Коледа 2012- 2 част

• 80 037
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря за темата, късно я откривам

# 226
Ето ги и моите АКК, май ги попрепекох, но дано да не са много сухи и да стават за ядене. Опекох и едно мъничко в купичка за крем-карамел, да може да го опита детето, че все обикаляше около мен, докато бърках, като гладно коте  Laughing Ами, хареса му и за още питаше.
http://galka79.snimka.bg/holidays/koleda-2012.712765.28982342
А за рохличките май наистина трябва да се изчака 1-2 минутки и тогава да се овалват в пудрата захар. Аз първата я взех веднага след изваждането от фурната и се счупи. Изчаках мъничко и с другите нямаше проблеми.

# 227
  • У дома
  bouquet

# 228
Тази година ми е много от рано коледно.  bouquet

На Нова Година ще бъдем в чужбина с наши много добри приятели, но за Коледа сме по семейному.

# 229
Джемма, благодаря. След това подробно описание мисля да се престраша да пробвам Simple Smile

# 230
  • Балчик
Джемма, благодаря. След това подробно описание мисля да се престраша да пробвам Simple Smile

Забравих да пиша,че отначало трябва добре да се загрее формата и д е хубаво омаслена, селд първата доза процесът тръгва лесно и гладко. Hug

Наталина, благодаря за разяснението, то си имало логика това подреждане, ама  явно трябва да им се схване гениалната мисъл. Laughing

kiara69, много добре са се получили кексчетата. Hug

# 231
Такааа, от тортената тема ме изгониха в Коледната тема! Не влизам често във форума и трудно се ориентирам тук.  Rolling Eyes Но щом трябва да си преместя снимката - така да е! Та и тук да сложа коледните ми домашни меденки, украсени с фондан....
 Simple Smile 

# 232
mamaeli8000 красиви меденки. Не е ли рано за Коледа? Има месец и половина  Simple Smile

# 233
Може и да е рано, но.....Тези са пробни, тестови...готвя се за един Благотворителе Коледен Базар за НБ и не бива да се илагам пред хората! А и не съм чак толкова добра, затова винаги пробвам отдалече...  Simple Smile

# 234
natalyna, то ясно, че грешката е в моя майсторлък, защото са мнооого, мнооого вкусни, ще пробвам както казваш, да ги оставя повечко време да отпочинат и тогава да ги валям в пудрата захар  Hug
nudel33, ще пробвам и по рецептата, която си дала, да видя  дали вкуса е много различен  bowuu

# 235
  • На планетата Земя
Kiara69, много добре ти се е получил АКК! Peace

Mamaeli8000, голяма красота!

Аз се снабдих с всички продукти за АКК и тази седмица ще го правя. Черешите в Карфур се бяха свършили, взех червена боровинка сушена в ябълков сок. Явно са целяли да не е толкова кисело. Ще видя какво е на вкус, като отворя пакета.

Джемма, жалко, че си се върнала без покупки.

# 236
  • София - Младост 1А
Надявам се приемате нови попълнения. Миналата година ви открих съвсем преди Коледа и успях да направя само 3 вида от сладките. Тази година съм се амбицирала.

mamaeli8000 не мога да се нагледам на сладките! Страхотни!
Имам един въпрос. Меденките са украсени с фондан. Как ги съхраняваш след това и колко време "изтрайва" фондана. Извинявам се, ако въпроса ми е глупав, но никога не съм правила нищо с фондан.
Благодаря предварително!

# 237
Drina, аз тези ги направих тестово и вече ги подарих на приятели, за да ги хапнат, няма да ги пазат до Коледа, защото за Коледа ще напарвя нови! Тогава ще участвам и в Коледния Благотворителен Базар, така че това беше само разгрявката. Фондана ако не е отпечатан плика, издържа 6 месеца /задължително извън хладилник./ Меденките са трайни около 2-3 седмици, съхранявам ги в суха кутия с капак в шкаф. Украсени с фондан, пак толкова - 3 седмици! Самият фондан е почти вечен, аз си пазя фигурки от преди 8 месеца във витрината и нищо им няма. Но това, което би се развалило след 3 седмици е именно тестото на меденката, предполагам, че  ще се вмирише на грънясало. Simple Smile Simple Smile Фондан не държа в хладилник, защото там има конденз и ми се увлажнява и разкапва.
Благодаря за комплимента!

# 238
mamaeli8000 я разкажи повечко за този коледен базар - къде, кога ... Simple Smile определено си личи когато нещо е направено с много желание и любов - страхотно изглеждат!

# 239

Общи условия

Активация на акаунт