Парфюмни размисли и страсти - 165

• 40 726
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Parfum Sacre Caron е не единственият случай, при който успях да си уцеля окото с капачка на виал и да лисна съдържанието в клавиатурата. Парфюмът няма вина, попи добре и всъщност е хладно сдържан.

Цитат
Защо откривам във Feminite du Bois Shiseido препратки към Cuir Amethyste Giorgio Armani? На моята кожа ли е само така?
Не съм ги пробвала заедно, но е възможно да е виолетката.

# 646
Абсолютно нищо общо не откривам аз. Peace

# 647
  • Чукарландия
Парфюмът няма вина, попи добре и всъщност е хладно сдържан.

Joy

# 648
  • Чукарландия
Тези дни само тествам, ли тествам... Mr. Green
Започвам с Fracas Robert Piguet. В първия момент си помислих, че нещо съм объркала рейса. Но неее. Същия мирис като Gardenia Passion Annick Goutal. За ме е 1:1. А дебнех да отстрелям Фракас-а на сляпо. Уффф, добре, че не съм. Peace

Следващата проба беше на Iris Poudre Frederic Malle. Много хубав, но ми трябва още време да го разуча.

Datura Noir Serge Lutens - допада ми различното, но не бих казала, че искам да го имам.

Пробвах и Zen Shiseido. Не ме впечатли много, много. Очаквах много повече (леееко ми е химичен), особено и като го сравняват с Коко Мадмоазел.

И не на последно място: Amber Ylang Ylang Estée Lauder. Тъмен, топъл, уютен. Hug

Мисля си, дали не съм се увредила нещо? Душа, пробвам, разносвам, сравнявам...нищо не ме грабва. Ама така да ме грабне, че дъх да не ми остане. Да искам да го имам сега, веднага или на момента. Да кроя "пъклени" планове, как по-скоро да го придобия, да сърфирам из нета като умопомрачена, докато не го открия, та да мирясам. И няма, и няма. Crazy

Но снощи се запознах с Hermessence Rose Ikebana. Ама то не беше просто запознанство. Шибна ме в ноздрите, оттам през малкия мозък и ...там си и остана. "Вземи ме" - каза. Колко е просто.  И прекрасно. Heart Eyes

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 23:44 от BBeLLa

# 649
  • Germany

Мисля си, дали не съм се увредила нещо? Душа, пробвам, разносвам, сравнявам...нищо не ме грабва. Ама така да ме грабне, че дъх да не ми остане. Да искам да го имам сега, веднага или на момента. Да кроя "пъклени" планове, как по-скоро да го придобия, да сърфирам из нета като умопомрачена, докато не го открия, та да мирясам. И няма, и няма. Crazy

Белла, така добре те разбирам, обаче осени ли те музата, няма спасение ooooh!
Аз тази сутрин прочетох това описание http://www.ausliebezumduft.de/lubin-galaad.html
 Е как да не го поискам на минутата с такава пирамида, с такава легенда, с такъв изящен флакон, който ме прехвърля назад във времето?!

# 650
Здравейте !
Имате ли представа какво се случва с " другия " форум, или само аз не успявам да вляза  newsm78
Отдавна не съм писала при вас, за да не е само въпрос, ще споделя , че от известно време се радвам на Ботега Венета , най-доброто ми попадение за парфюм , купен " на сляпо "  Simple Smile

# 651
Да има някакъв проблем с форума.

# 652
идея нямам, но съм пуснала питане  Rolling Eyes

# 653
вече всичко е както трябва  Sunglasses

# 654
Ох ,тъкмо се бях парфюмно кротнала и от ausliebezumduft, взели ,че ми изратили код за отстъпка по случай рождения ми ден. И познайте какво правя от два дни  Laughing........ровя ,какво аджеба да си поръчам ,щото да не отърва кода Joy.
Та повлияна от последните коментари за Bois d Iris ,пак взех да оглеждам парфюмите с ириси.
Въпросът ми е като притежателка на Prada  Infusion d Iris  Absolue и La Pausa Chanel , има ли смисъл от Bois d Iris и евентуално Iris Taizo? По-скоро ми се иска топъл ,сладък ,цветен ирис или както си го дифинирам -зимен. Докато Прадата и Ла Паузата са по-скоро хладно елегантни или за мен летни ириси.

# 655
  • Germany
Желаещи за среща днес към 18,30 в ресторанта на Икеа  Flutter Flutter
Аз ще бъда там и ще нося и Bois d Iris и Iris Taizo  Wink

# 656
  • в голямото село
Днес най-накрая ще видя дъно - офъщях се със Сицилия-та. Сутринта на топлия влажен въздух беше разкошна. Сега в офиса се е разгръща меденото и ухание. Ще подновя с оставащите няколко пръскания в обедната почивка и край. Усещам, че ще ми липсва, отдавна не съм се разделяла с парфюм.

# 657
  • Чукарландия
Аз също. Но най-късно утре и аз ще се "простя" с Lola Velvet Marc JacobsJoy

# 658
Ееех  kovatceva Hug, с какво удоволствие бих дошла ,ама съм на другия край на България.Кажи нещо за двата ириса де ,плътни ли са ,трайни ли са моля  bouquet.

# 659
  • Germany
Рискувам да стана досадна с писането си за тези два ириса, направо ви надух главите с тях Joy, ама айде пак като ме молят Twisted Evil.
В притежаването на ирисни парфюми винаги има смисъл Mr. Green. Много правилно си определила твоите два като хладно елегантни, като полъх от ирисов цвят.
Ирис Тайзо е много странен, нетипичен ирисов парфюм. Май само аз мога да го нося Mr. Green. Ирисът е много маслен, натегнат и затоплен. Чудесно съчетан с много топла дървесина, с прекрасна сладост от кардамон и с капка смокинов мед за разкош. Стои близо до кожата, прави красиво излъчване, чудесен е за есента и зимата. Трайността му е много добра - усещам го на другия ден. За мен е един от най-елегантните аромати, които имам, но трябва задължително да си почитател и на ирис, и на подправки, и на дърво Peace Много близък до него ми е http://www.fragrantica.com/perfume/Nanadebary/Classic-Pink-9605.html, ако го познаваш. Ирисът е абсолютно същия, но там е съчетан с много карамфил (подправката) и са добавили мускус и цветни нотки.
Bois d`iris на Ван Клийф и Арпълс e съвършено различен. Топъл, но по свой си начин. Красив, елегантен, леко загатнат, много пудрен, като красива палитра грим, умело съчетан с меко топло и светло дърво, с щипка пипер за закачка, която ти люти в носа, и мека, кадифена карамелена сладост. Не съм го носила в топлото, и не мога да кажа кога е по-красив, но и в това време ме кара да посягам непрекъснато към него.
Сложен избор Thinking
Ако искаш да те запозная - метни адрес на ЛС Wink

Общи условия

Активация на акаунт