"Рядка кърма" - дали е само мит?

• 2 958
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
Според мен трябва да си упорита и да си храниш бебето както до сега. Може би промени начина на твоето хранене. Това за рядката кърма може да го каже някой, който не знае какво е "задно мляко" /не искам да обидя никого/ И на мен ми говориха какви ли не глупости от начало-че рода ни бил такъв-само рядко мляко и кърмене до двайстия ден .... Naughty според мен има моменти, когато бебето не наддава по много.

# 16
  • София
Lulu, струва ми се, че тази тема може да ти бъде от полза:
Али пак не наддава!Карат ме да давам адапт.мляко!

# 17
Iva_D много благодаря за линка  bouquet Така като четох, това е 100% описание на нашия случай и ще пробвам и аз с нощното цедене. Пробвала съм да давам на Марти да суче през нощта, но ефекта и при нас беше нулев.

# 18
Но аз сьщо имам една приятелка,която имаше проблеми с кьрменето.Неиното бебе вьобще не искаше да суче,още когато се родиЦедеше се и само така му даваше.Това с цеденето сьщо е грешка,четох някьде.
Ти откьде знаеш,че изяжда еди колко си грама,след като кьрмиш?Да не би да се цедиш и да и даваш?Моята боикотираше подобни безумия и отказваше да яде от шишето!!! Rolling Eyes

Би ли обяснила защо да е грешка цеденето, какво лошо има в него и защо го наричаш безумие? какво е трябвало да направи приятелката ти, след като детето и не суче от нея - да му даде адаптирано мляко и да спре да кърми ли?!
Защото в последните 5 месеца ние се кърмим само така и проблеми нямаме и мисля че когато човек нямя друг избор, това е много по-добра алтернатива, от колкото да се мине на адаптирано мляко например!
Разбира се ,че не!
При мен цеденето доведе до абсолютен хаос!Никога не знаех колко точно да изцедя и гьрдите ми бяха постоянно препьлнени Sad Затова минах на кьрмене на поискване и тогава нещата се оправиха Laughing
Затова хората казват,че още отначало трябва да се кьрми на поискване.Друг е вьпросьт,че след раждането децата още под влияние на жьлтеницата са твьрде сьнливи ,пропускат хранения ,гьрдите ти се препьлват и омагьосаният крьг се завьрта...

# 19
Нека и аз да се намеся за цеденето - Амарена, по тази логика моето дете отдавна щеше да е забравило вкуса на кърмата Sad не ми казвай, че пет месеца това цедене 7 пъти на ден по 40 мин. е било напразно, защото вече ми иде да си счупя помпата в главата и да си отрежа вимето Confused
Лулу, аз мисля, че нормално детето трябва да наддава, независимо с какво се храни и това, че единият прием ще е каша на тази възраст е много по-добре отколкото адапте. Ние приемаме адапте, макар и съвсем малко, но с кашата и пюрето на обяд ще се опитам изцяло да го махна.
Разбира се, че по книгите пише, че кърмата не може да е недостатъчно хранителна, но е факт, че може да бъде, особено когато майката не почива достатъчно (поради невъзможност да го прави) и не се храни качествено (пак поради същата причина).

Вьобще даже не е напразно!Обаче е голямо мьчение за маиката Sadнаправо ти се вьзхищавам Peace
Да поясня за моята приятелка.Оказа се,че има запушени канали.Ходи на нагревки,правеше редовни топли душове,компреси и т.н. и се оправи WinkТогава и малкият засука.Докато беше в болницата обаче постоянно се цедеше,сьответно и слизаше повече кьрма,а бебето като не сучеше,гьрдите и бяха като бетон.
Може би ако накара бебето да суче и от двете гьрди ,нещата ще се оправят!

Общи условия

Активация на акаунт