Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 фев. 2019, 09:29 ч.

Деца от всички страни, добре сте дошли-6!

 • 19 392
 • 735
 •   1
Отговори
 • Немция
 • Мнения: 1 615
Emo u cтарата тема!

# 1
 • Мнения: 846
Благодаря за новата тема! Записвам се да я с следя.

# 2
 • Немция
 • Мнения: 1 615
Да се разпиша и аз в новата тема!

Мама Норге, чудесно е, че детето е добре и няма обезпокоителни новини! Като майка или въобще като родител е нормално човек да се "филмира". Важното е, че не си неглижирала тези проявления и си проявила иницатива да ги проверите.

Якамоз, кой как ще се адаптира е много относително. Щом за децата би било по-добре, направете тази крачка. Подготви се , че за теб адаптацията на новото място може да е по-продължителна, докато свикнете с новото място, докато си намерите среда. На мен лично ми отне повече време, докато се почувствам адпатирана след преместване от голям град, смяна на среда и смяна на попрището. На по-малко населено място е важно да си мобилна, с децата все се налага да се ходи тук и там, включете се в някакви бебешки или детски групи, където да намериш нови познанства. С повече късмет може да се прераснат в приятелства.

Две в едно, Ася е вътре в нещата и подробно е разказала как стоят нещата с алтернативните у-ща.
Аз не съм толкова наясно- само виждам , че при нас децата масово ходят на "нормално" у-ще. Познавам само едно дете от ДГ, което го записаха на Валдорфско у-ще, майката си беше съвсем нормална на външен вид Mr. Green, детето също и като поведение.
Един наш познат с доходи над средното пък записа сина в Монтесори у-ще. Знам за още един случай, там детето не се сработи с Монтесорската система и го преместиха.
Отиди на място и виж как на теб ти се струва- едно е на теория, друго е на живо.

При нас по телефоните за 1 седмица се разпространиха 2 съобщения от полицията, че в съседния град, в който се сливаме, има 2 случки на заговаряне на деца от непознати с предложение да се качат в колата им. Едната е била жена, другият инцидент е бил директно с придърпване на дете от автобусна спирка да се качи в кола. ooooh!

# 3
 • Abu Dhabi
 • Мнения: 8 568
Благодаря и аз за новататема. Ние сме в Бг на ски, децата са много доволни.

# 4
 • На остров
 • Мнения: 12 235
Благодаря и аз за новата тема !
Бибит много опасно звучи това за децата ! Дано няма инциденти!
Ще го мислим това за училищата навсякъде има плюсове и минуси.

Бременните мами как са ?

Якамоз моят син в момент е в такава градина където са постоянно навън.

# 5
 • На брега на реката
 • Мнения: 4 369
Мама Норге, радвам се, че майчините ти терзания са били успокоени!
Относно дискусията ви за Валдорф и Монтесири, до миналата година малката беше в такава предучилищна група. Сега в училище е съвкупност от много образователни похвати. Могат сами да си избират заниманията и да ги сменят според интересите си във времето след задължителните 2-3 учебни маса.. Но имат и много допълнителни забавни занятия, които помагат да се учи в реална среда - излизат с по-големите в близкия парк и разпознават птици и растения по списък, големите идват и им четат приказки, водят ги организирано в библиотека, имаме съвместни занятия родител-дете, работят Мн над фината мотирика, но работят и с ай пади и детски проложения. Сега им правят и сензорна стая, ще видим отзивите какви ще бъдат.
Обожавам я тукашната система, детето не скучае, за повече от година децата не са се оплаквали от насилие между съученици, груб език или караници. И нямат търпение да идат на училище.
Ние мислим вече за secondary school, макар да има още две години. Догодина ще ги водят на обиколка в училищата по район, харесали сме 2, Та ще решим след тура. А и зависи кога и къде ще сменим жилището.
При нас нищо ново и интересно. Чакаме следващата седмица междусрочната ваканция.
Благодаря за новата тема!

# 6
 • Мнения: 2 007
Две в едно, това за мен е направо мечта. Тук този тип градини са доста скъпи. Много е хубаво, че имате такива възможности. Италия сякаш не е много по-различна от България в това отношение.
Не знам дали ви казах, в сряда ходи голямата на градина. В събота се разкиха супер много, знаете как е при разболяване. Започнах веднага да правя промивки на носа, надявам се да не се развие, за сега кихането намаля.
Утре са ваксините на малкия пък. Вече нямам търпение да свършва, хем да не се тревожа вече, хем да знам, че има някаква защита срещу тези болести.

# 7
 • Rennes, France
 • Мнения: 321
Привет дами!

Бибит, благодаря за новата тема!
Маманорге, радвам се че прегледа е минал добре. Гледай си детето, опитвай се да си по-отпусната, което незначи да не обръщаш внимание, така както и правиш! Това с круиза беше черешката на тортата..
Две в едно, аз не мога да помогна за у.щето, но като имат ден на отворените врати - отивайте и разглеждайте.
Якамоз, хайде дано не се разболяма каката. Че като те чета, пак ти е притеснено... Дано да е за добро евентуалното местене...Ние също обмисляме, след около 2год, но май аз най-трудно ще се адаптирам, знам си го.
Тити, приятна ваканция...моите деца и тази година не ги огря снежна почивка. Другата, живи и здрави да сме, съм решила да ги водя в БГ на сняг.
Калалили, много са интересни понякога момичетата...хубаво е! Понякога много се смея с Емма, страхотни неща измисля, акъла ми взима...

Децата са във ваканция. Тази седмица при нас. В неделя ги водя при дядото и бабата за 5дни. Нещо съм физически изморена, но го отдавам на месец Февруари...тук си вали, и слънце има, но като цяло чакам да избутам и този месец и после пролетта се усеща.

До скоро, дами!


 

# 8
 • Немция
 • Мнения: 1 615
Къти, и аз чакам пролетта, че зимното дъждовно време, което е типично тук, почна да ми писва. Дават следващите няколко дни топли, ще ни напече слънцето. Радвай се, че може да дадеш децата на някоя баба и дядо и да си обърнете внимание с мъжа. На мен това ми липсва.

Тити, приятно скиорстване!
Ние искаме след 2 уикенда да отскочим до близките зимни курорти, но времето го дават доста меко и не знам дали и изкуствен сняг ще има. За по-надалеч, към Алпите например, нямаме толкова свободни дни, да отидем там.

Якамоз, каквото дойде- опитай се много да не го мислиш.  Hug Дано не се прехвърли нещо и на бебока. Нямаше ли възможност да се отложи ваксинацията, докато малката е с хрема? Че после , ако малкият вдигне Т от ваксината, ще се чудиш от какво е.

Зест, вашето у-ще наистина звучи много добре. При по-нататъшните у-ща делят ли децата по успех?
Ние с големия се спряхме на една гимназия, нивото там е високо, но е и по-натоварено от другите 2 гимназии, доста ги клъцкат в оценяването, учениците били доста под стрес чувам от разни майки- особено, като се сравни с не толкова натоварената програма в 4 клас. Та започвам да си мисля да не му дойде нанагорно на детето ooooh!, макар че той си е заплюл там да ходи. По принцип е ученолюбив и изпълнителен, но и крайно чувствителен. Ей, това да си майка е голямо предизвикателство- все нещо човърка отвътре. Mr. Green

Калалили, мерси, че сподели за Анджи. Hug

# 9
 • На брега на реката
 • Мнения: 4 369
Нямам наблюдения дали ги делят по успех. Работи се наравно с всички, съдейки по допълнителните занятия на голямата, няма дете, с което да не се работи допълнително за допълване на пропуските. Имат си определени дни от седмицата и всяко дете е с определен график за работа по групи или индивидуално с учители. В началото на годината подписваме и индивидуалния учебен план и се запознаваме с нещата, над които ще им помагат. В случая при дъщеря ми е английският и текстовите математически задачи (пак заради езиковата бариера. Така има и индивидуален, и групов подход с децата.
За по-нататък още са ми бегли знанията. Знам за училища, които приемат по точки (ридител да е учил в училището, брат/сестра, роден в града или адресна регистрация по район на училището, но нищо не се споменава за успеха). Те нямат и оценки в начален етап, леко в разказан формат им е репорта, който издават в края на учебната година. Но има училища, които са мн спортно ангажирани и им е критерий участието в спортен клуб и активно спортуване. Нещо, с което ние не бихме се преборили. Както и с изобщо всичките им останали критерии. За това сме си заплюли две по-посредствено квартални училища, но на фона на качественото им образование, това не ме притеснява. Повече ме тревожи ако се изместим и колко ще са ни далеч училищата Simple Smile
Притеснявам се за после. Как ще се справят, как ще ги приемат. Сега обкръжението им е от наборчета, добри деца, но са и в малко квартално училище и всички се знаем. После ще е мазалото.
 Да ви се оплача, че аз яко удрям на камък с кандидатстването ми по обяви. Яко ме режат, общи приказки, без конкретно да посочват слабостите ми. Което е сдухващи, и демотивиращо, и неизвестно за мен. И остава един послевкус, че ме режат заради българското ми образование и изобщо заради това, че съм българка. Не съм се отказала, де, но чувството е смазващо и не ми действа добре на самочувствието.

# 10
 • Мнения: 2 007
Zest, вие къде сте? Аз така преди да родя търсих работа една година и все не ми се обаждаха. Много кофти е и те разбирам. Сега с две деца имам много малка надежда, че ще намеря нещо, но определено няма да оставя нещата така.

Бибит, сложихме ваксините. Не исках да ги отлагаме защото ми е важно да се движим според календара доколкото е възможно. Искам колкото се може по-скоро да има ваксини защото много болести се завръщат. Тук има ужасно много случаи на морбили например и затова избягвам всякакви публични места като гр транспорт например. Не че морбили специално не може да се зарази и навън де.

# 11
 • на брега на морето
 • Мнения: 1 439
Бибит, благодаря за новата тема!:grinning:
Зест, вземи си сиви-то в ръчичка и ходи на място. Аз така винаги съм си намирала много бързо рсбота. Успех!
Маманорге, радвам се, че прегледът е минал добре. Спокойствие!
За уч-щата нищо не мога да кажа.
Бибит, разбирам те. Не е лесно.
Тити, весело изкарване в Бг!
И при мен е натоварено(в работ. план най-вече) затова пак съм набързо!
Гуш на всички и тези, които не съм споменала!

# 12
 • На остров
 • Мнения: 12 235
Зест аз съм сигурна,че произхода и образованието ти оказват влияние. Лично съм го изпитала.
Мелина ти наистина много накратко.

Якамоз браво за ваксините !

Бибит при вас с този избор след 4 клас много трудно да избере правилно човек.

Мамите от другата страна на океана как са ?

Къти чудесно че децата ще са при баба и дядо. Ние до сега от както се е родил Л. Не сме имали една фри вечер.

Тити приятно изкарване в БГ !

# 13
 • Мнения: 98
Бибит благодаря за тема поредна 💐 и аз се записвам.

Маманорге много се радвам, че всичко е добре с детенцето. Сега остава и психически  да се оттърсиш от тези мисли.

При нас има училища с различни религии, но моите съм ги записала в обикновенно училище. Не ми се иска да имат часове свързани с библията и молитви на края на урока. Големият ми син е 5 група/по българска система 3 клас/ и след 8 група трябда да избираме вече ущилище. Но в зависимост от резултатите на тестовете се определя в каква област може да учи. Аз от сега се замислям понякога на тази тема.
Утре след училище големите групи от всички училища в нашето градче ще имат дансфестивал и ще ходим в една зала да гледаме как танцуват, а в петък вечер баткото и каката имат диско вечер в ущилище. Тази седмица ще се танцува 😀.

# 14
 • Мнения: 322
Здравейте мами,

Бибитче, благодаря за новата тема.
Маманорге, радвам се че всичко е наред с детенце и че си се поуспокоила малко.
Тити, приятна ваканция в БГ. Ние сме след 2 седмици...
Къти, каква ваканция по това време? Нашата карнавалната е от 1-ви март. Хубаво е че ще си останете самички за малко с М.
Че вие май не бяхте в особено голям град, пък и скоро нали приключихте с ремонти....къде ще се местите сега???

За училищата, Йоан е в католическо училище. Аз лично не съм привърженик на алтернативни методи на обучение - поне не и в Белгия. Монтесори е супер скъпо и само "богопомазани" могат да си го позволят. За другото училище дори и не съм чувала. Има едно друго което се води като държавно, но там имам чувството че е за бавноразвиващи....когато децата трябва да се прехвърлят след 6 клас в нормално училище, ги връщат едва ли не с по 3 години назад - толкова е слабо обучението преди това.

И при мен като Мелина е супер натоварено в работата. Отделно сме с по някой друг вирус, не мога да се наспя...абе луда работа ...

Общи условия

Активация на акаунт