Парфюмни размисли и страсти - 165

• 40 632
  • 723
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Лелеееее, Лю, как ми подпали чергата сега с Л'Ерболарио.. а пусто, преди другия уикенд няма да мога да се замъкна дотам - сега ноктите ще си изгриза от нетърпение Crazy Да ти кажа, при мен са доста трайни - Muschio Bianco, Iris и Myrrhae поне. Muschio Bianco преди време установих, че трае цял ден без подновяване. Бях го сложила сутринта, с идеята следобед да не се налага да се търкам половин час на летището за да тествам после новостите "на чисто". Е да, ама не - на път към летището (към 4-5) не само аз си го усещах все още, ами и един колега го изкоментира, значи и той го е усещал. Изненадах се, това леко и невинно парфюмче беше удържало фронта поне 8 часа  Shocked

А Myrrhae си пробвала от Калина, аз много скоро го сдобих (благодарение на една много мила и смела фея  Heart Eyes). Май обаче е по-хубав на по-топличко  Rolling Eyes Миналата седмица го носих два дни и нещо ми липсваше. А в сряда вечер си спах с него в хотела (на доста топличко) и се разви пак по познатия ми от тестовете начин, по-топло и нестрого. Та, дай му още един шанс, на топло и влажно  Hug

# 706
  • Чукарландия
По отношение на парфюмите на Estee Lauder аз си мълча. От този бранд е излязъл един от вечните ми любимци - Knowing...

Оле, можеш ли да опишеш по-подробно Knowing Estée Lauder? Пуснах търсачката, но намерих само един коментар на Фокси, която го е регистрирала като "чудовищно, ретро, задушаващ аромат". Mr. Green

Може и друг, който го познава, да го опише. Hug

# 707
Як шипър, харесван от супер малко хора. Ретро е и си е баш шипър. Аз го нося, но супер рядко. Околните обаче не ми правят комплименти определено. Mr. Green Шишето и цвета му също не допринасят за голяма обич. Whistling

Едно време се намираше в гет за супер ниска цена и цял форум го придоби, естествено насляпо поблазнен от яката далавера. Що крясъци и писъци се чуха тогава, що размени напълни?! Mr. Green

# 708
  • София
Бела, ако си пробвала Палома Пикасо http://www.fragrantica.com/perfume/Paloma-Picasso/Paloma-Picasso-1009.html и ти е харесал има шанс и за Knowing.
Шипър, та шипър. Мощен и балансиран, от най-добрите от породата си, но трябва да си на тази вълна, за да ти допадне.
Скрит текст:
Имам малко Палома Пикасо, мога да ти изпратя, за да позатишиш мерака, докато стигнеш до локация с бутик на Ести, където да се полееш и да прецениш.

# 709
  • София
 smile3508 ммм много се радвам за L'Erbolario. Мерси Лю!
Ели - права си за смирната им - оказа се по-хубава на топло. За пореден път правя тази грешка - зазимявам нещо дървесно тамянено и се оказва че в студ е плоско и сипкаво.

Натали - би ли ме подсетила на кой беше този шипър, който пробвах на срещата? Помня че ми се стори по средата между Клоената вода и Агент провокатора, а аз като небалансирана везна от месеци се колебая между двата.

# 710
  • Germany
Натали - би ли ме подсетила на кой беше този шипър, който пробвах на срещата? Помня че ми се стори по средата между Клоената вода и Агент провокатора, а аз като небалансирана везна от месеци се колебая между двата.
Не съм Натали, но беше този http://www.fragrantica.com/perfume/Jovoy-Paris/Chypre-3118.html. И на мен много ми хареса, но преценявам, че не бих могла да го нося Peace.
Натали Hug, чакам описанието на сгрешения ирис Mr. Green

И да си поръся главата с пепел.  bowuu
Провокирана от коментарите на Ковачева и Мимс, изкарах щедрата проба на М7.
Незнам вкуса ли  ми се е променил толкова, но днес цял ден се разхождам с М7 на едната ръка, харесва ми. Преди два дни го тествах и върху ЛМ. Ефекта беше, като Галиано в/у. Бубс Mr. Green Определено го искам за любимия. Crazy Като няма Гучи, ще си носи М7 Sunglasses Дано не го спрат и него #2gunfire
Ковачева, би ли направила сравнение м/у. М7 и Абсолют версията! Praynig
rotfImbo rotfImbo rotfImbo
Силви, ще ме умориш от смях.
Който и да поръчаш от двата, няма да сгрешиш. Но М7 е спрян от производство и трудно откриваем вече. M7 Oud Absolu е на много добра цена на софийското летище - 51 евро за 80 мл.
M7 го определям като мек, кехлибарен, леко сладък, много секси и типичен ИСЛ. M7 Oud Absolu съм писала и преди, че е първия реформулиран вариант на парфюм, който много ми харесва -съдържа всичко от старата версия, базите са много сходни, но в началото е добавен леко медицински, но много красив Oud, който го променя доста и го прави по-мъжкарски, по-горчив, по-остър и много красив. С Мимс го сравнявахме върху нейния ЛМ  Mr. Green, и той, и ние решихме, че M7 Oud Absolu харесваме повече Peace. Хареса ми и реакцията на Кураж, когато го пробва - "Мммм, искам така да мирише ММ" Wink Mr. Green Ако и това не ти стига, ще ти допълвам Mr. Green  Wink, но направо си се чудя как си живяла до сега без М7 Joy

# 711
Бела,  за Knowing - че е шипър - шипър е. Че е як - як е. Аз не го усещам и върху мен не стои ретро (за разлика от Histoire D`Amour Aubusson, Shalimar Guerlain). Присъствен, траен без да е досаден, класен шипър от старата школа (вече не правят такива за жалост ). Ако трябва да го наредя в редица с всички мои шипрови любимци, започвайки от кожено-билково сух, преминавайки през мъхнато-сух, леко строг и стигайки до цветно мек и богат шипър, то тази редица ще изглежда така:
Cabochard Gres,  Jolie Madame Pierre Balmain,  Cuir de Lancome,  Niki de Saint Phalle,  Paloma Picasso edp,  Eau du Soir Sisley,  Animale Animale edp,  Knowing Estee Lauder,  La Perla La Perla edp,  L'Arte di Gucci,  Soir de Lune Sisley (не притежавам Aromatics Elixir Clinique, но бих го наредила между Нощната вода и ЖУотното). Не мога да разбия Knowing на съставни части, но съдържа в себе си всичко "необходимо" - мъх, роза, животинче, пачули, ветивер и разни други красоти, но не ги разпознавам.

# 712
  • Германия
Не съм Натали, но беше този http://www.fragrantica.com/perfume/Jovoy-Paris/Chypre-3118.html. И на мен много ми хареса, но преценявам, че не бих могла да го нося Peace.

Точно този е, Лин. По-мек е и действително добре балансиран, но си остава шипър. Шипър, та дрънка. И то от старата школа.

Оленце, с този твоя Топ 10 за енти път се убеждавам, че имаме еднояйчни съвпадения на парфюмния вкус. Изумителни 99,9 % съвпадения.

С Knowing преживях любовен етюд от типа "не ми хареса първия път, много бурно и набързо беше, но втория се постара и взехме, че се оженихме". Пробвах, ахнах, купих на момента, излязох от парфюмерията и след половин час изби ТУБЕРОЗА. Ама ТУБЕРОЗА, ти казвам. После едно софийско такси завлече една торба с парфюми /скоро им струвахме три години, да му изсъхнат ръчичките/. Шипроманът си е шипроман и парфюмът пак си подуши краставото магаре - отново стигна до мен. Внимавам да не нося в най-топъл ден, за да не усещам БОСТЪНСКАТА УДУШВАЧКА  и нямам проблем. Белла, доколкото съм опознала предпочитанията ти, ароматът ще ти допадне. Възползвай се да пробваш една истинска шипрова класика. Залагам 1:4, че ще те отнесе. Богат, присъствен, траен.

# 713
rotfImbo rotfImbo rotfImbo
Силви, ще ме умориш от смях.
Който и да поръчаш от двата, няма да сгрешиш. Но М7 е спрян от производство и трудно откриваем вече. M7 Oud Absolu е на много добра цена на софийското летище - 51 евро за 80 мл.
M7 го определям като мек, кехлибарен, леко сладък, много секси и типичен ИСЛ. M7 Oud Absolu съм писала и преди, че е първия реформулиран вариант на парфюм, който много ми харесва -съдържа всичко от старата версия, базите са много сходни, но в началото е добавен леко медицински, но много красив Oud, който го променя доста и го прави по-мъжкарски, по-горчив, по-остър и много красив. С Мимс го сравнявахме върху нейния ЛМ  Mr. Green, и той, и ние решихме, че M7 Oud Absolu харесваме повече Peace. Хареса ми и реакцията на Кураж, когато го пробва - "Мммм, искам така да мирише ММ" Wink Mr. Green Ако и това не ти стига, ще ти допълвам Mr. Green  Wink, но направо си се чудя как си живяла до сега без М7 Joy
Няма нужда да ми допълваш Sunglasses Искам го вече на всяка цена и отивам да диря някой, дето ще има път към летището Laughing

# 714
Бела, шипъра на Ести пробвах по времето когато носех Фобур. Оцених го като истински шипър, класика но неносим за мен.Все пак той е единствения аромат на ЕЛ който оцених като нещо уникално и до сега си спомням аромата му съвсем ясно а е било от едно пръскане на ръка и доста отдавна.Ако не друго си струва да се пробва.За купуване насляпо моя съвет е -недей Hug

Пробвах Dolcelisir L`Erbolario - приятен черешово-вишнев аромат , усетих костилка, за мен много прилича на черната рокля. Хващах се че го пръскам вечер, не е лепкав , точно за сън. Дават го във фр.че прилича на наргилето но за мен приликата е бегла няма такава плътност.Определено обаче бих си взела шише или някой от продуктите за тяло ако ги мерна.

# 715
  • София
Пробвах Dolcelisir L`Erbolario - приятен черешово-вишнев аромат , усетих костилка, за мен много прилича на черната рокля. Хващах се че го пръскам вечер, не е лепкав , точно за сън. Дават го във фр.че прилича на наргилето но за мен приликата е бегла няма такава плътност.Определено обаче бих си взела шише или някой от продуктите за тяло ако ги мерна.

За мен има някаква прилика, но само в началото, може би първите 20-30 минути.. после Еликсирът не може да се мери нито по мощ, нито по плътност с Амбр Наргиле. Базата е явно специфична за Л'Ерболарио (намирам я за много сходна с Muschio bianco и Meharees, но само базата - иначе трите нямат нищо общо  Peace) Определено е хубав и ще се придобива, но не може да замести Амбр Наргиле.

Което пък ми даде идея какво да нося днес  Heart Eyes Миналата седмица нали го носих уикенда - не помня събота ли или неделя, но анцугът ми си го разнасяше до сряда  bowuu Найс, а  Laughing

# 716
Денси, как се казваше този Том Форд, който реших, че прилича на Черния кашмир? Наистина, в базата (усещах го чак до душа тази сутрин), страшно е подобен, но е по-сладък и по-мек, вероятно заради амбрата.
Amber Absolute Tom Ford е парфюма.

# 717
  • Варна
Ами да, точно на Наргилето ми прилича и на мен Dolcelisir L`Erbolario, веднага го констатирах, без дори да съм прочела какви ги пишете тука  Simple Smile Но наистина приликата се състои в това, все едно ми лъха от ръката Наргиле, пръснато преди 12 чАса. За сила, мощ, плътност не може да става дума.
Ароматите са много плавни, меки, натурални и релаксиращи, много ми харесаха. Едва ли се очаква трайност и шлейф, но наистина са удоволствие за сетивата, не са химични, не евтинеят (въпреки че като стойност не са скъпи), а ако си направи човек серия от боди продукти, си е направо спа-процедура.

Магазинът е великолепен, консултантките са изключително любезни и отзивчиви, а как опаковат и какви подаръци правят, като си купиш нещо!  Heart Eyes С няколко думи прости - две феи  Flutter Laughing овършахме, измирисахме, изпробвахме, отнесохме това-онова и... кеф, кеф, кеф!

Новите лилави ексклузиви на Том Форд не струват (според мен). Белоцветни, досадни, тамън в стила на Ести и разните и там плежърси. Само Кафе роуз по бива, но пък ми е крайно безинтересен, защото ми като едно ошмулено Бяло пачули.

Много писах, задъхах се, загубила съм тренинг.

# 718
Подкрепям Мимси с дев ръце за всичко. Спестих едно голамо писане, защото щях да напиша абсолютно същото.
Том Форд защо ли така се излага този човек? Щом мен не ме грабна нищо дето съм му луд фен какво остана за другите хора.
Магазина на L`Erbolario ще прогресира страшно, заради трите мацки вътре, хубавите продукти и големите подаръци и глезотии. Така не са ме обслужвали от години.
Скоро ще отида за друга кутия с много продукти вътре. Heart Eyes
Не мога да престана да мисля за този магазин и приятностите му. Просто ми замая главата!

# 719
  • Чукарландия
Благодаря, момичета! Hug

От всичките, които е изброила Оле, познавам: Paloma Picasso edp, La Perla La Perla edpL'Arte di GucciSoir de Lune Sisley и Aromatics Elixir Clinique. От тези петте, единствено Soir de Lune и Aromatics-а не харесвам. Имам Ла Перла, а в Л`арте-то съм влюбена.  Heart Eyes
Следователно мога да го отстрелям на сляпо, но пък и има малък риск, да не ми хареса.  Mr. Green
Ще се почудя още. Ама още малко. Joy

Общи условия

Активация на акаунт