Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога вашите близнаци започнаха да говорят ясно и отчетливо, като големи хора?
Какви са някои съвети, идеи, методи и препоръки за справяне с говорните затруднения при близнаци?
Какви са причините за проблемите с говора на близнаците?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога вашите близнаци започнаха да говорят ясно и отчетливо, като големи хора?
-
Какви са някои съвети, идеи, методи и препоръки за справяне с говорните затруднения при близнаци?
За да се справите с говорните затруднения при близнаците, важно е да имитирате звуци, да карате децата да повтарят бавно и сричкувано и да стимулирате говоренето чрез различни игри и дейности. Също така е от решаващо значение да обърнете внимание на езиковата среда и да осигурите стимулираща комуникация с други деца. Някои методи за подпомагане на говоренето на близнаци включват имитиране на звуци, насърчаване на децата да повтарят бавно и сричкувано, както и стимулиране на речта чрез различни игри и дейности. Важно е да се обърне внимание на езиковата среда и да се осигури стимулираща комуникация с други деца. Препоръките за подобряване на говорните умения на близнаците включват имитиране на звуци, насърчаване на децата да повтарят бавно и сричкувано, както и стимулиране на речта чрез различни игри и дейности. Важно е да се обърне внимание на езиковата среда и да се осигури стимулираща комуникация с други деца.
-
Какви са причините за проблемите с говора на близнаците?
-
Какви са препоръките за работа с логопед при проблеми с артикулацията и нежелание на децата да четат?
-
Какви са препоръките за работа с деца, които учат повече от един език и имат проблеми с произношението?
. А иначе фантазията и другите им умения се развиват постоянно. Дори и в момента, докато пиша това, те бърборят безспир до мен - разиграват някаква приказка с пегаси... 
Аз засега не се притеснявам, струва ми се съвсем нормално за възрастта им, все още изчистват говора. С времето изведнъж започват да произнасят правилно някоя дума или изчистват словореда, видимо е.
! Много ти благодаря за бързия отговор!!!
Нямам думи. Но все ме успокояват, че това било нормално, период, ала-бала. Да не съм обръщала специално внимание, да съм им дадяла време и от сорта. Не знам вече...
).
). С такива асоциации понякога общуваме.
Като се замисля проговарянето не е лесна работа (поне на мен се ми се струва сложно), май скоро ще потърся логопеда на градината. Макар че нито знам къде му е кабинета нито работното време, ще питам учителките. Жените имат достатъчно опит с деца, може да ми дадат и някои ценни съвети като педагози.
) и като се разбъбра няма млъкване. Когато я караш да говори не иска, вечерта я карах да говори с леля си по телефона точно 4 думи и каза за 2 мин а през нощта ги изтрелваше като картечница, значи може а не иска