Тихичко падат вече листата, бебчо си спинка сладко в кревата!Септемврийки 2012!

• 25 407
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Здравейте   bouquet Гледам за АМ и ясли си говорите.
За яслите не съм много наясно newsm78 Но да ви кажа ми изглежда логично с ограничените места за деца в големите градове.
Към ЛЛЛ и майките, които могат да се включат със съвет   bouquet
Нещо съм се скофтила, защото май кърмата ми намаля и се налага да дохранвам с АМ /Нутрилон/. Днес изцедих 70 мл за повече от час /после се чудя защо малчо седи по час и 40 мин да яде... Ям всеки ден жито откакто съм се прибрала от родилния дом, от няколко дни пия лактогонен чай по един литър от онзи българския на Билек, вода много и накрая кърма няма какво, да правя... И бебчето почва да се нервира и блъска гърдата, че не пуска като шише и се принуждавам да го дохранвам. Цедя се когато ми остане време, но пуска малко  CryМъжът ми вика "аз се притеснявах, че няма да искаш да кърмиш, сега се притеснявам, че искаш да кърмиш на всяка цена, а малкия е гладен..."
Много ми е тъжно...искам да кърмя...

# 421
Това с яслите е голяма драма...Аз преди месец ходих в една, която преди 3г беше към министерството на здравеопазването и съответно извън електронната система. С баткото твърде късно разбрах за нея и не можах да го вредя и този път реших от рано да действам...да, ама не! Оказа се, че преди година и те са преминали към образованието и по стандартния ред се кандидатства и се чака класирането април 2013.
Явно пак ще се ходи на частна ясла...лошо няма и без това си бях свикнала и съм им фен! newsm51

Моят сладур най-накрая заспа след 5ч30мин дундуркане/сукане/люлеене/сукане...сега си стискам палци да е за повече от 15мин, че и аз съм човек! smile3533

# 422
Аз от един месец се каня да ида да пусна документи на малкия за ясла и все нещо отлгам, иначе си взех бележка от работодателя... мързел голям съм станала  Whistling САмо не ми е ясно може ли да подам в 2 ясли или само в една става? Точно до нашият блок има ясла, но без градина и се чудя тя ли да е или една малко по длечна (на 15 мин пеша от нас), но с градина  newsm78 питам, понеже ми казаха, че в такова заведение, което е 2 в 1, после по- лесно се класираш в градината. На мен ми е удобен първият вариянт, ама мисля и за градината после Whistling Дайте съвет...
Фейт, във Варна вече ги е страх да взимат подаръци, тъй че....ако взимаха е по- лесният вариант, колкото и да го мразя.
Не е рано за подаване на документи, сега е момента, че после не се знае  #Cussing out

# 423
Хайде и аз се отчетох със снимка за колажите  Simple Smile

# 424
@1eks@ и ние днес сме така: яде, играе и се смее, после ревем, акаме и пак на ново. В промеждутака, както бях споменала по- рано спим като заек 10- 15 мин. И моят дребосък сега заспа, та да видим Praynig танцувах с него на хита на PSY и то се умори горкото  Joy Joy Joy толкова подскачане, че като спряхме и отнесе плувката  Joy

# 425
Ама вас наистина лошото време ви е затворило вкъщи, като гледам колко сте изписали  Party
Dozy  и Lofeto добре дошли  bouquet . Аз пък редовно във вашата тема надничам
И ние всеки ден се преобличаме. Веднъж махната дрешка не връщам обратно. Но за сега седим само по боди и ританки, като станат повече, може горните дрехи да ги повтарям. И ние всеки ден пускаме пералнята, но не пълна. Ама това гладенe  ooooh! няма да е още дълго, смятам още 1-2 и после само долните дрешки да минавам.
Anghella знаеш ли че така като го каза се замислих, че и ние нямаме нито една бенка.
Но ще ви питам друго. Забелязали ли сте че мъниците почти не мигат  newsm78 хаха Наскоро даже отворих да прочета по темата, да не би да сме само ние така, а то си било нормално – мигат 1-2 на минута или по-рядко.
Ариел далеч ни е на нас парка, но ще се радвам на една разходка с малчовците, че и ние все сами си ходим.

# 426
цели 22 мин! Явно днес не му е ден за сън #Milti
Добре, че не гладя, че гледам всички се оплаквате....
готвенето, ще е утре....а сега ще пробвам танците на Поколоко newsm68

# 427
Какви ясли какви чудеса  Shocked направо ме хвърлихте в оркестъра, че той още 2 месеца няма и трябва и за ясла да мисля и за детска кухня ужас
Нубче официално се извинявам че не си чувам телефона, пък вярвам че ще намериш сили в сърцето си да ми простиш прегрешението  Heart Eyes

# 428

Аха ... аз намерих сайта и  разгледах яслите в нашия район  Heart Eyes абе ще е весело си мисля  ooooh! Mr. Green

http://dz-priem.plovdiv.bg/home

Ние ще сме в детска ясла  "Слънчо"  Heart Eyes

# 429
Какви ясли какви чудеса  Shocked направо ме хвърлихте в оркестъра, че той още 2 месеца няма и трябва и за ясла да мисля и за детска кухня ужас
moresmile

аз детската кухня мисляя пак да я пропусна, но яслата няма как, а 10мес изхвърчат тоооолкова бързо....

# 430
Лили, цеди не когато се сетиш, а през 2 - 3 часа и през нощта също. Изцеждаш до празно и после на празен ход 10 мин

# 431
  • Варна
Лили, цеди не когато се сетиш, а през 2 - 3 часа и през нощта също. Изцеждаш до празно и после на празен ход 10 мин
Да, и аз гледам да е често, но той постоянно иска внимание или да ми е в ръцете Crazy Лошото е, че при цедене много започват да ме болят зърната...но ще търпя...

# 432
леле, един ден лошо време и колко сте изписали... добре, че малката заспа, за да мога да ви изчета.
За смученето на палците  - определено не е хубав навик, но не мисля, че винаги води до криви зъби. Аз си смучех палеца до първи клас, а и млечните и тези зъби са ми идеално подредени и никога не съм носила шини или нещо такова. За мен по скоро е наследствена склонността към криви зъби ...
За преобличането - направо ви заблазявам. Аз в добрите дни я преобличам по 2-3 пъти, а рекорда ми е 8 за денонощие. Е няма такова повръщане, колкото и да слагам лигавници, да я чакам с кърпичка и т.н. тя пак ме изненадва ooooh!
За детските ясли - и аз тъкмо мислех да проучвам. Някой има ли повече инфо как се случват нещата? Някой сайт с полезна информация?

# 433

Нубче официално се извинявам че не си чувам телефона, пък вярвам че ще намериш сили в сърцето си да ми простиш прегрешението  Heart Eyes

Простено ти е  Mr. Green Mr. Green в петък те чакам отново на " поправка" Heart Eyes Heart Eyes да дойдеш  Heart Eyes

# 434
Не знам дали има промяна от преди 2 години, но във Варна за градина и ОДЗ се подава в годината, в която ще тръгва и в която ще участва в класирането , докато за ясла, когато решите. Горе долу година преди да смятате да го пуснете. Но във всички случаи са едни номера и едни томболи  ooooh! Както се казва късметът да е с тях!
Има цял подфорум
http://www.bg-mamma.com/?board=77.0

И конкретно за Варна:

http://gradini-varna.com/informaciya/procedura-za-postupvane-v-dz

pocoloco1 имаш право да избереш 4 ясли, като документите се подават само в една и там посочваш и 4-те.

На баткото първата бенка се появи около 4-я месец, до сега вече има дооста...

Скай и ти ли взе да се цаниш за класациите  Joy Ние сме за категорията най- рядко акащо бебе- на 4-5 дена веднъж  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 18:25 от Lucky*

Общи условия

Активация на акаунт