Детски Градини Варна Тема 4

• 45 661
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
http://www.moreto.net/novini.php?n=198584
В крайна сметка излиза, че новия филиал на Теменужка е "соц. градина". Какво означава това и защо никой не ни обясни? Защо го разбираме от форуми и медии, нали нашите деца ще се обучават там? И как са 120 места при приети по "честен" и "бавен" начин 76? Та това са почти 50 деца отгоре! Дали тепърва ще се приемат или имат нещо друго предвид? Имаше и родителска среща, събраха се вече първите пари за консумативи макар и децата да не са почнали, просто безумие.  Извинявам се  че пиша в тема, където повечето не са приети, но вече си мисля дали  не е по-добре и ние да се върнем към тази група.

# 301
  • Варна
Koki Petya, Това щяхте да го знаете, ако ми четяхте постовете, ако следяхте темата, а също ако бяхте дошли поне един път в Общината на срещите...Аз съм го писала, и съм се възмущавала от факта, как така едни на томбола - а други приети по право, защото принадлежат на определен етнос...Нооо, докато всички спите зимен сън, промяната и отстояването на правата ще са една загубена кауза...Социална градина значи това - половината деца са ромчета, приети без томболи и спонсорирани от нашите данъци, държавата и разни европейски фондове. За нашите деца,разбира се такива привилегии няма Crossing Arms
На срещите между другото бихме обсъждали и условията в градините, бройката деца в група и т.н., но родителите на приетите деца явно нямат интерес... newsm78

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 23:50 от *Elesta*

# 302
Въпреки, че дъщеря ми е приета от 2 месеца на градина, следя с интерес за текущите промени, заради другите ми 2 деца. И колкото и да ме намразят някой - надявам се да не отпадне предимството за близнаци, или поне това за многодетни семейства. Вече гледах дъщерята до 4 годишна възраст, ще ми се поне малките да могат да ходят на ясла, защото виждам последиците за нея.

# 303
koki-petya, и аз ще ти отговоря за Теменужка, защото за нея се знае от години, че ще е градина 50 на 50 със социална структура. Това, че ти сега го чуваш е твой проблем. Подробности за организирането на това заведение не знам, но откакто се строи през 2008-ма се знае, че там ще има социално заведение. И естествено, че ще е за циганчетата - не искам да коментирам.
Пак от moreto.net бях прочела, че дом Гаврош до пазар Чаталджа се обитава от няколко мургави деца. сградата е била продадена (или отдадена), не знам точно, още по времето на кмета Кирчев - по негово време бяха най-малките набори деца - около 1996-7 г. родените. Тогава този дом Гаврош е бил детска градина. Както и много други сгради, общинска собственост, които са разпродадени, защото много ДГ около 1998-1999 г. са ЗАКРИТИ.
Нямала съм деца тогава, правих кариера  Wink, но как ли съм го научила?! Иска се малка заинтересованост.

Елеста, в тия форуми повечето хора четат само собствените си постинги  Simple Smile Wink

Блу, аз разбирам тази новина, че е за разширения, които ще направят фирми, които ще получат апетитни общински парцели - т.нар публично-частно партньорство. Така е построена и първата за последните години новопостроени градини - Слънчевата дъга. Строителят е взел терена до нея и е построил кооперацийки.
А ако повярваме на новината, значи местата, обявени за тази година ще са поне 3000-3100 - общо за първа и яслена групи. Миналата година местата за приема на 31.05. бяха  около 2200. Нови 960 места - хм, ще видим  Simple Smile, а дано!

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 08:47 от Taneto

# 304
Тането нещата вече се промениха вече бройката не е 960, а вече е "не се знае точно колко нови места ще има"!

# 305
  • Варна
Тането, а сега си представи че трябва да приемат всички деца 2009г., защото вече започнаха да навършват 4 години!:) хахаха Но не важи за тях нали?Simple Smile))

# 306
  • София
Тането, а сега си представи че трябва да приемат всички деца 2009г., защото вече започнаха да навършват 4 години!:) хахаха Но не важи за тях нали?Simple Smile))

ами те и затова го приеха този закон-за да си измият ръцете ,че уж правят нещо. А статистиката никой не гледа- след набор 2009 няма такава раждаемост и няма да има проблем с детските градини.

# 307

ами те и затова го приеха този закон-за да си измият ръцете ,че уж правят нещо. А статистиката никой не гледа- след набор 2009 няма такава раждаемост и няма да има проблем с детските градини.
Особено набор 2012 (най-ниската раждаемост от 1945 г насам) , за които точно ще влезе в сила закона

# 308
Здравейте!
Записвам се да ви следя, защото ще сте ми много полезни.  Hug Предстои ни подаване на документи за детска градина за каката (3г.) и за ясла за дребната (1г.). Наесен се надявам да са ученички.  Grinning Временно не бяхме във Варна, предстои ни завръщане, но още нямаме квартира. Заради изискването за регистрация на поне единия родител във Варна другия месец трябва да се регистрирам на адреса на приятели в Погребите, предполагам това се пада район "Одесос" или се лъжа? Не са ми никак ясни, обаче, нито процедурата по смяната на постоянния адрес, нито тази по подаването на документи, вземането на номерчета и т.н. Нали не съм закаъсняла все още? Ще трябва да проуча и ОДЗ-тата в района... И най-вече ще трябва да ви изчета, за да съм в крак. Хубав ден!  Hug

# 309
Здравейте!
Записвам се да ви следя, защото ще сте ми много полезни.  Hug Предстои ни подаване на документи за детска градина за каката (3г.) и за ясла за дребната (1г.). Наесен се надявам да са ученички.  Grinning Временно не бяхме във Варна, предстои ни завръщане, но още нямаме квартира. Заради изискването за регистрация на поне единия родител във Варна другия месец трябва да се регистрирам на адреса на приятели в Погребите, предполагам това се пада район "Одесос" или се лъжа? Не са ми никак ясни, обаче, нито процедурата по смяната на постоянния адрес, нито тази по подаването на документи, вземането на номерчета и т.н. Нали не съм закаъсняла все още? Ще трябва да проуча и ОДЗ-тата в района... И най-вече ще трябва да ви изчета, за да съм в крак. Хубав ден!  Hug

относно адреса искат адреса на лична карта да е във Варна, за ясла  подаваи документи възможно най - рано понеже се чака доста да ти доиде номера аз чакам вече 7 месеца без резултат, а за градина ще има промени за документите и ще станат ясни края на другия месец, миналата година приема беше от 01.04

# 310
  • Варна
Здравейте!

Ами като нямате квартира,нито сте плащали данъци тук и регистрация нямате, защо не си стоите там където сте сега?  Ако аз имах алтернатива сега, нямаше да се бутам в големия град и да си тровя нервите. И сигурна съм,че в Дългопол, Синдел и прочие има места в градините, както имам инфо за град Сливен например, където ги кандардисват да записват децата от деня на раждането....Чист въздух и спокойствие...
Не че нещо, АлеНия, но аз лично бих си стояла в чужбина, но навремето мислех да си отглеждам децата като българчета, за което сега горещо съжалявам... Tired

# 311
Ами като нямате квартира,нито сте плащали данъци тук и регистрация нямате, защо не си стоите там където сте сега?  Ако аз имах алтернатива сега, нямаше да се бутам в големия град и да си тровя нервите. И сигурна съм,че в Дългопол, Синдел и прочие има места в градините, както имам инфо за град Сливен например, където ги кандардисват да записват децата от деня на раждането....Чист въздух и спокойствие...
Не че нещо, АлеНия, но аз лично бих си стояла в чужбина, но навремето мислех да си отглеждам децата като българчета, за което сега горещо съжалявам... Tired
*Elesta*, ако бях в чужбина хич нямаше да се натискам да се върнем в България, но уви. И аз съжалявам, че когато можехме не заминахме... Повече от 7 години живяхме, учих и работихме във Варна с мъжа ми, там се родиха и двете ни дъщери, но поради финансови съображения се наложи да се върнем в родния ни град Разград. Оставих работа и приятели във Варна, както и сърцето си... Обожавам вашия град и ще направя нужното, за да се върна там... Знам, че няма да ни е лесно, но сме се откъснали от средата си, а и големия град ни липсва. Със сигурност и малкият град си има своите предимства- чист въздух, спокойствие, безпроблемен прием в ясли и градини, но тази алтернатива я имаме виаги. Ще опитаме да се върнем там, където сме били щастливи, пък каквото Господ е рекъл.  Praynig

# 312
Края на Февруари ще са на лице новите изисквания, така ли ? Дано тази година имаме късмет и ни огрее  Rolling Eyes ! Дъщеря ми ходи и на ясла, и на градина, малкия все още си е у дома, и го отчитам за голям минус...

ПП :Танче, пожелавам ви успешо завърщане.

Прочетох сега , че ще има среща на  08.02, ще гледам да съм там !

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 11:04 от star

# 313
  • Варна
Успех, АлеНия - дано ви се наредят нещата!  Peace

Правилата ще трябва да видим в готов вид на 08.02, кога ще ги публикуват, може бище стане ясно тогава пак.

# 314
записвам се да следя темата и аз

Общи условия

Активация на акаунт