Детски Градини Варна Тема 4

• 45 490
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
Не ми се иска да тръгне на градина чак септември 2014, щото тогава ще е на 3 и 8 месеца, а в групата ще има деца и на по 3 и ми се струва, че това ще го тегли назад.
Благодаря ви предварително.

Няма как да постъпи детето по-рано на градина, но ако толкова те притеснява факта, че ще е по-голямо от другите, след време може да направиш нещо друго - след 3-та група може да тръгне на училище, когато е на 6 г. и 7-8 м., а не на 7 г. и 7-8 м., т.е. тръгването на градина е по набори, но на училище може да бъде по преценка на родителите  Simple Smile. Познавам деца, тръгнали по тази схема на училище. Не знам само дали задължителната предучилищна и за 5- и за 6-годишни не влияе на тръгването на училище на 6 или на 7 г.
Дано ме разбра  Simple Smile

п.п. по мои лични наблюдения няма съществени разлики между децата, родени януари-март спрямо тези от ноември-декември.

# 436
Не ми се иска да тръгне на градина чак септември 2014, щото тогава ще е на 3 и 8 месеца, а в групата ще има деца и на по 3 и ми се струва, че това ще го тегли назад.
Благодаря ви предварително.

Няма как да постъпи детето по-рано на градина, но ако толкова те притеснява факта, че ще е по-голямо от другите, след време може да направиш нещо друго - след 3-та група може да тръгне на училище, когато е на 6 г. и 7-8 м., а не на 7 г. и 7-8 м., т.е. тръгването на градина е по набори, но на училище може да бъде по преценка на родителите  Simple Smile. Познавам деца, тръгнали по тази схема на училище. Не знам само дали задължителната предучилищна и за 5- и за 6-годишни не влияе на тръгването на училище на 6 или на 7 г.
Дано ме разбра  Simple Smile

п.п. по мои лични наблюдения няма съществени разлики между децата, родени януари-март спрямо тези от ноември-декември.

Ами, в крайна сметка, да е живот и здраве сигурно така ще направя. Стига да не променят пак закона до тогава. Благодаря на всички за отговорите.

# 437
Здравейте,

прочетох цялата тема...
Извинявам се, че не можах да дойда на 8-ми, но цялата седмица бях в командировка извън града....

Кога е следващата среща, ако ще има такава? И в крайна сметка, защо още не са публикували новите правила, ако са ги приели или днес 20-ти е трябвало да ги приемат? Ох, не мога да разбера защо трябва да се подлагат родителите на толкова бленуваните деца от всички социолози, анализатори, политици и пр. на подобни изпитания, че то си е цяло изпитание да приемат детето ти в детско заведение..... #2gunfire #Cussing out

Та кога в крайна сметка ще има правила? Ако някой има представа, моля да ми отговори....  Мерси
И с тия протести и оставки съвсем ще се забатачат нещата и с нови детски градини и с всичко.... Wink

Хайде лека и спокойна ...

# 438
Вече има публикувани правила в сайта на общината, още има някои неща които не работят, но поне най - важното е качено.

# 439
Привет,

Моят батко е сред неприетите за първа група, но пък изкара късмет за почасовото  гледане от 9 ч. до 12 ч.   в Калина Малина. Много съм доволна от посещенията му , а и той ходи с голямо желание. Обаче има голям недостатък тази форма на прием. Подготовката за храненето на обяд започва в 11,30 ч. , а самото хранене в 11,50 ч. и то това даже е изместено специално заради нас  . Въпреки това децата се чувстват изолирани , всички деца се нареждат по масите и си хапват , а нашите деца седят отстрани и ги гледат. Варианта ми е да го вземам по рано , но то така тези 3 часа съвсем се скъсяват .

Та въпроса ми е , значете ли къде да отида в главна община и да говоря с някой за промени - примерно да си платим още 1-2  лева и за обяд ? Вече сме разговаряли с директорката на градината и нейният отговор е че, по Закон за първа група било така , обяд 11,30 - няма възможност за храна за тях .  Цяло правителство падна , барем преосмислят и това, като няма места да ни приемат децата по цял ден.

Нямам време  да чета много назад в темата ,че освен че ги гледам , бачкам и от вкъщи Sad  Дали на тези срещи , които вие организирате може и този въпрос да се повдигне ?

Последна редакция: чт, 21 фев 2013, 10:58 от Lille (CRLN)

# 440
Хора на последната среща от Общината ни казаха нещо.Чакат парите обещани за строителство на детски градини по медиите и въобще навсякъде, даже били дадени на хартия но реално все още ги няма. Та сега с оглед на случващото се мнооого ми намирисва, че е възможно да ни забравят, отново.

# 441
Хора на последната среща от Общината ни казаха нещо.Чакат парите обещани за строителство на детски градини по медиите и въобще навсякъде, даже били дадени на хартия но реално все още ги няма. Та сега с оглед на случващото се мнооого ми намирисва, че е възможно да ни забравят, отново.
Да, за съжаление.

# 442
Привет,

Моят батко е сред неприетите за първа група, но пък изкара късмет за почасовото  гледане от 9 ч. до 12 ч.   в Калина Малина. Много съм доволна от посещенията му , а и той ходи с голямо желание. Обаче има голям недостатък тази форма на прием. Подготовката за храненето на обяд започва в 11,30 ч. , а самото хранене в 11,50 ч. и то това даже е изместено специално заради нас  . Въпреки това децата се чувстват изолирани , всички деца се нареждат по масите и си хапват , а нашите деца седят отстрани и ги гледат. Варианта ми е да го вземам по рано , но то така тези 3 часа съвсем се скъсяват .

Та въпроса ми е , значете ли къде да отида в главна община и да говоря с някой за промени - примерно да си платим още 1-2  лева и за обяд ? Вече сме разговаряли с директорката на градината и нейният отговор е че, по Закон за първа група било така , обяд 11,30 - няма възможност за храна за тях .  Цяло правителство падна , барем преосмислят и това, като няма места да ни приемат децата по цял ден.

Нямам време  да чета много назад в темата ,че освен че ги гледам , бачкам и от вкъщи Sad  Дали на тези срещи , които вие организирате може и този въпрос да се повдигне ?

Това е възмутително. Нямам думи. Не стига, че няма място за децата, ами седят и гледат другите как си хапват. Що за тъпотия. То големия обяд. Толкова пък не могат да измислят някоя порцийка за полудневните.

# 443
Не виждам кога започва подаването/приемането на документи  Rolling Eyes ! От 1ви Април до 10 Май както миналата година ли е ?

А това за почасовото гледане и липсата на храна е неразбираемо за мен . Защо да нямат храна ? Хайде да отидат в 9 закусили , добре, ама за обяд ?

# 444
Заявления за новосформиращите се яслени групи към ОДЗ и първи възрастови групи към ЦДГ за следващата учебна година се подават в детските градини от 01.04 до 10.05. на текущата календарна година.  При наличие на свободни места заявления за прием на деца  от І до ІV   възрастова група се подават целогодишно.

# 445
  • Варна
Искам да попитам това за 50% инвалидност с ТЕЛК от тази година ли е? Ако е с по-малко проценти, значи ли, че не може да ползва предимство при приема или къде трябва да се обадя, за да разбера? Ако някой знае - нека сподели?

РАЗДЕЛ III. ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОКУМЕНТИ, УДОСТОВЕРЯВАЩИ ПРЕДИМСТВА

3.1. Родителят представя документ за заболявания на детето съгласно Наредба за медицинска експертиза на работоспособността до 16 г. и се удостоверява с документ от ТЕЛК при над 50%.

# 446
  • Варна
Фантази гърл, до колкото знам директорките като формират групите разделят децата на първо и второ полугодие, ако е възможно.

НИД, няма насрочена нова среща. Ако родители се организират - ще ги приемат. Аз лично си уредих среща в началото на седмицата.

Относно Теменужка на кап.Райчо! Днес строителите трябвало да довършат дребните детайли описани в препоръките на надзора и после им трябвали 2 седмици за оформяне на документите за акт16!
Не съм доволен, но това е положението!
 Ааа да! После трябва да намерят някой министър да пререже лентата?!?!?!

# 447
  • София
да разбирам ли , че набор 2009 продължаваме да подаваме всяка седмица, естествено ако има обявени места? И какви документи ще ни искат на нас?

# 448
Какво точно се има в предвид в тази точка от новите изисквания публикувани на сайта.
Цитат
2.2. Ако родителят е с прекъснати осигурителни права, което Община Варна установява по служебен път, се счита,че задължителният набор от документи е непълен.
За здравно-осигурителни права ли говорим?!? За социални?! За двете?!

# 449
1во както го четете така е с над 50% иначе не
2ро мисля, че става въпрос и за двата вида осигуряване здравно и социално иначе се представя документ ако родителя е безработен
3то Дааа точно така набор 2009 ще чакаме цяла седмица и в петък след 19:00 ще тръпнем дали ще  има някъде местенце да се врътнем на томболката, ако сте печелили от Тото,  та и тука ще имате шанс. Аз не съм печелила, а и няма да спечеля.Но надеждата умира последна.
4то документите са същите като миналата година с изричното условие, че подава единия родител, а другия няма  да ходи в бюро по труда и където и да е да доказва нещо.

Общи условия

Активация на акаунт