Коледа 2012- 2 част

• 79 987
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Ах, NinoTino , всичко е прекрасно,а пк от този ябълков сладкиш ми текнаха лигите. Предполагам рецептата я има някъде, ще я потърся и уикенда ще го спретна (обожавам ябълкови сладкиши).

# 346
И моите корички не бяха прозрачни много, но като поизстинаха и по-добре изглеждат, но пак не са изцяло прозрачни. На мен целта ми по-скоро бе да не са горчиви. Ще ги ползвам основно за сладкишите, не за сладко за ядене.
Станаха много сладки, пак от форума намерих цаката. Завират в няколко води и изхвърлям водата и след две-три такива процедури ги варих в захарен сироп.

catty m, аз взех рецептата от списание "Good Food", много е лесен, но ябълките ми дойдоха повече, бих сложила вместо 600 гр. - 400 или 500 максимум. Иначе е супер вкусен и лесен, от ябълките е сочен. И става за сервиране и топъл, с топка сладолед.

# 347
m-i ,  аз редовно си правя домашно масло Peace

NinoTino , чудесно настроение ми създаде  bouquet
Аз още не съм почнала, но съпругът ми е в Германия, поръчала съм какво ли не. Да видим какво ще ми донесе и почвам smile3508

# 348
  • София

catty m, аз взех рецептата от списание "Good Food", много е лесен, но ябълките ми дойдоха повече, бих сложила вместо 600 гр. - 400 или 500 максимум. Иначе е супер вкусен и лесен, от ябълките е сочен. И става за сервиране и топъл, с топка сладолед.

Дано я има в нета рецептата, иначе ще те помоля да я напишеш тук, као не се затрудняваш. А иначе за ябълките съм на принципа на Мечо Пух - колкото повече, толкова повече Simple Smile

# 349
catty m, ще ти я напиша ако я няма. Само след 20 мин.

Този сладкиш не е от тези, дето да издържат дълго, но е хубав, че можете да си го направите много бързо за следобедното кафе. И има нещо коледно Simple Smile - джинджифил и канела!

# 350
  • София
catty m, ще ти я напиша ако я няма. Само след 20 мин.

Този сладкиш не е от тези, дето да издържат дълго, но е хубав, че можете да си го направите много бързо за следобедното кафе. И има нещо коледно Simple Smile - джинджифил и канела!
Не успявам да я намеря сега.

На мен ми трябва точно за уикенд следобедите, ммм  Crazy. Ох, на работа съм, а ми е коледно-отпускарско настроението Simple Smile

# 351
В къщи харесваме много този сладкиш който е с ябълки.Но понеже сутринта нямах в наличност и го направих със сладко от вишни.

# 352
От меденото тесто може всичко да се прави.

Джемма ,благодаря  Hug
*Precious да интересно е като идея, ще направя една суха тренировка и да видим ще споделя резултата  Praynig.
 За миналата Коледа направих домашните бонбони и подарих в дет. градина. Учителките бяха очаровани . Та сега ми дойде като идея това пък и да се поглезим сами себе си  Wink.
 Мисля да се пробвам и с Щолен -  Praynig да видим дали ще успея !!?
Дали би било подходящо да се сложота сущени кайсии , тук има в изобилие и стафиди  Thinking?

# 353
  • Австрия

За всички, които търсят преси, малко скъпичко- 40$ с доставката, но това е положението. някои луди като мен, цената няма да ги спре. Laughing От Украйна е продавачът, но има 100% положителен рейтинг:
 http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw … t=0&_from=R40

И от мен един линк за преса за орехчета. Тази ( втората ) има дори приставки за гофрети и сандвичи.

http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss?__mk_de_DE=%C5M%C5Z%D5%D1& … eywords=nusseisen

bilqna_69, благодаря ти за изчерпателния отговор.

# 354
Ябълков кекс по селски
/източник - списание "GoodFood"/

5 яйца, среден размер
200 г. захар
100 мл олио
175 г брашно
2 с.л. какао на прах
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. джинджифил на прах
5 сладки ябълки, обелени, почистени и нарязани на кубчета /около 600гр./ - на мен ми бяха много, по-добре са ми 400-500
по 1 ч.л. канела и пудра захар за поръсване

Загрейте фурната на 180 C (160 С, ако е с вентилатор). Застелете с хартия за печене разглобяема форма за кекс с диаметър 23 см. В голяма купа разбийте захарта и яйцата до светла и гъста смес за около 5 мин. Добавете олиото и разбъркайте. Пресейте сухите съставки и ги объркайте с яйчената смес. Добавете и ябълките. Внимателно пресипете сместа във формата и запечете кекса за 45-50 мин. Оставете го да поизстине и го извадете в/у телена скара. Щом изстине напълно го поръсете с пудра захар и ванилия.
Съвет: Този кекс е хубав и топъл, току що изваден от фурната. Сервирайте го като десерт с ванилов сладолед след обилния неделен обяд. Simple Smile  

# 355
  • Sofia
Аз вчера успях да стигна до Змееборец на ул. Кадемлия. Купих си боички, малки хартиени чашки за бонбони (тематично зелени и червени), малки захарни топченца за украса пак в двата цвята, айсинг на прах, захарно тесто за покриване, една формичка на джинджърбред човече, резци за линцерови сладки....
Mileto, каква разфасовка е захарното тесто и цена ако може Laughing

# 356
  • В светлината на слънцето
Шрифтовете съхнат много трудно. Ако с айсинг отнема 10- тина минути, тука трябват 2-3 дена, за да може после да се наредят една върху друга.

И аз съм ползвала тези шрифтове. Съхнат мнооого бавно и пак остава една такава неприятна лепкавост. То да не смееш да докоснеш отгоре бисквитката, веднага залепва по пръстите и се размазва. Не съм доволна честно казано, втори път няма да ги ползвам.
Ох, у дома само ме тормозят да започваме сладките, а аз опитвам всячески да задържа положението още малко. ooooh! Вчера обаче експериментирах с едни таханени сладки, които правя за първи път. Не съм ги снимала, но ето рецептата, ако има любители на тахана.
Сладки с тахан
2 ч.чаши пълнозърнесто брашно
125 г масло на стайна температура
175 г тахан (не халва)
1 чаша пудра захар
1 бакпулувер
От всичките продукти се омесва меко маслено тесто. Правят се топчета и се пекат в предварително загрята фурна. Само внимавайте да не прегорят, защото тогава се променя вкуса. Трябва да се вадят още щом започнат леко да розовеят. Веднага след изваждането са много меки, но като изстинат стават твърди и ронливи.
Чудя се само дали няма да бъдат по-малко ронливи, ако се добави и поне 1 жълтък. newsm78 Другият път ще пробвам и така. Имат много наситен таханов вкус и аромат.
Харесала съм си и една коледна рецепта с райски ябълки и мед от френско кулинарно списание. Но първо ще я пробвам да видя как е, че звучи доста екзотично. Grinning

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 16:42 от lulumba

# 357
Аз си мислех, че има много време, а то вече е средата на ноември. Мисля да правя списък с продукти и да почвам да пазарувам и приготвям Simple Smile Гледам, че някои вече са дали старт.

# 358
  • Балчик

И от мен един линк за преса за орехчета. Тази ( втората ) има дори приставки за гофрети и сандвичи.

http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss?__mk_de_DE=%C5M%C5Z%D5%D1& … eywords=nusseisen

bilqna_69, благодаря ти за изчерпателния отговор.

А, nudel33, благодаря за линковете,че получих много запитвания на лични, а не можах да намеря в немския Амазон електрическата преса, като не знам как се пише на немски, а я гледах наскоро, но нали не ми трябва не запаметих линкове. Embarassed

# 359
ДжеммаHugблагодаря ти за подкрепата ...Наистина много го умувах тоя кекс ,но най-вече формите ми бяха проблем .И аз вече си имам АКК за Коледа Grinning
*Precious* и аз имах големи притеснения като теб ,затова ти давам малко инфо (понеже вчера го пеках ).Увеличих количеството на продуктите ,за да направя 2 бр.19 и 14 диаметър при височина 8 см .Както другите пишат кекса се надигна малко ,при мен 1и1/2см .или  пълних със смес кутията с 19 см ,като оставих празни до върха  за ''растеж'' максимум около 2.5- 3 см =1685 гр.тесто .Сега премерих след изпичане има 2 см празни до върха ...Ех ,че обяснения ,дано да си ме разбрала.. Peace

Общи условия

Активация на акаунт