Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 619 296
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 875
Всички автомобили над 5 г. до 100 к.с. плащат около 30-35 лв.
Това не е вярно

Сигурна ли си? Защо не проверявате преди да заявявате крайни позиции?

За автомобил до 100 к.с. включително, който има катализатор, данъкът за София е както следва:

От 1 до 5 години - 70 лв
От 5 до 14 години - 37.50 лв
Над 14 г - 25 лв.

Ако същият автомобил е 101 к.с., то тогава цифрите са следните:

От 1 до 5 години - 286 лв
От 5 до 14 години - 153 лв
Над 14 години - 102 лв

За всеки един киловат над 74 кВ се заплаща по 1.23 лв.
Какво искаш да проверявам? На моята на 6 години данъкът е 173 лева.

# 4 876
Скрит текст:
Ами зоната ви била скъпа, данъците били високи, билета непосилен - от къде пари за чистене?
Е, оттам де. От цитираните. Simple Smile
Скъпа или евтина, ако не си платиш ти отшумява каруцата. Данък ако не платиш, рано или късно те подстригват. Гратисчии, колкото и да има, масата позва карти и билети. Ерго, кинтите се събират. Къде отиват е за отделна......даже не тема, не и раздел, може би за нов форум.  Sunglasses
Няма как с 30лв данък за кола, 150лв данък апартамент и левче зона да се събират достатъчно пари.
Що за абсурдни суми споменаваш? Ти данъци плащаш ли?
Данък за каква кола е 30 лв.? За моята е 160.
И за какъв апартамент е 150 лв.? Гълъбарник в Ботунец?
За моята кола и за моя апартамент са толкова.

Значи затова няма пари за чистене.Joy

Амииии...да, нали това казвам. Данъците са нереално ниски.

# 4 877
  • София
Данъците МДТ не са ли обвързани с цената на имота?

# 4 878
Да, процент от данъчната оценка са.

# 4 879
  • София
Данъците МДТ не са ли обвързани с цената на имота?
с данъчната оценка

# 4 880

Колко конски сили е колата? Сигурно е около 115-120...

# 4 881
  • София
Значи данъците не са ниски, а са справедливи. Защо някой възрастен човек, живял 50 години в едно жилище, ще плаща 500 лв. данък? Давайте акъл да вдигнат сега и данъчната оценка, след цената на билета за ГТ и зоните за паркиране.

Последна редакция: чт, 22 фев 2018, 21:38 от Тук съм

# 4 882
  • София
Те преди години 3-4 години променихха метода за изчисляване на данъчната оценка и се повиши  Wink
Чакам скоро такса смет да вдигнат. Царство Несебър я вдигна 50%  преди година  Mr. Green

# 4 883
Защо някой възрастен човек, живял 50 години в едно жилище, ще плаща 500 лв. данък?
Това много не го разбрах. Ако преди 20 години апартаментът е струвал примерно $20 000, а сега струва 100 000, няма как да не се промени и данъкът.

# 4 884
  • София

Казваме едно и също. Simple Smile
Твойте са ниски. Ако нещо не те кефи, ако имаш очи недоволствай. За жълти стинки, толкова.
Мойте са високи. Но ако нещо не намирам да е наред, имам право да пискам, щото внасям в пъти повече. Smile

# 4 885

Казваме едно и също. Simple Smile
Твойте са ниски. Ако нещо не те кефи, ако имаш очи недоволствай. За жълти стинки, толкова.
Мойте са високи. Но ако нещо не намирам да е наред, имам право да пискам, щото внасям в пъти повече. Smile

Извинявай велики данъкоплатецо. Аз какво да направя? Сам ли да си вдигна данъците?

# 4 886
  • София

Колко конски сили е колата? Сигурно е около 115-120...
Колкото ще да е. Спора се зароди заради данъците. До 100 кинта са дрипави малолитражки. И то дърти. Вече от двигател 1.2 вадят по 120 коня.
За протокола - имам една стара кола /на 20 години/, с голям двигател, респективно и по-висок данък. Няма как да лежа на кълката, че като е стара ще е без пари. Но за мен парадокса е другаде. Колата, която карам е нова, с всички салтанати и системи, както и Евро5. И данъка е 4 пъти по-голям от на стареца.

# 4 887
  • София

Извинявай велики данъкоплатецо. Аз какво да направя? Сам ли да си вдигна данъците?
Тц, но не обобщавай само от собствената си камбанария.

# 4 888
Но за мен парадокса е другаде. Колата, която карам е нова, с всички салтанати и системи, както и Евро5. И данъка е 4 пъти по-голям от на стареца.

Къде е логиката, къде е разумът...
Скрит текст:
Върви Иванчо по коридора на училището и крещи:
- Къде е логиката, къде е разумът...
Среща го Директорът и пита:
- Иванчо, кво ти има бе? Вървиш из коридора, по време на час, крещиш като ненормален, кво става?!!??
- Кво става - отвръща Иванчо - пръднах в час и ме изгониха, а те останаха вътре. Къде е логиката, къде е разумът...

# 4 889
  • София
Логиката им е желязна - колкото по-стар таралясник караш, значи нямаш пари и данъкът трябва да ти е по-нисък. Комунистическа логика  Wink

Общи условия

Активация на акаунт