Детски Градини Варна Тема 4

• 45 480
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Ми има си нови вратички, за сметка на старите, които отпаднаха Simple Smile
Не съм написала предходния си пост, някой да се съгласява с мен. Simple Smile Ще ме извинявате, но по вашата логика и аз трябва да напусна работа за да гледам детето. Или четете между редовете и не сте разбрали, че не беше приет на държавна градина, няма кой да го гледа, а идваше времето да се връщам на работа. Да не мислите че ми е кеф да работя за да плащам градината само - не. Но така и аз и той сме сред хора. Ние също сме на една заплата реално погледнато, защото моята отива изцяло за частната, така че нека не го удряме на съжаление. Това е ваш избор, както и в случая да работя, за да може детето ми все пак да посещава някаква  градина си е мое. Но не ме карайте да се съгласявам, че трябва вашето да е предимство на фона на моето. По тази логика семействата с двама работещи родители са дискриминирани. Ми да взема да искам да ми плащат половината такса поне като не ми взимат детето в държавна институция. Както е написала Марина, каква ми е на мен гаранцията че няма да влезе дете с двама безработни родители към момента на кандидатстването....никаква...защото и аз и вие го знаете, че ще стане Simple Smile  Не го приемайте лично и следващото което ще напиша, но някой ще следи ли дали безработните родители все пак са си намерили работа след като така усилено търсят, или продължават да си стоят вкъщи, а детето е на градина. Имам лични наблюдения как докато аз се чудя какви гимнастики да измисля във връзка с градината, безработни майки водят децата сутрин по анцунг в градината до нас и след  това по кафетата и молчета......както казах не го приемайте лично, но и вие помислете Simple Smile  bouquet

Не е задължително майката да е безработна и да се шляе,щом води детето си по анцуг. Нима не мислиш,че всички работят редовна смяна от 9 до 17часа. Има професии,които изискват и работа на смени. Други позволяват работа от дома.

# 481
Написала съм "лични наблюдения" за хора, за които знам че са безработни.  Казала съм че не правя обобщения за всички все пак Simple Smile Ясно ми е, че има хора на смени и не всеки работи от 9 до 17.... аз съм от 9 до 19 Simple Smile
Успех в поредната томбола, която ни очаква   bouquet
Докато дойде време децата ни да влязат в градина, ще започнем да се чудим в кое училище да ги пращаме  Crazy Laughing

Последна редакция: нд, 24 фев 2013, 20:01 от Black_rose

# 482
  • Варна
Докато дойде време децата ни да влязат в градина, ще започнем да се чудим в кое училище да ги пращаме  Crazy Laughing[/b][/i][/color]
Joy То се знае, мира няма да имаме.

Надявам се тук да четат и родители на вече приети дечица. Интересуват ме мнения за градините в район Приморски, от кои сте доволни и от кои не.

# 483
  • Варна
Някой знае ли ще махат ли яслените групи? Ние сме набор 2011 и мисля да подавам сега Април,но от родители,  на които децата са вече приети разбирам, че вече няма да има яслени групи.Това не е опоменато никъде в Наредбата? Само  за някой ОДЗ-та ли важи или за всички?

# 484
Някой знае ли ще махат ли яслените групи? Ние сме набор 2011 и мисля да подавам сега Април,но от родители,  на които децата са вече приети разбирам, че вече няма да има яслени групи.Това не е опоменато никъде в Наредбата? Само  за някой ОДЗ-та ли важи или за всички?

Нищо още не опоменато в новите условия за кандидатстване за това. Може би чак като обявят конкретни бройки за всяко ОДЗ ще стане ясно. Но ми се върти в главата информация, че само в няколко, по-точно 4 ОДЗ-та, евентуално ще махнат яслените групи. Може и грешно да съм запомнила.
Кога можем да очакваме броя на местата за съответните ДЗ?

# 485
  • Варна
Какво точно се има в предвид в тази точка от новите изисквания публикувани на сайта.
Цитат
2.2. Ако родителят е с прекъснати осигурителни права, което Община Варна установява по служебен път, се счита,че задължителният набор от документи е непълен.
За здравно-осигурителни права ли говорим?!? За социални?! За двете?!

Само за здравно-осигурителни  Peace

# 486
Докато дойде време децата ни да влязат в градина, ще започнем да се чудим в кое училище да ги пращаме  Crazy Laughing[/b][/i][/color]
Joy То се знае, мира няма да имаме.

Надявам се тук да четат и родители на вече приети дечица. Интересуват ме мнения за градините в район Приморски, от кои сте доволни и от кои не.
И аз се присъединявам към този въпрос, по-конкретно ме интересува ОДЗ "Чайка". Ще ви бъда благодарна за всякакви отзиви!   bouquet

# 487
  • варна
  bouquet
sajelqvam za ezika na pisane,i za posta koito ve4e go nqma .ne be6e kam vas gre6ka

Последна редакция: пн, 25 фев 2013, 18:52 от radi i bebe

# 488
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
нещо датата не е актуална,27.09.2012г.?

# 489
ОДЗ Чайка е нашата градина.Приеха ни на последния прием на 27,10,12 Във филиала сме, а не в основната градина. Имахме късмета да попаднем на добра градина, с добра директорка и страхотни госпожи и лелки. Градината е поддържана и "гледана" с любов:) Много се надявам да се оправят нещата за всички в най-скоро време. Според мен решението е в парични обезщетения за всички неприети. Имат откъде да измислят 500 издръжки, ама не им пука.

# 490
Какво точно се има в предвид в тази точка от новите изисквания публикувани на сайта.
Цитат
2.2. Ако родителят е с прекъснати осигурителни права, което Община Варна установява по служебен път, се счита,че задължителният набор от документи е непълен.
За здравно-осигурителни права ли говорим?!? За социални?! За двете?!

Само за здравно-осигурителни  Peace
БТ плаща ли здравните осигуровки?
и откъде знаеш , че е само за здравните? откъде ти е инфото

# 491
Благодаря много, lukrecciana!  Hug

# 492
  • Варна
MaPuHa88, вчера мъжът ми звъня в общината да пита, там му отговориха, че става въпрос само за здравните, обмисляли да въведат и за социалните, но реално нямало тях как да ги проверяват и засега се отказали. А БТ плаща здравни осигуровки само за месеците, за които изплащат на безработния парично обезщетение, след това и да остане регистриран трябва да си ги плаща сам

# 493
благодаря за изчерпателният отговор!

# 494
Малко късно се включвам аз мисля, че всеки гледа от неговата камбанария, но съм съгласна че никой не е застрахован и може да остане без работа!От друга страна имаме познати семейства, в което и двамата родители са без работа, а децата посещават детска градина и то не е от тази година, а говоря за прием 2012.Сега трябва да насочим усилията да се искат тези обещаните пари за детски градини и правилно е казал Веско все пак да се търси отговорност от хората, които са приемали деца без класиране!Не ме интересува, че се нарушават правата на тези деца, а на моето дете и другите излъгани деца не ли са ощетени не са ли им нарушени правата???

Общи условия

Активация на акаунт