Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 619 133
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 950
  • София
Така става някой като пусне мухата във някой форум и хората, които нямат представа за нещата вярват...

# 4 951
При нас миналата година я смениха. 2018 ще се сменя около Графа и Витошка.

# 4 952
Така става някой като пусне мухата във някой форум и хората, които нямат представа за нещата вярват...

Добре, за каква муха говориш. Всичко около Дондуков е със сменена канализация. 150млн се влагат 2018 за тотален ремонт около Графа. Май ти не знаеш за какво говориш.

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2018/02/21/ … eva_za_remonti_v/

# 4 953
  • София
Слънцето и безпроблемно паркиране в синя зона НЯМА. Никой нищо не ти гарантира,
А това че са сменила на 5-6 улици от 1000 канализацията нищо не значи. Загубите на Софийска вода са 70%, смятай колко са нови водопроводите. Как пък всички, които познавам в центъра си купуват бутилирана вода. Виж, тези в Младост, Иван Вазов и Манастирски си пият от чешмата...

# 4 954
И аз си пия от чешмата, водата ми е със същия вкус като тази, която пиех в Младост. А Младост и Люлин са в двата края на София, образно казано.

# 4 955
Слънцето и безпроблемно паркиране в синя зона НЯМА. Никой нищо не ти гарантира,
А това че са сменила на 5-6 улици от 1000 канализацията нищо не значи. Загубите на Софийска вода са 70%, смятай колко са нови водопроводите. Как пък всички, които познавам в центъра си купуват бутилирана вода. Виж, тези в Младост, Иван Вазов и Манастирски си пият от чешмата...

Ок.

# 4 956
  • SF

Кои преки в кой квартал са слънчеви и в кой квартал има достатъчно места за паркиране? Тече процес по смяна на канализацията на целият център, все повече сгради се санират. Не може да се генерализира така. Освен това аз ще изкажа тезата, че заради ниското строителство в центъра повечето сгради получават слънчева светлина, а за живущите паркирането изобщо не е проблем.

Абе добре.
В кои квартали има повече слънце - в южните.
Още месец и половина ще изчакам и ще ви пусна симки, правени в 12.00 на обяд. 2-3 снимки ще свършат работа. За едни е важно да са близо до трамвайна спирка, за други е важно да си пият кафето на балкона и да могат да си опънат краката.

# 4 957
Добре, чакам снимките. Дано не забравите.

# 4 958
  • SF
Без снимки не се сещате, че на 1-2 и 3 етаж, ако има сграда или дърво пред тях, светлината е по-малко, отколкото на 10-и етаж?

# 4 959
  • София
Добре, чакам снимките. Дано не забравите.
ОК
Ето ти гугъл стрийт вю от слънчев ден на споменатата парчевич

А ето ти снимка от бившият ни апартамент в Манастирски Ливади, 4ти етаж, толкова недолюбван тук...
Снимката е от края на Ноември. През лятото не можеше да се излезне от слънце на терасата:

И все пак твърдя, че повечето неща, които говорят за манастирски ливади са истина - не става нито квартала нито голяма част от жителите. Ама много се дразня някой като изкарва неговото най-хубаво и преиначава фактите!

# 4 960
Chiana, много е хубава гледката. Simple Smile Само да бяха вмъкнали отстояния между сградите щеше да е ОК. Няма ли някакъв закон или наредба, която да определя минимално разстояние между сградите? На много места са на 2-3 метра една от друга.

# 4 961
  • София
Парцелът пред нас е незастроен и ние бяхме последен етаж. Предполагам, че няма да се застрои, защото 2013 година бяха тридесет и няколко (!) човека собствениците. Никога няма да се разберат. Иначе ако го застроят, той е с 2-3 метра над нашия и ще скрие всичко. За по-ниските етажи не ми се мисли

# 4 962
Не мога де разбера защо си губиш времето или пък се чувстваш длъжна да обясняваш нещо на някой, на който му е заложено в гена да издига в пиедестал неговото и счита за боклук всичко чуждо.

# 4 963
Без снимки не се сещате, че на 1-2 и 3 етаж, ако има сграда или дърво пред тях, светлината е по-малко, отколкото на 10-и етаж?

Сещам се, а и не твърдя обратното. Това, което твърдя е, че в центъра не всичко е потънало в тъмнина и сянка, защото няма високо строителство, което да спира слънцето. Особено ако си на 3-4 етаж почти сигурно имаш светлина. Аз съм на втория и имам 100 щори и завеси щото особено лятото не се търпи. Но аз казвам, че за всяка сенчеста сграда аз ще пусна 3 на обляни в светлина.

# 4 964
Не мога де разбера защо си губиш времето или пък се чувстваш длъжна да обясняваш нещо на някой, на който му е заложено в гена да издига в пиедестал неговото и счита за боклук всичко чуждо.

Имам чувството, че мен визирате. Участвам в темата последните 150 страници, моля покажете ми едно мнение, в което съм обидил или изразил крайно мнение за някой квартал. (едит: освен студ. град)

Общи условия

Активация на акаунт