Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 47

• 56 557
  • 733
  •   1
Отговори
# 60
  • Burgas

То има една приказка "по себе си съди за другите" ,много е вярна  Peace .Затова Махи я е обзела параноя , защото знае тя как би действала . Това вероятно е подготовка от сценаристите за подлоста на Махидевран спрямо горкия Мехмет .
Може би ще разбере ,за предпочитанието на СС към Мехмет и ще реши да вземе нещата в свои ръце,ама тогава Хю ще я довърши ..жалко само за Мехмет .
Проличава си кой що за стока е.Хюрем може да мисли как да се бори с Ибо,Хати и др. ,но те са все хора които открито я нападат , към Мустафа не съм видяла да има такива мисли /да го затрие ,той не и е направил нищо и тя не му мисли злото/ ,за разлика явно от Махи .
Всъщност сетих се ,че поиска от Ефсун да му сипе отрова..  Sad ..  но пак не беше тя първа с тези идеи ,първа пак беше Махи ,когато СС беше на легло .

подкрепям , много точна е поговорката в случая .

# 61
Благодаря anna3com и Мистик  за преведените откъси. Аз съм една от малкото, които гласуваха за Ебу Сууд в предишната тема.  Жалко, че толкова интересен персонаж събра толкова малко гласове. В сферата на шегата изобщо не го давам на Афифе-то въпреки компрометиращият клип. newsm62
Малкото гласове идват от това ,че кадията е от скоро във филма и все още не можахме да видим играта му. Peace

# 62
Eleaem , благодаря за добрите думи, казани и по адрес на моята персона...но малко се засрамих- не очаквах, че емоциите ми си личат Embarassed Grinning

# 63
Да преместя и резултатите от анкетата  Peace

1. Бали Бей (Великолепни). -196 гласа

2. Султан Сюлейман (Кануни)- 163 гласа

3. Сюмбюл ага (Неподражаем)- 88 гласа

Ако имате предложения за анкета за тази тема, моля споделете
 Hug

Към края на 3 сезон можем да пуснем отново анкета за мъжете. Предпологам тогава кадията достойно ще се извиси в класацията  Peace

# 64
  • somewhere near the sea
Имам няколко въпроса: Като е прието принца да иде да служи в някоя провинция и майка му е длъжна да го придружава, при Хю как ще се получат нещата като има толкова принцове? А и по-малките май не могат да напускат двореца, кой ще се грижи за тях тогава? Или пък ако не замине с Мехмет, за него пък кой ще се грижи?
Принцовете на Хю, освен Селим, не доживяват да станат управители.
Освен това, доколкото знам, отнася се само за престолонаследника. Той отива да управлява провинция, за да се упражнява.

# 65
Освен това, доколкото знам, отнася се само за престолонаследника. Той отива да управлява провинция, за да се упражнява.

Всички принцове са били с равни права по отношение на наследяването на короната. За това е съществувала и тази братоубийствена практика

# 66
  • Мюнхен

PIPINA127,извитете ме но не знам как да копирам Вашият пост в новата тема

Да..съгласна съм!!За целта на Хюрем...да се отърве на всяка цена от Ибрахим...без значение кого и как ще нарани...важното е Ибо да умре!!И то ЗАЩО????Само за това ,че преди нея той беше най-близък до султана ...но тя е егоист иска го само и единствено за себе си!Дори ревнува от мъж....В самото начало Ибрахим изобщо не е бил против нея....напротив той я заведе в покойте на Султана.Тя беше тази която намрази Ибрахим без основателна причина...без да си дава сметка ,че Сюлейман е и СУЛТАН и има важни отговорности който споделя с приятеля си...и не може по-цял ден да виси с нея в леглото...

Колкото до това ,че е казала истината на Хатидже за изневярата на Ибрахим и, че непрестанно продължава да и го натяква във всеки удобен момент със страшно грозни и зли думи ......нима трябва да и се благодари?В някой случай,е по-добре човек да живее в заблуда....макар,че Хатидже не е глупава и се досещаше..Абсолютно съм убедена в това,че ако Сюлейман разбере или чуе как се унижава сестра му....няма да остане равнодушен.

Не знам с каква цел е копирано, но не съм съгласна с това мнение. Аз нямам такъв спомен Ибо да я е карал в покоите на СС. Тя инсценира припадък за да бъде забелязана и после с танца си го покори и получи кърпичката. Не Ибо я закара в покоите, а тя си го заслужи с танца.  Но дори и да беше така, Х. беше никой. Една от всичките. Отиде на халвет и го накара да се влюби в нея. Не Ибо, я тя плени СС. Когато вече видяха какво означава Х. за СС, тогава се уплашиха от нея. Махито я преби, опита се да я отрови и после момичето донесло отровата беше убито. И всичко това беше крито от СС. Ибо винаги криеше грешките на Махито. И Хюрем му го казваше. Затова тя го мразеше. Имаше няколко реплики от нейна страна, че СС прекарва много време с него. Така е. Но това са думите на едно младо момиче, почти дете. Дори и ние се ядосваме когато нашите половинки прекарват цялото си време с приятелите си, а не с нас. Или поне повечето от жените са така. Нормално е когато обичаш. да искаш всяка секунда да си с любимият и факта, че той е султан не променя нищо. Но друго е едно дете и то робиня да тропа с краче, друго е великият Везир да е против теб и да крие всички престъпления извършени против теб, заплашващи  живота ти и този на детето ти и дори на султана. Както и за убийството на момичето. Е кажете ми къде е тук грешката на Х.? И като за капак беше когато я обвиниха в убийство и въпреки че той имаше съмнения, не попречи на заминаването и, или поне можеше да го сподели със СС. Но не, той я остави да бъде изгонена и то като майка на 2 деца на господаря. Когато се намериха доказателства за невинността и той не сподели със СС, не я върна в двореца, а я накара пак да се унижи, да целува полите на убийцата си. Кога премина Х. в действие? Чак когато беше няколко пъти бита, тровена, заточавана и т.н. И най-важното, през цялото време СС страдаше и му го казваше. СС не е само султан, на когото трябва да е предан, но и негов най-добър приятел. Въпреки че той е само роб, въпреки че много хора не го одобряваха, та дори и майка му, СС винаги е бил зад него. Защо тогава не облекчи болката на приятеля си? После вече Х. се опита да го убие с книгата му, след всичко това, но пък Ибо си върна с локума и Лео. Колко пъти после с Валиде се опитаха да я убият? А когато Х. нареди да убият него, се отказа в последният момент, въпреки всичко, което и стори Ибрахим. Не разбирам същият филм ли гледаме или някои не забелязват грешките на останалите, защото са се съсредоточили да търсят такива в Х? Аз винаги съм признавала нейните, въпреки че ми е любимка и никога не съм изопачавала фактите! Естествено и тя направи много такива, но щеше ли да е така, ако ги бяха оставили да изживеят любовта си, както правят с Фирузе и както е било с Махито. Не напразно Махито беше смазана когато отиде в Маниса и си припомни предишните дни, не напразно Афифе и Дайе си промениха мненията, не напразно СС я обичаше (за обича бих поспорила, в момента е сляп) толкова много.

А за натякването на Х. мога да кажа същото. Хатидже е тази която каза, че иска Х. да страда като нея, все едно Х. и е изневерила. СС е султан и има право да е с друга, но Ибо и изневери и то не защото Х. му е търсила любовница, а той сам си я намери и се влюби.  Да Хюрем и го повтаря, но като отговор на нейните и на Махи и на Гюлфем намеци за Фирузе. Трябва ли Х. да се остави да я тъпчат? Те са с Афифе 4 срещу 1. Хатидже е сестра на СС, но Х. е също майка на 5 деца и ЗАКОННА негова съпруга. А и СС знае за техните отношения, той сам им го каза, че не му е приятно да ги гледа така. Затова моля пак да не се гледа само от 1 страна. Хюрем само отвори очите на Хатидже, та дори и със задни мисли, но Хатидже и другите се опитват по всякакъв начин да вкарат някого в леглото на СС и да я унизят. И като край на моят роман ще ви напомня пак техните думи: Дори и целия Харем да жертват, трябва да опазят Фирузе. Какво повече може да се каже?

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 17:39 от bggirl22

# 67
Принцовете на Хю, освен Селим, не доживяват да станат управители.
[/quote]
Що се отнася да Османската империя принцове много,  престолонаследник – един. Въпрос на лични качества на последният, а и шанс, късмет и не на последно място безпощадност. По принцип там не съществува (в европейският смисъл на думата) наследяване.  Ако , да речем в Англия, цялото богатство, титли и т.н се наследяват от първородният син, а другите братя намират препитание например в кръстоносните походи, а и не в толкова престижни занимания.. то тук нещата са различни. Не е от значение кой пореден син си и коя е майка ти. Важното е да се пребориш на първо място с братята си, да си осигуриш подкрепата на еничарския корпус и да елиминираш всички врагове. След това за да се задържиш на престола трябва да проведеш достатъчно успешни войни… Иначе житейският път на султана ще бъде кратък, много кратък..

# 68
# 69
bggirl22,
 newsm10  Hug
абсолютно подкрепям, изразила си  все едно мойте мисли.

# 70
  • Мюнхен
За тези които казват че Хюррем иска само власт....
когато стане готов превода прегледайте сцена където Хюррем върви по коридора и смята да се трови.
Рускини са го превели
http://www.dailymotion.com/video/xuxxa1_yyyyyy-yyyy-yyyyyy-yyyyy … -yyyyy_shortfilms
там е казано всичко....

Благодаря много. Не знам вие, но аз се просълзих. Това е истинската любов. Не мисля, че като майка на 5 деца има право да се самоубие, но съм пленена от думите или по-точни мислите и, които не са казани с цел да спечели някого или да покаже на някого колко обича СС, а те просто извират от сърцето и!

# 71
Корделия  HugМного е трогателно Cry благодаря ти ,че го сподели с нас Hug      bouquet

За тези които казват че Хюррем иска само власт....
когато стане готов превода прегледайте сцена където Хюррем върви по коридора и смята да се трови.
Рускини са го превели
http://www.dailymotion.com/video/xuxxa1_yyyyyy-yyyy-yyyyyy-yyyyy … -yyyyy_shortfilms
там е казано всичко....

# 72
Мистик   bouquet Ани   bouquet благодаря Peace

Това са разговорите на Султан Сюлейман и кадията. Огромни благодарности на Мистик, която беше така добра да преведе тези моменти, за да реализирам клиповете[/b]   love001 smile3501 newsm51
Ebu Suud ep.71 part 1
Ebu Suud ep.71 part 2
Ebu Suud ep.71 part 3
Ebu Suud ep.71 part 4

# 73
  • Burgas
bggirl22,
 и от мен  newsm10 за многото изброени моменти , които са безспорни факти.
Наистина , какво повече да кажем ....

# 74

Ани, признателна съм ти за линковете с диалозите между султана и ЕбуСууд.  Hug Благодаря и на Мистик за превода.  Hug
fenkata1968, забелязвам, че си много чевръста.  Peace
Защо не вземеш да си спретнеш една темичка, примерно "Великолепният век и борбата между Хюрем и Ибрахим"? newsm78 Сигурно ще имаш много съмишленици.  Thinking Така няма да има нужда въобще да се занимаваш с изпълнението на ХалиТ и поведението на султана, а и няма да се дразниш ако други го правят. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт