Парфюмни размисли и страсти - 165

• 40 707
  • 723
  •   1
Отговори
# 660
Ееее с това прекрасно описание на Ирис Тайзо ,май наклони везните.И ирис обичам и дърво ,само на тоз кардамон малко му се чудя. Благодаря   bouquet.

# 661
  • София
Момичета, имам нужда от компетентните ви съвети Praynig
Пробвах препоръчаните от някои парфюманки варианти за сочен мандаринено-портокалов, умерено сладък аромат (а може и на захаросани корички). Алегорията с мандарини и босилек е  доста реалистична, но бе грам сладост и подложка, и изсфиряса доста бързо от кожата ми. Liberte, Cacharel - на тестер има мъжествен облик за мен, подправъчен и не-сладък, затова не я пробвах на кожа. Orange и Orange Sunset - класическият е ванилово млечен и цветен с лек помен от портокал и май не искам такъв лосионест парфюм. Sunset пък започна обещаващо с искрящи плодове, но при драйдауна нямаше и помен от портокал Crossing Arms
Плийз, дайте някоя друга идея Praynig Peace

# 662
  • Пловдив
Liberte и на мен ми мъжкарее - от пачулито, имах го известно време, но бързо ми дотегна...  Peace , но си е сладък... това също ме дразнеше, прекалено сладко-пачулест ми беше. А пък мандарината на Герлен при мен има голяма трайност..., до кожа е разбира се, но ако си тествала и други неща наред с нея нормално да се загуби, при мен на самостоятелно носене има убийствена трайност и то в този сезон...  Laughing , наистина не е сладникава .

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 16:51 от aH~

# 663
Днес се разделих с Булгари Мон Жасмин Ноар и се чувствам добре.

# 664
В Либерте не усещам нищо мъжко аз, и ми е горещ, а не сладък, като усещане. Харесвам го много.
Мандариновата Алегория ми е синтетична, след първите 10 мин. Както и повечето Алегории, които съм пробвала, освен Ерба Фреска  Peace

# 665
  • Германия
Въпросът ми е като притежателка на Prada  Infusion d Iris  Absolue и La Pausa Chanel , има ли смисъл от Bois d Iris и евентуално Iris Taizo? По-скоро ми се иска топъл ,сладък ,цветен ирис или както си го дифинирам -зимен. Докато Прадата и Ла Паузата са по-скоро хладно елегантни или за мен летни ириси.

Има огромен смисъл, по моему. Мярнах назад нещо в смисъл, че ирисът си е ирис и баста по въпроса, и ако не беше го писала Кръстницата, да съм реагирала на място. Ама тя много честолюбиво подскача  Hug Hug и се засяга на чест, ако някой си вземе повод и сложи апостроф на думите ѝ, та отложих. Ирисът е май парфюмната съставка с най-много превъплъщения и  си блъсках упорито главата в стената докато установя кой точно обожавам и кой ме отвращава буквално. Един ден просто ме ограмотиха - слушах и участвах в лекция за различните му изомери. Могат да му усилват различните аспекти и да покрие широкоспектърен ароматен диапазон. От аромат на суров, прясно рендосан морков, през теменужно акварелен или направо завлечен от порой, през мирис на блатно кокиче и чак до моята любима разновидност, която си наричам пасмантерийна. Сух, хрипкаво-дрезгав, абстрактно луксолизиран мирис на галантерийно - пасмантериен магазин от миналото: копчета, ластици, кожени портмонета, ципове /смазани с машинно масло/, гранчета прежди....и в другия край на салона - червилата на Ален Мак и Фармахим.  На това ми ухаят връхните ноти на Шалимар Инисиал, на това ми мирише отгоре до долу Bois d Iris Van Cleef & Arpels, изнамирам го в Dior Homme Intense, че и в малка порция в Bottega Veneta /там е намален почти до mute бутона/. В тази му разновидност е целогодишно приемлив за мен и не откривам никаква връзка между него и ириса от Prada  Infusion d Iris, който ми е студено пресован и леко бръснеещ. Няма прилика и с Insolence-овият ирис, който е потен /Атти да ме прощава  Hug Hug/ и удавено теменужен. Точно толкова отдалечен е и от ириса в Acqua di Parma Iris Nobile, където е самата домакинка на ведомствения стол, набутана в плюшена тясна рокля. Чак толкова пищен и мощен не го ща, а ми и присяда от толкова похот. С други думи и още веднъж - има голям смисъл, макар да не мога да го определя като топъл или цветен. По моему. Crazy

# 666
  • Там, където ме обичат
Дами, един фризьор разправяше,че бил с Ейнджъл, мъжкия Shocked
Има ли такова животно?

# 667
# 668
В Либерте не усещам нищо мъжко аз, и ми е горещ, а не сладък, като усещане. Харесвам го много.
И на мен не ми е мъжки, пачули почти изобщо не регистрирам. Сладък е, но умерено, не натрапчиво. Има страхотно развитие и много се променя от началните акорди. Да, мога да го определя като горещ и секси. Страшно го харесвам! Изглежда много по-скъп парфюм, отколкото всъщност е.

Мярнах назад нещо в смисъл, че ирисът си е ирис и баста по въпроса, и ако не беше го писала Кръстницата, да съм реагирала на място. Ама тя много честолюбиво подскача  Hug Hug и се засяга на чест, ако някой си вземе повод и сложи апостроф на думите ѝ, та отложих.
Е, сега можеш да наваксаш, макар че ми идва малко сложен твоят изказ! Crazy  Hug  Ирисът си е ирис, пак казвам, цветето и цветът имам предвид. Не стъбла, не мокри корени, нищо такова. Различните посоки, в които завива, зависят от комбинацията му с други съставки. Не съм срещала различно миришещи ириси, даже преди време имаше мнение, че цветовете изобщо не миришат. Grinning Нали уж затова сме различни, защото различно усещаме нещата? Ами аз така мисля за ирисите, Нат! Лекциите са хубаво нещо, но не бих си променила мнението за нещо, което усещам по един начин, заради прекрасна лекция по негов адрес. Wink
И да допълня, ако правя такъв подробен спектрален анализ на аромата върху себе си няма да ми остане време да се наслаждавам на цялостното удоволствие, което ми носи. Подхождам по-простичко към това си занимание и го правя най-вече за удоволствие на сетивата, а не с научна цел!  bouquet

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 17:00 от Бижy

# 669
  • Пловдив
Денси , да си жива и здрава че ми препоръча Organza Indecence   Heart Eyes , не мога да му се наситя винаги щом го нося. Уникална трайност, уникално присъствие има този аромат, днес го сложих и съм изпаднала в захлас.  Crazy Единствения минус е ,че рязко ми се приправиха някакви сладкиши с канела, ще правя кифличките на Карлсон тези дни, по рецепта от форума  Joy  Crazy

# 670
Нищо не разбирам от ирисови парфюми, ама никаква асоциация нямам, празно, бяло поле  Laughing Ще го запълвам, само да ми отмине малко екшъна, ще пробвам, каквото има по парфюмериите, а за останалото ще разчитам на вас  Grinning Имам много ириси на вилата (защото са много жилави  Mr. Green) Садила съм, вадила съм корени, брала съм, и диви ириси съм срещала в планините, прекрасни са....но никакъв аромат не съм усетила характерен от досега си с тези цветя  newsm78 Защо така?

# 671
kovatcheva,вече си виновна,че имам Ирисовата Прада,но нещо ми идва много одеколонеста/бръснарски/,ама сега пък искам другия Ирис-Bois d Iris Van Cleef & Arpels.Ако не те затруднява би ли споделила,откъде мога да се сдобия с него Praynig  bouquet  bouquet

# 672
  • Истанбул
Аз за себе си знам ,че ирисът е цветето с най=нежни венчелистчета и в цветово и в татиктилно отношение,само да прекарате пръсти по цветната част и венчелистчетата веднага се нацепват и започват да изглеждат ужасно.А иначе ирисът си има мирис=на крем ванилия ,само не знам как успяват да го докарат в парфюми и се чудя как ирисов парфюм може да мирише на бръснарски одеколон. newsm78.И аз нищо не разбирам от ирисови парфюми,язък ,че дъщеря ми се казва Ирис.

# 673
...сега пък искам другия Ирис-Bois d Iris Van Cleef & Arpels.Ако не те затруднява би ли споделила,откъде мога да се сдобия с него Praynig
Не съм Ковачева Grinning но
http://www.ausliebezumduft.de/van-cleef-arpels-collection-extrao … -bois-d-iris.html
http://www.luckyscent.com/shop/section/1/item/50204/brand/Van_Cl … ois_d%27Iris.html
http://www.amazon.co.uk/Van-Cleef-Arpels-Collection-Extraordinai … &sr=8-1-fkmr2

# 674
  • Чукарландия
Ирисовата Прада хич даже не ми е одеколонеста или бръснарска. Толкова чист мирис, изтънчен, стоящ елегантно. Говоря за ЕДП. Парфюм с класа. Но не парадира с нея. Peace
А аз винаги си парадирам с Прада-та. Joy

Общи условия

Активация на акаунт