Детски Градини Варна Тема 4

• 45 495
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
MaPuHa88 в случая визират Теменужка на кап.Райчо, макар и доста незаслужено. Градината е създадена като социален проект, като сега са приети 72 деца от които 1 ромче.Simple Smile По-нататък ще се приемат още 28 деца от рискови семейства, жертви на дом. насилие и социално слаби(последното включва и роми) за които има социален център в сградата. Детската градина още не работи, а социалния център съвсем не се знае кога и дали ще заработи.
как може с оглед на гореспоменатото градината да се нарича " Циганската детска градина"? Потресена съм и наистина за първи път го чувам.
Подкрепям идеята за тази градина с две ръце.

# 421
  • Варна
как може с оглед на гореспоменатото градината да се нарича " Циганската детска градина"? Потресена съм и наистина за първи път го чувам.
Подкрепям идеята за тази градина с две ръце.

Преустроено е бившото кино "Просвета" на границата на Махалата.Simple Smile Голямата драма е, че трябваше да отвори Декември, а още не работи защото ОТ ОБЩИНАТА НЕ МОГАТ ДА ИЗКАРАТ АКТ 16!!!! 72 ДЕЦА СА ХЕМ ПРИЕТИ, ХЕМ НЕ ВЗЕТИ!!!
Извинете за избухването.

# 422
Здравейте и от мен!
Желай да изкажа голямото си разочарование от ..... на среща при новоизбраната г-жа Попстефанова да ........Споменавайки им наш съседен град,където хората градоустройствено отидоха много надалече,ми отговориха да съм се преместила там....
...........много арогантно държание от жени който уж се интересуват какво се случва!!!и още много други неща.
Не търся съвет от вас просто исках да ви разкажа макар и кратко,че на тези хора не им пука за вас,просто стойте кротко и си чакате докато ви дойде редът!

Ех, Мануел, добре дошла в реалността на общината  Wink. Това са заучените изречения от години насам. Теб са те пратили в съседен град, а нас, няколко други майки ни пратиха на село да си гледаме децата  Joy.
Много добре те разбирам. Сблъсъкът със системата (в частност прием на дете в ДГ) е много неприятен. Но има и положителни страни - научава се човек да си търси правата, въпреки всичко...

п.п. има раздвижване в ел.регистър - може ли да си представите, продължават да обявяват места за 5-годишните от набор 2007-ми  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 15:37 от Taneto

# 423
Ходихме два месеца в Чебурашка , до базар Левски. Невероятни са. 300 лв , ако предплатиш за 3 месеца. Не знам имат ли места обаче.

# 424
В регистъра още не е обявено едното класиране за набор 2007, а вече има сложени места пак за този набор...  newsm78

# 425
Да и аз сега погледнах, мноого странно тези в Общината нещо съвсем се збъркаха.Всъшност съм сигурна,че няма да има деца за 2007.

# 426
Ориентировъчно знае ли се кога ще излязат новите правила за прием в ДГ?Предстои  ми пътуване и два месеца няма да съм в БГ,а трябва да кандидатствам за дъщеря ми.Миналата година кога беше крайният срок за подаване на документи?Аз ще се върна на 30 април.Тя и майка ми може да ги подаде(може ли newsm78),но не знам какво точно ще се изисква.По времето на сина ми искаха и липса на данъци,а това мога да го изкарам лично или да оставя пълномощно newsm78

# 427
Вече излязоха няколко статии с информация. Не е публикувана официално в сайта, но все пак....
Документи ще се подават от 1 април до 10 май. Документи на единия родител, с постоянно местожителство в град Варна - бележка за данъци , бележка от работодател (бюро по труда и т.н). Бележката за данъците може само лично да се вземе , или с пълномощно. Обикновената поръчка е 7 дни, ако някой подаде документи за нея седмица преди да се върнеш, ще ти е готова и ще си я вземеш лично (не твърдя, че със сигурност може да стане така )

# 428
Благодаря!
А има ли давност бележката за липса на данъци,ако я изкарам сега дали ще свърши работа април месец?

# 429
Благодаря!
А има ли давност бележката за липса на данъци,ако я изкарам сега дали ще свърши работа април месец?
За съжаление не мога да ти отговоря на този въпрос . Имаше дискусии по въпроса в темата, преди време. Аз бих те посъветвала, да се обадиш в градината, където ще подаваш документи, да обасниш ситуацията и да ги попиташ . Или в Общината ли  newsm78

# 430
Здравейте, искам да ви попитам нещо, че никъде не мога да си намеря инфо.
Детето ми е  родено 2011, февруари, в момента ходи на ясла. Искам да тръгне на градина септември тази година, може ли на такава възраст да го приемат и кога трябва да подам документи за градината, сега май или догодина. Не ми се иска да тръгне на градина чак септември 2014, щото тогава ще е на 3 и 8 месеца, а в групата ще има деца и на по 3 и ми се струва, че това ще го тегли назад.
Благодаря ви предварително.

# 431
Съобщение от днес: "До края на седмицата ще бъде разкрита строителната площадка за изграждането на нова детска ясла във варненския квартал „Владислав Варненчик”. Детското заведение ще приюти 100 деца до 3-годишна възраст, разпределени в 4 групи. То ще бъде със застроена площ от 1 693 квадратни метра. Очаква се новата детска ясла да бъде построена до края на лятото. Инвестицията е на стойност 1 милион 460 хиляди лева. Инвеститор е община Варна."

# 432
Съобщение от днес: "До края на седмицата ще бъде разкрита строителната площадка за изграждането на нова детска ясла във варненския квартал „Владислав Варненчик”. Детското заведение ще приюти 100 деца до 3-годишна възраст, разпределени в 4 групи. То ще бъде със застроена площ от 1 693 квадратни метра. Очаква се новата детска ясла да бъде построена до края на лятото. Инвестицията е на стойност 1 милион 460 хиляди лева. Инвеститор е община Варна."
Много хубава новина,а къде по-точно ще бъде знае ли се?Дано наистина до края на лятото да успеят:)

# 433
Детето ми е  родено 2011, февруари, в момента ходи на ясла. Искам да тръгне на градина септември тази година, може ли на такава възраст да го приемат и кога трябва да подам документи за градината, сега май или догодина. Не ми се иска да тръгне на градина чак септември 2014, щото тогава ще е на 3 и 8 месеца, а в групата ще има деца и на по 3 и ми се струва, че това ще го тегли назад.
Не мисля, че имате право. Евентуално в частна градина ако ви вземат. Тази година първа група се сформира от набор 2010.

# 434

Няма как да подадете тази година, при положение, че 2014 г. детето ще стане на 3. Така се получава наистина, в една група има деца с почти една година разлика  Peace

Общи условия

Активация на акаунт