Горещо лято с морски дъх отмина, порасна ГРЪЦКАТА дружина! 28-ма тема

• 43 651
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
Anna23, останах с впечатление, че си учителка, ако греша, извини ме. Но ще ти обясня аз как го уча от около месец и половина. Намерих един блог, в който имаше няколко урока с обяснения, правила, произношение. От всеки урок записвах всички думи в една тетрадка, а после ги пишех по 3 реда (навремето така учихме английски в училище) и отделно учех правилата и правех упражненията. Като свърших всички уроци, намерих тук във форума друг сайт, който вече споменах и сега от там уча.
Като цяло знам значението на думите, как да ги произнеса, но опитам ли да ги напиша след няколко дни, допускам грешки с т.нар тонос (бъркам къде точно да го поставя).

Нооо човек, ако го мързи няма да стане от самосебе си...  Naughty Първият ден като се захванах с гръцкия и само като видях азбуката и се отказах  #Crazy После си помислих колко ще ми е добре да говоря още един език и имам страхотен стимул - приятеля ми  smile3508

# 46
Anna23, останах с впечатление, че си учителка, ако греша, извини ме. Но ще ти обясня аз как го уча от около месец и половина. Намерих един блог, в който имаше няколко урока с обяснения, правила, произношение. От всеки урок записвах всички думи в една тетрадка, а после ги пишех по 3 реда (навремето така учихме английски в училище) и отделно учех правилата и правех упражненията. Като свърших всички уроци, намерих тук във форума друг сайт, който вече споменах и сега от там уча.
Като цяло знам значението на думите, как да ги произнеса, но опитам ли да ги напиша след няколко дни, допускам грешки с т.нар тонос (бъркам къде точно да го поставя).

Нооо човек, ако го мързи няма да стане от самосебе си...  Naughty Първият ден като се захванах с гръцкия и само като видях азбуката и се отказах  #Crazy После си помислих колко ще ми е добре да говоря още един език и имам страхотен стимул - приятеля ми  smile3508
Ох,да,малко е глупаво учител точно да пита как се учи език  Embarassed  ама там е работата,че точно защото съм учител,на времето,за да науча езика,аз също съм имала учители...просто до сега не съм учила сама и бях на принципа,че то,ако ставало без учители,то повечето да са умрели от глад...Само че,за съжаление,няма как в момента да ходя на уроци Sad  преди като съм учила,притискали са ме срокове,изпити,домашни,а сега,като знам,че се самообучавам и понякога ме наляга Г-н Мързел Simple Smile Иначе тук има много хубаво неща  http://www.goethe-verlag.com/book2/BG/BGEL/BGEL002.HTM    като влизате във всеки раздел поотделно копирайте урока(те са общо 100) и го поставяте в документ на word.Отделно си свалете всички аудио записи,те са номерирани според урока.В началото ще ви иска регистрация.Пише,че след като се регистрирате,можете да виждате пълните урочета само 2-3 дена,а след това да плащате.Обаче това си е достатъчно време да си копирате всичко.Поне на мен ми вършат добра работа(Когато изгоня Г-н Мързел)  Joy

# 47
Привет и от мен в новата темичка,връщам се да ви чета.Добре дошли на новите момичета Hug
На мен навремето много ми помогна гр телевизия,и особено сериалите,за научването на езика.Така научавах цели изречения Wink Жалко,че няма вече хубави сериали.
Края на месеца ще тръгне по кината новия филм на Папакалиатис-Αν,дано успея да го гледам.Хайвера го изпуснах Sad

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 20:54 от mery_79

# 48

Ох,да,малко е глупаво учител точно да пита как се учи език  Embarassed  ама там е работата,че точно защото съм учител,на времето,за да науча езика,аз също съм имала учители...просто до сега не съм учила сама и бях на принципа,че то,ако ставало без учители,то повечето да са умрели от глад...Само че,за съжаление,няма как в момента да ходя на уроци Sad  преди като съм учила,притискали са ме срокове,изпити,домашни,а сега,като знам,че се самообучавам и понякога ме наляга Г-н Мързел Simple Smile Иначе тук има много хубаво неща  http://www.goethe-verlag.com/book2/BG/BGEL/BGEL002.HTM    като влизате във всеки раздел поотделно копирайте урока(те са общо 100) и го поставяте в документ на word.Отделно си свалете всички аудио записи,те са номерирани според урока.В началото ще ви иска регистрация.Пише,че след като се регистрирате,можете да виждате пълните урочета само 2-3 дена,а след това да плащате.Обаче това си е достатъчно време да си копирате всичко.Поне на мен ми вършат добра работа(Когато изгоня Г-н Мързел)  Joy
Иначе за 3-те реда,и аз я прилагам тази система по спомени от училище,даже по 5 реда пиша,ама после забравям пак  Laughing

# 49
Anna23 преди това работих на кораб и цяло лято обикаляхме с кипърци из гръцки острови. С един учебник, не си спомням точно, но май беше '40 урока по гръцки' или нещо подобно, един разговорник и един речник започнах малко да приказвам. Когато дойдох тук не, че не говорих, но можех да водя само елементарни разговори и граматиката ми беше под всякаква критика. Сега е по-добре. Убих се да търся книги на гръцки в електронен вариант,някой сайт като нашата читанка защото най-обичам да чета, но не успях. И аз много обичам английския и от време на време прочитам по някоя книжка да не губя тренинг  Grinning

# 50
Иначе за 3-те реда,и аз я прилагам тази система по спомени от училище,даже по 5 реда пиша,ама после забравям пак  Laughing
Идеята на 3те реда, които аз ги пиша е да свикна да пиша и да запомня думата като значение и как изглежда. То е ясно че след 4-5 дни вече ще съм забравила дали е била с η или ι, но поне като я чуя вече ще я знам. Нещо такова си представям, ама да видим...  Laughing

# 51
...Явно познават само бг цигани,а те тук са много Joy

Joy Мъжът ми с много обич ме бъзика, че си ги имаме в излишък и затова им ги изнасяме  Wink

И по повод на маслинобера и дръвчетата, бих искала да попитам колко от вас работят и как точно си намериха работа там?

Работата ни намери нас  Mr. Green Шегувам се, но няма да е пресилено, ако кажа, че се върнахме заради работата (производството на узо). Преминахме през много квалификационни курсове и близо година се издържахме от спестяванията си от Турция и България Peace Че не искаме да оставим това, което е на семейството му, да се сгромоляса, така е, но не е и само това причината за решението ни  Grinning. Кръщелницата на мъжа ми, която е 16-годишна, в голяма част от времето живее с нас (неглижирана от родителите си, но това е дълга и болна тема не само в България). Имаше и форма на анемия, но я стегнахме  Wink  Peace

Такива работи Simple Smile. Холандците пият узото като бира и сутрин преди презентация им сервирам двойно кафе, барем помогне  Laughing Експортът, както и земеделието, имат бъдеще. Всъщност работа има премного, но трябва да се разработи. Както е написала Хавайското островче - чрез познатите си в България сме намерили ниши в супермаркети за тукашната домашна продукция, не само за зехтина  Peace. Не разбирам много от земеделие, но гръцките аграрни производители почти не кооперират - а никой в Германия например не е луд да плаща по 18 евро за бутилка гръцко вино.

Основната предпоставка за успех е готовността за сътрудничество - гръцкото селско стопанство е просто твърде разпокъсано, поради което не може да бъде изработена цялостна маркетингова стратегия за чужбина. Уедрените структури биха дали възможност за ефективна подялба на разходите, свързани с пазарното представяне в чужбина. Първата стъпка би трябвало да е следната: да се проучи дали външният пазар се интересува от гръцките продукти. След това трябва да се създадат организирани структури на гръцки производители, интересуващи се от износ, които да гарантират необходимите количества и  спазването на изискваните стандарти. Simple Smile

Ежедневното общуване в работата и фактът, че мога да разчитам на комуникация и на други езици ми помага много в усвояването на гръцкия, тъй че не ти препоръчвам да си прекалено самокритична, най-добре се учи в крачка  Wink. Дотогава имаш време да си помислиш с какво би искала и могла да се занимаваш, кое виждаш като реалистична реализация, още по-добре ако ти е на сърце  Grinning.

Но и Мария е права, че отглеждането на малки деца и работата при това работно време на детските заведения е почти невъзможно... а и като знам каква е хавата сега, чак страх ме хваща, но ще го мислим по-нататък  Wink. Шефът ще се справи и без мен  Grinning.

# 52
Идеята на 3те реда, които аз ги пиша е да свикна да пиша и да запомня думата като значение и как изглежда. То е ясно че след 4-5 дни вече ще съм забравила дали е била с η или ι, но поне като я чуя вече ще я знам. Нещо такова си представям, ама да видим...  Laughing

Не си губете времето, това не е английски  Wink Научете отсега коя дума кой род е, за да не стане мазало по-късно.  Peace Правописът е с някои основни правила, над които по-натам няма и да се замисляте  Grinning

Италиански поздрав от мен за хубава вечер   bouquet

http://www.youtube.com/watch?v=-Oo_73SlOwk&feature=share

# 53
Аз съм като малките деца,най-добре,ако има картинки  Laughing  шегата на страна,но наистина визуалната помощ е от огромно значение (за хора с по-развита визуална памет),защото като цяло аз не мога много да наизустявам,даже в училище разказвателните предмети ми бяха кошмар.Но,ако е добре систематизирано,както в учебник и с подходящи илюстрации може би ще ми е по-лесно,защото до сега пробвах само от разни сайтове да заучавам фрази и думи и ми липсва логическата последователност,може би в това е проблемът и за това не го уча с лекота...ще пробвам сега с учебници,пък да видим...иначе за правописа...те самите тука много грешат...една гъркиня(същата,която ми беше ''приятелка'') ми беше казала точно две думи и мъжът ми взе да се кръсти-тотално грешно написани(и говоря за елементарните думи куче и котка )  Joy   и защо имат толкова много ''и-та'' не знам  newsm78 Laughing

# 54

Не си губете времето, това не е английски  Wink Научете отсега коя дума кой род е, за да не стане мазало по-късно.  Peace Правописът е с някои основни правила, над които по-натам няма и да се замисляте  Grinning

Италиански поздрав от мен за хубава вечер   bouquet

http://www.youtube.com/watch?v=-Oo_73SlOwk&feature=share

Hug Благодарско за поздравчето.Английският(и още повече америакнския пред британския) е песен пред гръцкия(а и пред българския) :Д

# 55
Anna23 преди това работих на кораб и цяло лято обикаляхме с кипърци из гръцки острови. С един учебник, не си спомням точно, но май беше '40 урока по гръцки' или нещо подобно, един разговорник и един речник започнах малко да приказвам. Когато дойдох тук не, че не говорих, но можех да водя само елементарни разговори и граматиката ми беше под всякаква критика. Сега е по-добре. Убих се да търся книги на гръцки в електронен вариант,някой сайт като нашата читанка защото най-обичам да чета, но не успях. И аз много обичам английския и от време на време прочитам по някоя книжка да не губя тренинг  Grinning
Ох,и аз,обожавам го тоя английски,даже понякога помагам онлайн на хора,които искат да го научат,ей така,без нищо,просто ми е приятно да го преподавам.Иначе аз го видях в нета този учебник с 40-те урока,обаче после видях един друг,мисля доста обширен,и с аудио записи,най-вероятно нашите ще ми го купят и пратят като колет...някак си им нямам доверие на сайтовете...

# 56
Цели две теми съм пропуснала, момичетата не само са родили, че и децата пораснали. Честито от сърце на младите мами и успех на бъдещите.
 leo75, много се радвам, че си се завърнала.
Гледам интересни теми обсъждате. Надявам се отново да ме приемете в компанията си.
Ние сме на кръстопът, уж се бяхме насочили към установяване в БГ, че нещата изглеждаха оптимистични, но то се оказа за малко. Сега се чудим коя от двете кризи да предпочетем Simple Smile
Мери Джейн и Струмфаки, много, много се радвам за вас Simple Smile  Hug

# 57
leo75, благодаря за хубавия поздрав и за всичко, което обстойно си обяснила! Аз по професия съм начална учителка, но едва ли ще си намеря работа (като му дойде времето) в тази сфера. Първо, защото си мисля, че трябва много добре да владея езика.
А за рода на думите, вече ги понаучавам, но аз се опитвам да търся правила и така по-лесно да ги запомням. А приятелят ми казва: "Аз не знам правила, просто си знам думите от училище, като тръгнеш на курсове там ще ти обяснят всичко, аз не мога"  ooooh!

Anna23, именно сайтът, който аз ползвам би ти помогнал - слушане, четене, произношение, картинки (http://www.livemocha.com). Все ще го научим тоя език  Naughty

# 58
Момичета учебниците са си учебници, много са ценни, но без практика е много трудно. А в Гърция ако не практикувате гръцки сами забавяте процеса. Anna23, опитвай да разговаряш при всички възможни случаи, магазините са прекрасни места за практикуване на езика. Всеки който иска да ти продаде нещо ще се опита да те разбере, дори и да използвате жестове все ще се разберете. Продавачите обикновенно са доста любезни, никой няма да ти направи забележка, напротив, ще се опитат да ти помогнат. С повече практика според мен по-лесно се учи и граматиката. Всяко начало е трудно, но не е невъзможно.
И един цитат от старата тема:
Цитат
българската азбука се състои от 29 букви
Цитат
Говорим за букви, а не за звуци!
Ами българската азбука не се състои от 29 букви, и да, говорим за букви, а не звуци!!!!! И нокой не е тук за да се заяжда на дребно, но азбуката ни не е нещо "дребно". Ако има хора които не знаят колко букви има българската азбука, аз не бих ги съдила, но не бих приела и мнението им във форумите като сериозно.
За справка http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%8 … D1%83%D0%BA%D0%B0
Бъ̀лгарската а̀збука е тази, чрез която се извършва писменото предаване на книжовния български език. Представлява разновидност на кирилицата и съдържа 30 букви.

# 59
leo75, благодаря за хубавия поздрав и за всичко, което обстойно си обяснила! Аз по професия съм начална учителка, но едва ли ще си намеря работа (като му дойде времето) в тази сфера. Първо, защото си мисля, че трябва много добре да владея езика.
А за рода на думите, вече ги понаучавам, но аз се опитвам да търся правила и така по-лесно да ги запомням. А приятелят ми казва: "Аз не знам правила, просто си знам думите от училище, като тръгнеш на курсове там ще ти обяснят всичко, аз не мога"  ooooh!

Anna23, именно сайтът, който аз ползвам би ти помогнал - слушане, четене, произношение, картинки (http://www.livemocha.com). Все ще го научим тоя език  Naughty
И моят така казва,че не може да ми обясни правилата и логиката  Grinning  иначе знам го този сайт,наистина е много хубав и от там научих доста основни неща,но все пак ми се иска да понауча логиката в граматиката,а не само да наизустявам,така мисля ще ми е най-лесно.Сега отивам да нанкам и поздравявам всички дами с една моя любима песен  http://www.youtube.com/watch?v=4UoNzgmYSEE    Лкеа нощ и до утре  Hug  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт