Детски Градини Варна Тема 4

• 45 601
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Мнооого, много старо инфо.......... за приема през 2011 год.

Кметство   Непр.  % с пред.  Брой кандидатствали
Аспарух     02%       21%           170
Примор.     34%       18%           756
Младост     19%       21%           642
Вл -вово     01%       12%           203
Одесос       51%       22%           639

В третата колона е процентът на децата с предимство спрямо всички кандидатствали...... Сега има отпадане на някоуи предимства!

Давам го само за информация. Имайте предвид и това, че през 2011 год. приемаха набор 2008. Родените във Варна тогава бяха 5600. Сега ще кандидатстват набор 2010 и цифрата на родените е по-малка - 5350, т.е. и неприетите би трябвало да са по-малко..........макар че знае ли се?

# 571
Здравейте!

Обръщам се пак към вас, защото ми е много объркано всичко и имам нужда от разяснение и помощ.
1. Имам ли право да кандидатствам за 3-годишната си дъщеря едновременно в ОДЗ и ЦДГ и за 1-годишната- в ОДЗ и в ясла?
2. Ако ДА- по два комплекта документи ли са ми необходими и за двете деца или само 3 декларации (една за яслата и две градински), 2 бележки за данъци, 2 бележки от работодател?
3. Ако аз подавам документите, не е нужно да подавам заверена данъчна декларация за мъжа ми, който е самоосигуряващ се, нали?
Благодаря ви предварително.  Hug

# 572
Diraq   много ти благодаря

# 573
Някой има ли яснота ще има ли места за набор 2009-та? Все повече ми е безнадеждно....

# 574
  • Варна
Някой има ли яснота ще има ли места за набор 2009-та? Все повече ми е безнадеждно....
Да! Няма да има! На последната среща от общината казаха: Първо ще се погрижим за 5 годишните, защото сме длъжни по закон, после за 2010 .... ако се отварят нови групи ще са с тези приоритети...
Мислех, че съм го писал вече....
Тини_Пини общия брой на местата зависи от това колко групи освобождават най-големите, не от това колко са били миналата година, а за 2010 ще има и нови.... и си кандидатствай по район ...

# 575
И като няма да има,какво ще правим ние с неприетите деца родени 2009-та? Ще чакаме да станат на пет ли?

# 576
Понеже завършващите сега деца са малко повече от родените набор 2010, ако няма наплив от други градове към Варна (което именно трябваше да се гарантира с тия осигуровки и платени данъци, доколкото си спомням), теоретично трябва да бъдат приети всички деца от набор 2010. А ако се отворят и нови градини и групи, както уж Общината е обещала, би трябвало да се приемат и нещастните неприети и дискриминирани деца от набор 2009.

Между другото, наближават избори, и национални и местни. Няма по-ефективен начин от протести и избори за контролиране на администрацията, която уж трябва да служи на гражданите. Мислете кого избирате, кого наказвате и какви искания към фаворита си за кмет/общински съветник ще предявите срещу гласа си за него.

# 577
Мнооого, много старо инфо.......... за приема през 2011 год.

Кметство   Непр.  % с пред.  Брой кандидатствали
Аспарух     02%       21%           170
Примор.     34%       18%           756
Младост     19%       21%           642
Вл -вово     01%       12%           203
Одесос       51%       22%           639

В третата колона е процентът на децата с предимство спрямо всички кандидатствали...... Сега има отпадане на някоуи предимства!

Давам го само за информация. Имайте предвид и това, че през 2011 год. приемаха набор 2008. Родените във Варна тогава бяха 5600. Сега ще кандидатстват набор 2010 и цифрата на родените е по-малка - 5350, т.е. и неприетите би трябвало да са по-малко..........макар че знае ли се?

За съжаление, колко деца са се родили във Варна не е единственият фактор за това, дали евентуално би имало места за всички кандидатстващи в градините. Във Варна се преместват семейства от други градове, чийто деца също кандидатстват за прием в детски заведения и е трудно да се посочи точният им брой.

Веско, кога започнаха децата в "Теменужка", голямо чакане беше...

# 578
здравейте,за Теменужка-да пратиха ми имейл- но празен,трябва да си телепат да разбереш какво пише там,добре че се сетиха да ми се обадят,децата тръгват от другия понеделник,сега почваме с изследванията и по живо по здраво най-сетне на нова градина ....... Simple Smile

# 579
Не мога да разбера защо не отделиха няколко групи от нивия прием за неприетите деца 2009?

# 580
  • Варна
По неизвестни причини в общината смятат че 2010 ще са повече от 2009. Ако напускащия набор е 2007 би трябвало да няма много дефицит ....
Бене: в понеделник звънях в общината и зам.кмета ме информира, че градината тръгва и да чакам смс. Похвалното е, че го получих в 20.45часа ... Simple Smile браво работят до късно.
Иначе познах, че ще отвори напролет.Simple Smile)) На 18.03 ще цъфнат "теменужките" на печелившите честито!

# 581
Дори и да има места за набор 2009-та, то те най-вероятно ще се броят на пръсти и ще бъдат обявени чак септември. А какво правим до тогава...Умът ми не го побира

# 582
Да! Няма да има! На последната среща от общината казаха: Първо ще се погрижим за 5 годишните, защото сме длъжни по закон, после за 2010 .... ако се отварят нови групи ще са с тези приоритети...
Мислех, че съм го писал вече....
Тини_Пини общия брой на местата зависи от това колко групи освобождават най-големите, не от това колко са били миналата година, а за 2010 ще има и нови.... и си кандидатствай по район ...
Ами то и двете са ни район , в смисъл , че моята адр рег-я е в Одесос на мъжа ми в Приморски , а живеем на Траката- там нямаме адм адрес и така....затова имам избор

# 583
И в Приморски и в Одесос влизат деца с много високо случайно число, и в двата района е зор. В другите райони влизат повече деца сметнато пропорционално на кандидатстващите. Поне моите наблюдения са такива. Неслучайно много деца от Приморски на ежеседмичните тегления ги приемат в Кайсиева или Младост и с години си пътуват дотам.......
Миналата година в Приморски влизаха деца с число около и над 7300-7500, а в Трошево влизаха деца и с около 5000 - въпрос на късмет все пак....
Има разлики в броя на групите през годините, например тази година в Слънчева дъга групата е 1, м.г. бяха две, така че си трябва стратегически подход при подаване на документите  Wink.

Velina K, ще се окажеш права, защото същото беше и м.г. Прием имаше чак септември, слад като останаха 200 места от 5-годишните. Те сега имат право да подават заявления до 14.09. Ако пак се заделят много места за тях, а кандидатите са малко (това е набор 2008) трябва да се надяваме останалите места да се предоставят за набор 2009.....

Всъщност общинарите много обещаваха, че ще публикуват информация за брой подадени заявления по райони и друга статистическа информация, но и това си обещание не спазиха...А е добре да има някаква прозрачност в данните.

# 584
ЕЙ ТОВА С ЧИСЛАТА ХИЧ , АМА ХИЧ НЕ МИ Е ЯСНО...........

Общи условия

Активация на акаунт