Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 47

• 56 490
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте Simple Smile
Някой може ли да разкаже повече за Ебуссууд ефенди ? До колкото знам и до днес е запазен неговия Тефсир, но от това, което видях в нета, едната книга струва 500-600 лири ? Какво друго се знае за този човек Simple Smile

# 541
Здарвейте момичета ! Искам да зарадвам любителите на исторически романи с това ,че до края на този месец ще излезе книгата "Хюрем" от Демет Алтънйелеклиоглу .Под влиянието на тази книга е сниман  нашият великолепен сериал.Лично я очаквам с нетърпение. Hug Heart Eyes

# 542
Здарвейте момичета ! Искам да зарадвам любителите на исторически романи с това ,че до края на този месец ще излезе книгата "Хюрем" от Демет Алтънйелеклиоглу .Под влиянието на тази книга е сниман  нашият великолепен сериал.Лично я очаквам с нетърпение. Hug Heart Eyes
Ако е така, и аз се нареждам на опашката от чакащи. Най-после нещо от турски автор.  

# 543
  • Den Haag
Здравейте! От къде мога да сваля първи и втори сезон със субтитри? Благодаря предварително   bouquet

# 544
Ето и нещо за Копривщица: Разказват за това ,че Копривщица е била вакъф на красивата дъщеря на Сулейман Великолепни-Михримах.Копрвщица се ползвала със специални привилегии ,като плащала само една доброволна вноска, за издръжката на джамия в Цариград и срещу това дарение копривщенските джелепи имали право на безплатна зимна паша за стадата си по Беломорието. Simple Smile

# 545
Здравейте,записвам се в прекрасната ви тема.Аз също много харесвам "Великолепният век",изгледах първи сезон на един дъх.Огромни благодарности на тези които превеждат и качват епизодите,за да можем и ние да им се насладим.  bouquet  bouquet  bouquet

# 546
  • Атлантис, Галактика Пегас
Ето и нещо за Копривщица: Разказват за това ,че Копривщица е била вакъф на красивата дъщеря на Сулейман Великолепни-Михримах.Копрвщица се ползвала със специални привилегии ,като плащала само една доброволна вноска, за издръжката на джамия в Цариград и срещу това дарение копривщенските джелепи имали право на безплатна зимна паша за стадата си по Беломорието. Simple Smile
охо?!!?? Това е наистина интересно.   bouquet

# 547
http://www.istorianasveta.eu/m/news/view/Osmanskiyat-kadiya

Интересен линк, в който се споменава името на Ебу сууд ефенди

http://bulgaristanalperenleri.blogspot.com/2010/05/blog-post_5277.html

и още един

# 548

За жалост съм пропуснала да посетя Мелник и Копривчица- обещавам да се коригирам  най-скоро време.
Обещах бира- Заповядайте! Hug

# 549
  • Атлантис, Галактика Пегас

За жалост съм пропуснала да посетя Мелник и Копривчица- обещавам да се коригирам  най-скоро време.
Обещах бира- Заповядайте! Hug

еее нощна съм тогава... язък бих дошла с удоволствие.  Peace

# 550
Здравейте! Може ли линк за еп. 72. Видях, че го има самоза онлайн гледане. Така ли е?

Заповядай!
http://www.dailymotion.com/spas196611#video=xuznsy

Сърдечни БЛАГОДАРНОСТИ !!!!на всички , които полагат усилия и за преводите и субтитрите!
  bouquet  bouquet Преведено с любов и талант!Наслаждавам се всеки път!Благодаря!

А ето и малко инфо кои черноморски градове са били вакъфи на Хюррем
http://www.promacedonia.org/eg_sa/eg_sa_14.html

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 16:54 от gras

# 551
Здравейте от една ентусиазирана фенка на сериала! Моя приятелка ми каза за ВВ през лятото и изгледах сериите на един дъх от мастерса. За съжаление вече не ги намирам там. След дълго лутане успях да намеря тази тема.
Първо искам да благодаря на всички, които участват в превода. newsm51 smile3525 smile3501
Може ли да ми кажете къде мога да наваксам с пропуснатото?
Позачетох последните страници на темата и искам да благодаря на всички за интересната историческа информация, която давате по филма и историята  Hug   bouquet
Надявам се да приемате нови фенове  bowuu

# 552
  • Варна
С риск да ме нападнете, бихте ли ми казали от къде мога да сваля сериите с превод на български?
До сега ги дърпах от www.DMCA-removal-from-Google, но вече ги няма, а съм стигнала до 46 серия.
Другия вариант е онлайн от www.vbox7.com, но не ми е удобно, защото серията е разделена на части.

Благодаря.

Ако сте го коментирали някъде съжалявам, но не ви чета, тъй като мернах, че коментарите са за последните епизоди  Embarassed

# 553
Добре дошли на всички нови фенки в темата за ВВ.  bouquet  bouquet  bouquet
Афифе хатун специално за теб  bouquet Hug ,надявам се от тук нататък да покровителствуваш и помагаш на нашето Хюремче ! Wink Hug Бъди само справедлива моля те ! Joy Joy JoyPraynig

# 554
Изненадах се, че по нашите села се разказват такива легенди за жените на един ( все още) принц.
Но историята за Гюлфем беше много интересна  Peace

За останалите проучвания май трябва да благодарим на Чичко Гугъл  Party
google

Общи условия

Активация на акаунт