Коледа 2012- 2 част

• 79 475
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Оооох, настигнах ви! Пуста нова работа ми развали рахата и сладкарския ми ентусиазъм заплашва да избухне!

Още дори списък не съм направила!
Но от миналата година ми остана огромна любов към рецептите на Нудел и 100% ще ги правя и тази година. Също и шотландските шортбредчета на Умбра   Heart Eyes ..........
Другото ще го мисля!

Луксче, чудесна инициатива и прекрасни родители! Ах какви ценни подаръци!!!  Hug

Hug

# 481
Хоп , да не търся после темата. Тази година реших да опитам нещо различно и с удоволствие се включвам да чета.

# 482
  • Балчик

И едно предложение към Джемма За не питат непрекъснато какво е АКК, напиши към заглавието на рецептата и абревиатурата.  Peace

Речено-сторено. Peace Hug

# 483
Добур вечер Simple Smile
Искам да попитам в София къде се намират сушени череши? Преди две години купувах много хубави в Рода маркет, в Стара Загора. Та тук в Рода-та в Студентски дали има? (Далеч ми е да ходя само за проверка, та някой ако знае...)

# 484
Добур вечер Simple Smile
Искам да попитам в София къде се намират сушени череши? Преди две години купувах много хубави в Рода маркет, в Стара Загора. Та тук в Рода-та в Студентски дали има? (Далеч ми е да ходя само за проверка, та някой ако знае...)

На женския пазар със сигурност. Магазинчета има и към ул.Е.Йосиф и към бул.Сливница.

# 485
Аз пък срещнах проблем в намирането на марципан. Магазините, от които преди купувах няма. В темата някой спомена, че има е ИКЕА, но не ми се ходи до там. Моля, който е купувал скоро да каже от къде.

Сушени череши и аз бих търсила на женския пазар.

# 486
Днес направих щолените. Единият замина веднага /изяден до шушка, добре поне, че го изчакаха да изстине/. Да се чакало до Коледа било предразсъдъци Laughing
Другите два засега скатах на остъклената тераса, ще видим докога.

# 487
  • Австрия
Но от миналата година ми остана огромна любов към рецептите на Нудел и 100% ще ги правя и тази година.

Tatitt,

Успех!  Hug Hug Hug

# 488
  • Под сянката на разлистените кактуси
Джемма, а меденки замразявала ли си? Аз може да изпека линцерите на nudel33 и да ги замразя. И шприц сладките ли се замразяват добре?

# 489
  • Балчик
Меденки замразявах миналата година, изпечени на топченца, след размразяването слепих с мармалад и си омекнаха за 2 дни. И щприц-сладките също.

# 490
Джемма, това със замразяването е чудесно,благодаря  Simple Smile само да попитам , че до сега не съм си правила сладките по-рано , а това ми харесва вместо да се трепя от месене и печене преди празниците - ако меденките не са слепени , колко време могат да седят, много твърди ли стават и ако са замразени дали за хубави без мармалад? Благодаря предварително   bouquet

# 491
... Точно днес ги правих и между другото ги месих в робота. Буквално за минутка станаха:

http://www.vbox7.com/play:a2c0698987

След това с две движения само се събира на топка:

От това тесто можеш да правиш всякакви маслени сладки, освен слепените линцери- по-напред показах пънчета, елхички от 3 различни големини кръгчета, бастунчета, кошнички, абе каквото се сетиш може.
...

Джема, би ли споделила рецептата за това тесто от клипчето?

# 492
  • Балчик
Линцеровото на Наталина е. Peace

# 493
Момичета, къде е най-добре да държа щолена - на остъклена тераса, в сандъчето на хладилника най-долу или в шкаф на стайна температура?

# 494
Джемма, благодаря!   bouquet

Следейки я тази тема, забелязвам, че непрекъснато мисля какво да направя и какви формичики да си купя.  Embarassed
Преди два дни си купих една метална форма на четирилистна детелина и една тройка за изрязване на листа.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт