Детски Градини Варна Тема 4

• 45 500
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
http://www.moreto.net/novini.php?n=200570&p=2
 ето нова статиика където пише че промените са приети вече и къде остава смисала от срещата на 08.02

Статиите по темата са безумни ! Чудя се тези, които ги пишат, въобще запознати ли са били с процедурите до момента ?!?

# 376
Оф, а аз дори вече не се чудя. Просто си пишат нещо. Но поне основното - че са приети новите правила, предполагам поне това е вярно. Но ако е вярно, не се ли обезсмисля срещата в петък?

# 377
Всички тези промени щяха да са перфектни, ако ги бяха приели преди година-две, и ако бяха отворили повече места за 1-ва група. Къде дрямаха тогава същите тези общински съветници. Сега е малко след дъжд качулка, ама нейсе.

Нещо ми убягват правилото за 4-те случайни числа, лимитирането на % на приетите с предимство в една градина и изискването за поне година или две жителство във Варна при кандидатстване, както и обезщетенията за неприетите.

На срещата вероятно ще ви уведомят за решенията си. Така или иначе подобни регулярни срещи на дирекция Образование с родителите не са лоша идея, за да не се стига до революционни ситуации.

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 12:25 от roumenf

# 378
  • Варна
Здравейте! Моето дете е родено октомври 2011, ще кандидатстваме за ясла и се записвам да следя темата

# 379
  • Варна
Здравейте мами,
За мен най-разумната промяна е отпадането на предимството за друго дете в ДЗ, ако е 4-та група, защото масово такива деца запълваха местата в градини и ОДЗ-та, а реално двете деца изобщо не се засичаха, понеже голямото през май вече е завършило градината.

# 380
Журналистическите разработки са страхотни  Laughing
Явно Общината са получили решението на КЗД по жалбата ми. Срокът за това беше 14 дни след 15.01. Значи мога да смятам премахнатите предимства за лична моя заслуга  Laughing. С любопитство ще прочета новите правила.
За срещата не мога да дойда, малкият не е на 100% здрав, гледаме се. Иначе имам конструктивни предложния и по други въпроси.
А може би е крайно време да приключа с темата и да я сменя с някакво хоби  Laughing

# 381
Taneto, време е за някакво хоби  Grinning ! Поне видя резултат от положения труд  Mr. Green !

# 382
  • Варна
Тането, и аз се записвам за заслугите... Laughing
Искам само да кажа, че срещите ще са полезни и от тук нататък, защото с тези промени не свършва нашата работа. Моля родителите, които се  чудят за 8 -ми - да дойдат все пак. Работатата по подобряване условията в градините продължава... Peace
 Моето дете вече е прието също, но това е резултат на непрестанните ми усилия и търсене на правата му...  Naughty

# 383
Браво на фронтовачките! Hands Clap Значи, имало е смисъл от активните граждански позиции. Нещата изглеждаха  безнадеждни само преди половин година.

# 384
  • Варна
И така утре къде и в колко?

# 385
Утре ще дойда, ще чакам пред Общината в 9:45. Който може да дойде - нека го направи, нещата се променят благодарение на активност от наша страна.

Поздравления за всички, които бяха на първа линия! Simple Smile

# 386
  • Варна

Веско - в 10, или както е казала Бене - 9,45 там.

Бене, ще дойда утре да ти стисна ръката и да го полеем...стъпка по стъпка ще се преборим Peace

# 387
  • Варна
Който може да дойде в 9.30 пред входа за брифинг.*Елеста* вземи пак списъкът с исканията ако можеш.

# 388
Здравейте!
Какви са новините около срещата днес?
За съжаление не успях да  изляза от работа  Sad

# 389
На срещата коментирахме вече обсъжданите промени за отпадане на предимство за деца, чиито родители са учители или в сферата на здравеопазването - окончателно решение ще се вземе на 20.02.2013. Деца, които имат братя или сестри в 4-та група няма да ползват предимство. Деца с ТЕЛК ще се ползват с предимство, само ако ТЕЛК-а е за над 50%. Общината ще прави справка за здравни и социални осигуровки за всеки родител, подал документи за детето си. Отпада предимство за приемни семейства. Остават за редовно студенти. Ще се разкриват нови 750 места до края на 2013. Градината на "Кап. Райчо" все още не работи и скоро няма да започне. Размяна на деца в различни детски градини ще става целогодишно.

Ели, сигурно съм пропуснала нещо, ако искаш може да допълниш - за ОДЗ-тата - 3 в Чайка и 1 в Левски - от тази година ли ще ги махат?

Общи условия

Активация на акаунт