Парфюмни размисли и страсти - 165

• 40 658
  • 723
  •   1
Отговори
# 15
  • Там, където ме обичат
Ку-КУ Simple Smile
Аз най-често използвам "баби" и  "лели"  Crazy

Атти    bouquet  идвай да пием кафе,не се мотай  Mr. Green

Аааа, и ние пием кафе, и ядем бонбонки Тик-так  Wink

Атти, у-ни-кал-на си!   bouquet
Страхотна тема, точно като за уикенд.
Много са "лютите чушки", но се сещам за нещо ново:
Botega Vendetta.  Peace

И да спомена любимия ми бранд - мазни Монтали и бакелитова роза

# 16
  • Germany
Атти,   bouquet

Част от моя речник:
Еликсира (с главно Е!) - Elixir des Merveilles Hermes Heart Eyes
Ириса (усещам, че и той ще е с главно И Wink) - Collection Extraordinaire Bois d`Iris Van Cleef & Arpels
Градската - Citizen Queen
Доматите - на чушките Mr. Green (защото при мен са зелени стъбла от домати, не са чушки Naughty)
Коледния ПиДжи Party - за Private Collection Un Crime Exotique Parfumerie Generale
кекса - за Les Plaisirs Nature Marron de Noel Yves Rocher
голите охлюви - за Коромандел
конските ла..на - за Dzing! Crazy Whistling

# 17
  • Sofia
МЧР - La Petite Robe Noire
КМ - Coco Mademoiselle
ТФ - Tom Ford
ТВ - Tobacco Vanille
АН - Ambre Narguile
СЛ - Serge Lutens
ЕЛ - Estee Lauder

Grinning

# 18
за мен 'зелените домати' е

Мъст е 'зъболекар' - не го усещам така, но така беше наречено някъде из темите
Emotion Divine Mauboussin - от една среща, на която Мимс го донесе - 'риба с копър'
'веселия' Будоар - Boudoir Jouy
преди 7-8 години имаше едно описание на Мира бай с 'арабска принцеса' насред пустинята, в палатката как чака султанът да я навести ... ако го изровя, ще го копирам  Mr. Green
Je Reviens - 'прилепи и стара дантели' /това си е мое  bowuu/
'мазната роза' за Нахема
Белите джинси - 'мляко с ориз'

Атти, трябва ли наименованията да са придобили 'гражданственост' във форума или може да са 'лични' наименования?

# 19
Хм, аз уж от бая време се подвизавам тука, но 98% от кодовите названия не са ми познати.
Ся ше се ограмотя. eat

# 20
След няколкото месеца, прекарани в тази тема, вече почти съм усвоила парфюмния жаргон, но в началото се чувствах като Черната Златка в час по география. Използвала съм търсачката, за да разбера какви, аджеба, са тез "люти чушки - парфюм", но ми излязоха само кулинарни сайтове  Laughing. За хлебарките също аха да питам Гугъл, добре че вие ме светнахте... Това, което още не мога да проумея обаче, е как точно мирише "драно животно", и то в парфюм  Simple Smile.

# 21
  • Чукарландия
Ще чета с голямо удоволствие, но в момента не се сещам нито един бисер, дори и перличка.
Ааа, Мусоните, Градините... Hug

Поздравления, Атти!

# 22
  • Там, където ме обичат
... Това, което още не мога да проумея обаче, е как точно мирише "драно животно", и то в парфюм  Simple Smile.

За мен тези миришат така:
http://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Private-Blend-Tuscan … Leather-1849.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Aoud-Cuir-d-Arabie-1143.html

А сравнението Златка-география направо ме разби Mr. Green

Сетих се още едно сравнение
1. суха, стържеща роза и
2. мъжка черна роза - не съм виждала такава, но като подуших аромата, разбрах какво е имал предвид авторът.

Денси,  Hug

# 23
  • Чукарландия
Това, което още не мога да проумея обаче, е как точно мирише "драно животно", и то в парфюм  Simple Smile.

Точно като драно животно си мирише, повярвай. Sick

# 24
Атти, всеки път когато видя тук големите букви "Заповядайте в новата тема" и една такава хубава тръпка ми се появява, и вълнение, както като ще отварям подарък  Heart Eyes  bouquet

Очертава се забавление в новата тема, ммм, пишете още, пишете!  Laughing Аз повече ще чета, че има спомени от преди 7 - 8 години, пък аз ви чета от една, пиша от половин... Hug

# 25
  • София

Атти, трябва ли наименованията да са придобили 'гражданственост' във форума или може да са 'лични' наименования?
Може всичко... и още толкова  Crazy

Мнооого готини неща пишете, умиргам от кеф  Laughing о-ще! о-ще! о-ще! само моля, пишете и официалното име на Фарфюма след партизанското  Peace

Аз пък да не пропусна да се похваля с новата си придобивка, толкова отдавна го харесвам... без да искам, ми се навря в ръцете  Mr. Green

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 13:17 от Атти

# 26
  • София
Сетих се за поста на kovatcheva за Dzing! и конските ла...на и обор. Вчера го душнах от блотер! Ама точно на такова мирише!  Joy Joy Joy

# 27
  • Бургас
Сещам се за печен хляб, но кой беше парфюмът, не помня  ooooh!

# 28
  • Germany
Praline de Santal Parfumerie Generale - това е средата на прясно опечен, току що изваден от пещта хляб и разчупен
Jeux de Peau Serge Lutens - попрегоряла в тостер филийка и след това изчегъртана от изгорялото
Сетих се и за царската туршия, обаче пак забравих кой беше парфюма ooooh!
Настръхващия - Fille en Aiguilles Serge Lutens

# 29

Jeux de Peau Serge Lutens - попрегоряла в тостер филийка и след това изчегъртана от изгорялото

Настръхващия - Fille en Aiguilles Serge Lutens

Първия за мен е "пуканки", а втория е "сянката на манастирски двор"  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт