МАЙчета 2009 - 10

• 58 954
  • 598
  •   1
Отговори
# 465
Добра среща, майчета!
Предполагам, че сте ни позабравили, ама да взема да напомня за нас...
Ние изкарахме последното си дълго, безметежно, щастливо и горещо лято в България - цели два месеца и половина. От догодина ще разполагаме само с 5 седмици, тъй като девойките вече официално ходят на предучилищна. Засега им харесва. Ходят и на някакъв странен немски веднъж седмично. Казвам странен, защото след първото занятие попитах учителката дали разбират и тя отговори - "Не знам, ама рисуват много хубаво"  Crazy. Най-голямо удоволствие обаче им доставят уроците по плуване, на които ходим от около месец насам. За всичко друго се обясняваме, убеждаваме и т.н. Но кажа ли, че тръгваме към басейна, са готови краката си да потрошат от бързане. Веднъж пък Сияна плака в края на урока - не искаше да свършва.
Децата растат, като цяло са послушни, но и те си имат своите кофти моменти и глезотийки, особено в седмицата след като се прибрахме от България - тогава доста ми поизпитаха нервите и търпението. Нямам свръх очаквания към тях, разговаряме доколкото имам фантазия, търпение и енергия. Като се изчерпят им казвам, че или става както аз кажа, или ги зарязвам да се инатят, а аз си тръгвам (ако сме навън) или излизам на разходка без тях (ако сме си удома). Това някак бързо ги дисциплинира.
И така с две думи.
Стиснати палци за успешен финал на нашите бременелки!
Здрави, послушни и щастливи дечица на всички!

# 466
  • софия
Много хубаво,че темичката ни живна така! newsm44
При нас всичко е ок.Криста вече е добре,няма изолирани бактерии в урината.Излекувахме се само с илачи от червени боровинки.Слава Богу не се наложи АБ.
Ицко днес много ми го нахвалиха в градината.Една г-жа,която е от заместващите,т.е. не е пристрастна,каза,че е невероятно умно дете и е просто очарована от него.Казвам Ви,разтекох се от гордост и радост. Grinning За развитието му много помага ето това списание:http://www.fiut.bg/barborino   Много го харесва и очаква всеки следващ брой с нетърпение.
За сега е това.Лека и спокойна нощ от нас!

# 467
  • София
И така- първи ден на Божко в новата градина! Ваканцията свърши. Ще компенсираме със съботно - неделни програми.
Препоръчвам ви една разходка с децата до двореца Врана. Вчера бяхме и прекарахме незабравимо.

# 468
  • вече Пловдив
И така- първи ден на Божко в новата градина! Ваканцията свърши. Ще компенсираме със съботно - неделни програми.
Успех на Божко в новата градина! Леко и безпроблемно ходене! Hug

# 469
  • София
Здравейте и аз да се разпиша след дълго отсъствие. Бяхме цяло лято при мама на село и сега се завърнахме. Ани тръгва на градина от понеделник и сега сме във фаза на приготовления- раничка, пантофки, пижамка. тя си ги избира и много им се радва. Само се моля да не боледува много, че с бебето ще ми е малко сложно, ако и двамата се разболеят. До сега много ревнуваше, но вече като че ли това преминава и сега се радва на бебето и го занимава по малко. А Андрей е спокойно бебе, за разлика от кака си, но от скоро започна да плаче по повече, може би вече ще има зъби.
Това е от мен за сега, чакам и други да се разпишат.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2013, 19:06 от waterlilia

# 470
  • София
Благодаря, Ваня, от сърце!  HugАко знаеш колко добре ми идва пожеланието ти!
Успех на всички дечица, които започнаха или започват скоро ходенето на градина!
waterlilia  - ето това е мястото, където се изгражда истински имунитет и се расте безметежно!

# 471
  • вече Пловдив
Благодаря, Ваня, от сърце!  HugАко знаеш колко добре ми идва пожеланието ти!
Стискам палци всичко да е наред! Hug

# 472
Здравейте и от мен  wavey
Моите и двамата започнаха предучилищна, тази година ще са заедно и са много щастливи в училище. Ходят с много ентусиазъм. Вчера беше първия им пробен урок по карате и мисля, че много им хареса и ще ги запиша да ходят постоянно. Като цяло са много послушни вече и са като скачени съдове, много се търсят и обичат  Heart Eyes

# 473
Здравейте, МАЙчета!
От много време не съм се разсписвала, къде от многото промени при мен, къде от нямане на нет и т.н. Ние с Макси сме добре. Възстанових се след операциите и спокойно ходя и си върша домакинската работа. Като споменах промени искам да ви се похваля, че преди известно време се запознах с един чудесен мъж от Гърция и след като пламна голямата любов решихме да живеем заедно. Сега аз и Макси сме в Солун при него и сме едно щастливо семейство. Много ми беше притеснено как ще се отрази на детето цялата тази промяна, но за мое голямо очудване всичко мина  повече от добре и пътуването ни до тук и свикването с новият дом и новите взаимоотношения.  Всичко стана просто прекрасно все едно винаги така е било. Е, имаме езиковата бариера, но като излезем на детските площадки Макси говори с децата на български те на руски или на гръцки и пак си играят - деца. Сега учим гръцки от приятелят ми, който е с почти префектен български, но малко по малко защото на него му е явно по-лесно да ни говори на бг от колкото на гръцки и да превежда. Едно по едно, пък и от другата година Макси ще е задължително на "училище" както казват тук - детска градина и ще го научи сигурно по-бързо и от мен. Това е за сега от нас. Много сме щастливи с новият си живот. Стискайте ни палци така да е и за напред.
Поздрави от слънчев Солун и целувки на всички! Heart Eyes

# 474
  • Русе
ДесиHug. Браво на теб. Нека щастието ви не свършва  Praynig Hug

Обаче си забравана.  Naughty Обеща да ни "платиш" като му дойде времето. Чакаме във ФБ  atwork

# 475
  • София
Браво, Деси, радвам се за вас! Все така хубави работи да пишеш!  Peace
Нашият, след три дни рев в градината, се разкраси с хрема  Tired, та и аз май я хванах.

# 476
Деси, чудесни новини!   Hug

Желая ти все така да се чувстваш, както сега и все хубави неща да ти се случват във вече "новият" ти живот!

Ще се радваме по-честичко да се включваш и да споделяш за вас.

# 477
Здравейте!

Отдавна не сме писали в темичката ни. Двоумях се и реших да ви напиша за последното постижение на Кати Simple Smile От около седмица почна да срича думички  Heart Eyes Чете ми и цели думи, когато чете реклама примерно на камион по улицата. Харесва й и много се радва да може да прочете думичка, която вече я е изговаряла или пък да чете заглавие на приказка, а защо не и пряка реч вътре от текста. Simple Smile

С числата също се справя блестящо. Брои ми до 109 и разпознава числа които са над 100. За над двеста и нагоре, все още не.

Направи ми впечатление обаче, че среща трудности в правилното изговаряне на някои буквички - грешно ги подхваща от към език, зъби и устни. Но сега я упражнявам и тя се старае. Дано скоро да  почне навично да използва правилния начин на изговор, че много би й пречило това в бъдеще.

# 478

Vyara D поздравления за умната дъщеря.

Ние все още не можем да броим до 100 и да сричаме Sad
Трябва ли да и обърна по-голямо внимание?
 Тя вечер след градина ми казва, че е изморена и искала да си почива. Аз я оставям, тя  си играе, гледа детски или разглежда книжки!
Имаме си една дъска и там си пише буквички и фигурки! Вчера искаше да знае как се рисуват дрехи, че в детската това са правили!

# 479
И Хриси не може да срича, въпреки че знае повечето буквички, баткото срича по прости думички, като малко бърка буквичките от двата езика. Умишлено не работя с тях в тази насока все още инъче мисля, че ще им е много скучно в училище, а и без това няма да мога да съм им от голяма помощ там.
До колкото ми обясниха учителките, целта на преучилищната тук е децата да научат основите на четенето, демек че се чете от ляво на дясно, от горе надолу, да си пишат името, да броят до десет. По-важното е да разбират, да общуват, да възприемат.

Общи условия

Активация на акаунт