Детски Градини Варна Тема 4

• 45 498
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
Общината ще прави справка за здравни и социални осигуровки за всеки родител, подал документи за детето си.
Как да се разбира това? Ако родител има неплатени осигуровки, детето му отпада ли от участие в класиране? И единия или двамата родители? Хубаво е, че Общината се е сетила, че сама може да си прави справки за някои неща.

# 391
това значи ли ,че няма да носим сл. бележка от месторабота??????

# 392
Дори работодателя да не евнасял осигуровките , то той ги е декларирал в персоналния регистър на лицето . Т.е. така ще се проследи дали реално ходят на работа хората. Няма касателство с реално внесените осигуровки.

# 393
  • Варна
Бене, това за приемните семейства не отпада, то си е по някакви си закони...
Бележка от работодател пак ще се иска...

# 394
Познавам деца, чийто родители не ходят на работа, но се "водят" към някоя фирма и си внасят сами осигуровки на минимална надница, родители, които се възползваха от това, че голямото дете е в градината, нищо че почва първи клас и малкото влезе с предимство. Знам и такива, които платиха на правилните хора и са с уредено място в избрана градина. Дори и да отпаднат предимствата, няма да дисквалифицират тези, които са се възползвали от тях  ooooh!.
И продължавам да недоумявам за тези права на студентите  newsm78.
Е, мога само да се радвам, че не ни приеха на Капитан Райчо, че щяхме да се чудим какво да правим, затова пък ежедневното ходене до Звездица се отразява солидно на и без друго изтънелия ни бюджет.
Бене, поздравления за положения труд.

# 395
Бене, това за приемните семейства не отпада, то си е по някакви си закони...
Бележка от работодател пак ще се иска...

Ели, сигурна ли си? Аз останах в впечатление, че приемни семейства, на които им се плаща за гледане на дете няма да ползват предимство. Предимства ще има за осиновените деца.

# 396
И продължавам да недоумявам за тези права на студентите  newsm78.
Аз също. Лично не познавам, но съм чувала за записали се да "учат" само заради това предимство.

# 397
  • Варна
Ами и аз не разбирам, защо им е толкова трудно да се преборят с това предимство - и така остава за студентите, редовно  но и двамата родители трябва да са такива...
Това за приемните семейства - не съм чула такова нещо...Мисля си, че остава newsm78

Винаги повдигаме въпроса за тези неправомерно приети деца, и какво следва ако се разбере/докаже подобен случай? Ами, отговора е: не можем да наказваме децата, заради грешките на родителите им. Ама така чувството им за безнаказаност остава и следващите продължават, възползват се и остават само със ползите...А ние лапаме мухите...Затова: да се измисли начин за търсене на отговорност, да има последствия за тези родители, като например глоби, в един размер който да сплаши нарушителите, да се предвижда и освобождаване не местото в градината,защото  ако няма последствия....Няма смисъл да се променя и системата... ooooh!

# 398
  • Варна
Ами, отговора е: не можем да наказваме децата, заради грешките на родителите им. Ама така чувството им за безнаказаност остава и следващите продължават, възползват се и остават само със ползите...

Не бих го нарекла грешка, а по-скоро наглост.

# 399
А какво ще се случи с неприетите деца 2009? Има ли някаква надежда за нас?

# 400
  • там където думите не стигат ...
отново за редовните студенти ..... мисля, че в правилата за прием от предната година беше записано, че студентите трябва да представят уверения за всяка записна учебна година. Това...  изобщо не се следи .... и какво става, ако "студентите" прекъснат още в първата, втората година ... а дори и още в първия семестър, т.к. редовното им студенство вече е осигурило заветното предимство .... newsm78

коментира ли се изобщо въвеждането на КВОТИ за деца с предимства във всяка новосформирана група?

# 401
  • Варна
Места за 2009 скоро НЯМА да има! За нелегално приетите деца можете да благодарите на областния управител ... на следващите избори! За студентите и мен ме хвана яд, но заслугата е на някаква асоциация на медицинските работници, които имат силно лоби.

# 402
Да точно така на срещата стана ясно,че въпросната организация защитава правата на въпросните студенти,тъй като между тях имало и такива за медицински работници и целта е да ги стимулират по този начин.Едва ли не тези имат права,онези имат права реално предимствата с Телк не проверяват, защото се е произнесла комисия, студентите не могат да се затруднят да проверяват, тъй като веднъж представена бележка от висше учебно заведение не се налага да се подновява отново.Това за представена бележка всяка година за реално учащ студент не съществува и между другото казаха, че не биха се затруднили всяка година да изискват такава.За набор 2009 места няма да има кой знае колко,по принцип казаха, че чакат финансирането от горе, което е обещано и на хартия дадено, за набор 2010 казаха,че реално децата са повече от 2009,но не родените в Варна, а по постоянен адрес.

# 403
За здравните и социални осигуровки излишно се спомена това,че ще подава единия родител с пълен комплект документи, т.е ако единия работи ще подава той и няма нужда да представя документ от бюро по труда или нещо друго.

# 404
Здравейте,
Ние бяхме болни и затова ни нямаше на срещата.
Както разбирам нищо ново, положително за деца 2009.
Много се зарадвах, когато чух че са приели предложението  за таксата, която плаща общината на  държавните градини за всяко дете/около 150лв/ да могат да я ползват и частните градини а остатъка  да се доплаща. Уви,ще влезе в сила 2016г-ние ще се първокласници и сигурно ще се борим за места в 1ви.клас. Mr. Green Mr. Green
Веско, как е новата градина,доволни ли сте?
Остава ми да  пусна Рая на частна градина и дано ни приемат на новия прием.
Поздрави Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт