Е-бирария 10 малки езиколюбителчета - тема юбилейна :)

• 16 424
  • 733
  •   1
Отговори
# 690
След "Сбръч" не би могло да съществува нищо впечатляващо, колеги.  Mr. Green Още го помня.

Аз ви нося титаниево-въглероден корпус на подводница, както и дрейфаща станция.
Първото се отнася до titanium and plate-carbon steel. Тъй като душата ми не понесе безстопанствения въглерод, треснат в корпуса, краткият рисърч показа, че или ще да е карбид, или въглеродни фибри, но след намирането на оригиналния текст се оказа, че моето gut feeling, че въглеродът ще се окаже въглеродна стомана, ама що да се морим да го пишем, е било право. Чудя се дали да не се откажа да чета произведението по-нататък. Поправете ме, ако греша нейде из химико-лингвистичните си размисли или ако се държа твърде ултраско.

# 691
  • София
Джо беше писала нещо за въглеродната стомана някъде... ама къде... беше го обяснявала помня.

# 692
Ох, колегаhahaha Ултрас си ти и не можеш да мислиш по друг начин. Дожаля ми за несретния бездомен въглерод. Знам със сигурност, че съществува термин въглеродна стомана, има го и на оригиналски, пушка си. Обаче като нищо мое да има и титаниево-въглероден и стоманата да се подразбира, тук не знам вече.

# 693
Цитат
Обаче като нищо мое да има и титаниево-въглероден

И аз всъщност това се чудя, акО и да не си личи от високопарното ми слово.  hahaha
Ако видите Джо из темите, довлечете поканете я либезно тук да удари едно рамо.

# 694
  • Ænima/Albuquerque
Ники, let it go.  Tired

# 695
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Стоманата е въглеродна, Ники, да- значи, че издържа на по-голямо натоварване, т.е. по-яка и твърда е. Имаше и някакви недостатъци, ама не се сещам какви точно бяха, май въглеродните стомани бяха по-крехки. Титанът е легиращ елемент, добавящ определени специфични свойства- май якост беше пак. Съдържащите титан стомани са хем по-леки, хем по-здрави от обикновените.

Толкова от мен, фазовата диаграма на желязото никога не ми е била силна страна Wink

# 696
  • Казанлък of all places
Джой е казала всичко.
Логореята ми ми позволява да допълня единствено , че въпросната стомана е листова.
Карбоновата стомана е любимият ми , ъъъъ mistranslation заедно с асоциацията на баровете.

Аз ултрас ли съм или не съм?
Ако не бях филолог, щях да съм леяр. Чес'но.

# 697
Джото, Анджи, много ви благодаря, разкошни сте!   bouquet Значи, каква я докарахме подводницата, обкована с листове въглеродна стомана, легирани с титан?
Асоциацията на баровете рулз, и аз много я обичам.  Mr. Green
Саркси, гризеше ме много любознанието, а като ме захапе, ровя. Друго не може да ме накара, сал любопитството. Ако не бях библиотекарка, щях да съм котка.

Се'а скачам на друга тема... някой поръчвал ли е книжки някога от store.bg? Щото си харесах няколко, но не съм поръчвала досега оттам, та не знам пристигат ли, не пристигат ли.

# 698
Брютър Grinning
Отдавна не съм влизала при вас. Но идвам с почерпка, че си имам именник днес (синонъ или сдвенъ Laughing се пише това, че всеки път се чудя Laughing)

Ники, аз съм поръчвала от сторе-то, много са точни и винаги са много добре опаковани книгите. Peace Идват при мен за 2-3 дни, което си е бързо  Laughing

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 18:34 от Red Sonja

# 699
Честит именник, Соне, аз карам с две.  Mr. Green

Ама това вярно ли за асоциацията на баровете, бе?  Shocked Анги, аз мислех, че просто ти харесва фразата, щото за неоодготвеното око звучи двусмислено, даже едносмислено грешно.

Аз ако не бях фиуоуог, щях да съм нефтист.  Mr. Green

ПП Поръчвала съм от store.bg, идват си.

# 700
  • Казанлък of all places
Бе аз съм го виждала преведено , беееее! Асоциацията на баровете и намесени в тях адвокати, един същи кадаиф в стил Али Макбийл!

# 701
Божебожебоже и Джесико Христе!

# 702
Соне, честит ти именник сдвенъ! Колега, Соне, мерси за сторе-то. Анджи, сърце нямаш, какви са тези хранителни метафори, прияжда се човеку.  Mr. Green

Днес ще се постарая да се огранича само в наш'та тема, само с еденье и пиенье. Почнах да отварям "отговори"-те и усещам как във всяка тема ми иде да захапя най-тъпоизказалото се звено. Надали процентът такива звена е скочил внезапно и едновременно навсякъде, значи, в мен е проблемът, значи, ш'си налягам парцалите максимално.  Mr. Green

Хайде по едно коктейлчи като за петък късен следобед!

# 703
  • Казанлък of all places
A, не, Ники, тцъ, на мен днес ми иде да друсам и да бруля. Да взема да замислям с какво да храня добитъка, че иначе много деструктивно...

# 704
Какви сте такива стършелни днес? Аз писах сценарий за хорър-филм и ми е едно такова хубаво, леко на душата.  Mr. Green Иначе да съм изпоизпуцала всичко живо, такава хрема ме е тръшнала гадна.

Ауу, как забравих - онзи ден две момчета чух да коментират за апартамент в нашия блок, че бил тризонет.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт