Коледа 2012- 2 част

• 79 698
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
  • София
  NinoTino,   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Благодарности!

# 361
Да се запиша в темата. Още не съм решила, какво да приготвя за Коледа и най-вече какви сладки да направя за подарък. Ще следя за нови идеи.

# 362
  • Балчик
В съседна тема- Забравени рецепти от домашните тефтери има телефон на жена от Шумен, която продава преси за орехчета в Продавалника.

# 363
Здравейте!  wavey Записвам се и аз в темата  Grinning
Благодаря   bouquet за невероятната библиотека с рецепти в началото на темата; супер е!

Имам питане: искам да направя шприц бисквитите на Джемма, но тук няма от къде да купя свинска мас. С какво мога да заменя свинската мас? С чисто масло ако ги направя ще станат ли бисквитите?

Ето какво съм запланувала:

1. Ванилени кравайчета на нудел33.
2. Джинджифилови бисквити на Narina.
3. Коледни кравайчета на Smiley*.
4. Лимонени бисквитки на pep-4o.
5. Линцерови сладки на нудел33.
6. Меденките на Джули - 2 дози  Grinning
7. Соленки с крема сирене на Джемма.

Списъка е скромен, но ще ми е за първа година да правя сладки преди Коледа, та се надявам да се справя  Peace Целенасочено избрах рецепти, които да са сравнително лесни, дано да успея  Praynig
До колкото разбрах от прочетеното тук, мога да направя сладките 1-3 седмици преди Коледа и да ги съхранявам в метални кутии, нали така?

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 23:31 от Фики

# 364
Благодаря за линковете за пресата за орехчета. Ще се въздържа, защото мъжа ми ще ме обяви за луда официално.  Joy hahaha
Моите формички от ибей все още не са дошли и започвам лекичко да се изнервям.  #Cussing out #2gunfire
От другата седмици започвам да ходя на лекции от сутрин до вечер и как ще се оправям с коледните сладки хич не ми е ясно...  newsm78

# 365
Сместа за АКК е готова и отлежава на терасата.  smile3508 Утре ще го мятам във фурната  Mr. Green

Колко меденки излизат от една доза... Whistling тези на Джема. Формичките ми са с нормални форми  Mr. Green ( металните от метро) Извинявам се, ако сте го коментирали   bouquet

# 366
  • На планетата Земя
Баба ви Яга, захарното тесто, което взех, е 1 кг. и е на цена 9,48 лв. Може да има и по-големи разфасовки.

# 367
Здравейте, вече втора година следя форума, но чак сега се престраших да се включа  Grinning
Ще се опитам да кача 2 снимки от миналата година, качеството и на снимките и на сладките не е много добро, но мисля тази година да се постарая повече...Страхотни сте    bouquet

За съжаление не разбрах как се качват снимки, така че продължавам само да ви чета Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 ное 2012, 00:06 от k.hristova81

# 368
  • Балчик
Не знам къде беше, но попрочети из правилата и ще разбереш как се качват снимки. Аз на кратко само ще кажа- от компютъра не става да дадеш линк. Първо трябва да ги качиш в някой сайт, например снимка.бг

besyto, ти целия кекс ли забърка, или само накисна плодовете? newsm78

Последна редакция: чт, 15 ное 2012, 09:10 от Джемма

# 369
  • ВАРНА
Момичета,ще ви затрудня ли ако помоля всяка да напише нейтия топ 5 най-любими рецепти за коледни сладки?Списъкът на 1-ва страничка стана толкова дълъг,че вече ми е трудно да се ориентирам кои са фаворитите  Mr. Green Моите са

1.Джинджифилови бисквитки, от Narina
2.Забравени сладки, на Котка
3.Линцерови сладки, от Наталина
4.Английски коледен кейк, от Джемма
5.Рафаело, от natalyna
6.фалшиви бонбони Фереро - сега не намирам рецептата на 1-ва страница

Пробвала съм и други,но тези остават завинаги в нашите сърца и се правят всяка Коледа,тази година мисля да пробвам Ванилени кравайчета (рохлички), от Наталина и Шоколадови звезди с капучино на Габи , ще се4 радвам да споделите и вашите най-любими  Hug

# 370
  • пак на Рив Гош
За съжаление не разбрах как се качват снимки, така че продължавам само да ви чета Simple Smile

Прочети ето тук: Добавяне на картинка в профила или в мнение

Но първо, както е казала Джемма, трябва да си създадеш албум със снимки онлайн. Оттам вече ще можеш да качиш снимките в темата.
Като качиш снимките в албума, избираш снимката, която искаш да пуснеш тук, щракваш с десния бутон на мишката върху нея. Ще ти се отвори меню, откъдето ще можеш да избереш или:
- Properties -> Address URL от новото прозорче и оттам копираш целия адрес на изображението (ако ползваш Интернет Експлорър)
- Copy Image Location (ако ползваш Мозила Файърфокс)
След това в отговора си натискаш бутончето за вмъкване на изображение (2рото на 2ия ред бутони) над полето за писане. В полето за писане се появява следното:
"[имг][/имг]" (но на латиница)
Пействаш адреса на снимката ти между двете скоби в средата, и си готова!
Само внимавай да копираш наистина адреса на изображението, а не адреса на албума (в полето за адреса на браузъра ти).

Аз утре най-накрая ще ида до един магазин за декорации и кухненски джаджи с надеждата да си намеря хартиени кошнички за бонбони и захарни пръчици за украса в коледни цветове... Ако не намеря, ще се прежаля да си поръчам от нета  Grinning

Сега видях питането за сладките  Grinning. Моите са:
1 - меденките на Джули (Наталина)
2 - шоколадови бисквити с грейпфрут и звездовиден анасон
3 - корички от грейпфрут с шоколад
4 - портокаловите сладки с кардамон
5 - Florentine Fruit Cake (не знам дали му има рецептата в темите)

Последна редакция: чт, 15 ное 2012, 09:13 от Роца

# 371
  • София
Джемма, влюбена съм в електрическата ти преса за орехчета! Искам и аз такава.  Mr. Green Heart Eyes Heart Eyes
И аз се влюбих и изнамерих от моите комшийки двата вида преси.Тази за орехчетата и тази с гъбките.Но нещо не ми се получиха орехчетата Sad.От другата формичка им хванах цаката и станаха,но с орехчетата дори след 4 зареждания не мижох да разбера къде бъркам и не станаха.

# 372
besyto, ти целия кекс ли забърка, или само накисна плодовете? newsm78

ooooh! не съм се изразила правилно  Blush Само плодовете  Peace 

# 373
  • София
Аз за поредна година ще правя едни и същи сладки. Тотален фаворит са сред всички близки хора, на които раздавам.  Grinning

1. Меденки от моето детство
2. Меденките на Джули
3. Трюфел сладки
4. Шоколадови сладки с фъстъчено масло
5. Капучино звездички
6. Мини щолен бисквитки
7. Тази година ще включа и линцери с бадемово брашно слепени с варено кондензирано мляко
8. Дрезденския щолен на Джемма

# 374
  • София-Младост
Само като ви чета ми се дойжда Simple Smile)))
1. Меденките на Ванчето от "Гответе с мен"
2. Трюфел сладките...мин. година точно на тяхното печене ми изгоря долния реотан, затова тази година двойна доза
3. Бонбоните Рафаело
4. За първи път, пък дано стане... нещо щоленово ми се прави...затова питах за марципана, но ще е без, никак не ми допада вкуса му Sad
5. ...

Последна редакция: чт, 15 ное 2012, 10:52 от Ала-Бала

Общи условия

Активация на акаунт