Майчинството счетоводно-52

• 35 228
  • 777
  •   1
Отговори
# 15
  • София-Младост
болничния за бременност 80 или 90% е от заплатата?

За бременност и раждане, който започва 45 дни преди термин е 90% от брутния осигурителен доход, а ако е по време на бременността - 80%. Но тази сума се сравнява с нетния осигурителен доход, за да се изчисли обезщетението от по-ниската от двете.
т.е при осигурителен доход на 1350, нетна заплата около 800, ще ми смятат от нетното 80 %?
Не. На първа страница им калкулатор, вкарайте сумите и вижте обезщетението.

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 12:16 от Ала-Бала

# 16
болничния за бременност 80 или 90% е от заплатата?

За бременност и раждане, който започва 45 дни преди термин е 90% от брутния осигурителен доход, а ако е по време на бременността - 80%. Но тази сума се сравнява с нетния осигурителен доход, за да се изчисли обезщетението от по-ниската от двете.
т.е при осигурителен доход на 1350, нетна заплата около 800, ще ми смятат от нетното 80 %?
Не. На първа страница им калкулатор, вкарайте сумите и вижте обезщетението.
благодаря, ползвала съм го и си ги сметнах добре.
Просто явно не съм го разбрала правилно, а и не помня как се смяташе с 1 бременност.

# 17
Момичета, въпроса ми не е за тази тема, но тук винаги съм получавала верни отговори.

Имам депозит в банка, и начислена лихва, още неизтеглена за 22 лв..Трябва ли да платя данък и кога, в края на годината ли?И трябва ли да подавам декларация по чл. 51 за този доход от 22 лв., след като цялата година съм в майчинство и нямам доходи?

# 18
  • София-Младост
Момичета, въпроса ми не е за тази тема, но тук винаги съм получавала верни отговори.

Имам депозит в банка, и начислена лихва, още неизтеглена за 22 лв..Трябва ли да платя данък и кога, в края на годината ли?И трябва ли да подавам декларация по чл. 51 за този доход от 22 лв., след като цялата година съм в майчинство и нямам доходи?
Данъка ще е в сила от догодина чак,  ще се удържа и внася от търговските банки до края на месеца, следващ месеца на падежа на влога.

# 19
Момичета, имам въпрос- кандидатствам за еднократна социална помощ при раждане на първо дете. Искат ми IBAN. Какво ще рече това- ще ми проверяват ли доходите? Безработна съм и не се осигурявам. Благодаря предварително   bouquet

# 20
  • Пловдив
Момичета, имам въпрос- кандидатствам за еднократна социална помощ при раждане на първо дете. Искат ми IBAN. Какво ще рече това- ще ми проверяват ли доходите? НЕ Безработна съм и не се осигурявам. Благодаря предварително   bouquet

Това е номера на банковата ти сметка

# 21
Знам какво е, просто се чудя дали ще проверяват доходите на мен и на семейството ми  Thinking

# 22
  • Пловдив
След като знаеш какво е защо питаш

Искат ми IBAN. Какво ще рече това- ще ми проверяват ли доходите?

# 23
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Знам какво е, просто се чудя дали ще проверяват доходите на мен и на семейството ми  Thinking

А как предполагате, че ще получите помощта? Ще ви определят среща някъде, защото и адреса не може да ви искат, че ще разберат как живеете

# 24
Здравейте,
понеже нямам възможност да изчета всички теми искам да ви попитам ,ако ползвам болнични през по-голяма част от бременността,това намалява ли ми парите за майчинство в последствие,при положение че се осигурявам по време на болничния?

# 25
  • София-Младост
Здравейте,
понеже нямам възможност да изчета всички теми искам да ви попитам ,ако ползвам болнични през по-голяма част от бременността,това намалява ли ми парите за майчинство в последствие,при положение че се осигурявам по време на болничния?
Зависи от това, на колко сте осигурявана 18 календарни месеца преди болничният. А по време на болничен дефакто не се осигурявате, внася се само здравна вноска.

# 26
здравей,благодаря за отговора.Осигурявала съм се на заплата  550 лв на месец 18 месеца преди болничния?

# 27

А как предполагате, че ще получите помощта? Ще ви определят среща някъде, защото и адреса не може да ви искат, че ще разберат как живеете

И едно "ДА" или "НЕ" можеше да свърши работа.  Whistling А като си дам адреса, те като ще се хукнат на крака да ми ги донесат в нас........... Crossing Arms

# 28
Здравейте! Ще съм много щастлива и благодарна, ако ми отговорите на питането. Взех 45- дневният болничен, който се издава преди термина. Дадох го на работодателя ми и се интересувам има ли някакъв срок за подаването на болничния в НОИ или може и другият месец работодателя ми да го представи?  newsm78  Hug

Имам и още едно въпросче- Трябва ли да плащам осигуровки в периода в който ще съм в  болнични(45дневния преди термина) ?Какви ще са? Отново- Благодаря  newsm51

Последна редакция: чт, 15 ное 2012, 02:44 от AnMary

# 29
.

Последна редакция: чт, 15 ное 2012, 16:51 от ⅞ ...and Happily Ever After

Общи условия

Активация на акаунт