Майчинството счетоводно-52

• 35 388
  • 777
  •   1
Отговори
# 90
  • София

В това положение си за социалните.Ако доходът ви на човек е по-малък или равен на 350 лв бруто,имаш право на социално майчинство,помощ за бременност,детски.За всички майки има помощ за раждане-200 лв в твоя случай
Мислила ли си да започнеш да се водиш на работа някъде?Ако в момента на издаване на 45 дневния работиш,ще взимаш 2 г майчинство
Не, доходът ни надхвърля 350 лв на човек  Sad
То аз работя в момента и ще продължа да работя до края (живот и здраве!) Мога да помоля работодателя да внася осигуровки. И тогава ще имам право на обезщетение за отглеждане на дете за 2 години, така ли? (Минималната работна заплата ли?) Независимо, че няма да имам 1 година назад (преди раждането) непрекъснат осигурителен стаж?

# 91
  • Пловдив

В това положение си за социалните.Ако доходът ви на човек е по-малък или равен на 350 лв бруто,имаш право на социално майчинство,помощ за бременност,детски.За всички майки има помощ за раждане-200 лв в твоя случай
Мислила ли си да започнеш да се водиш на работа някъде?Ако в момента на издаване на 45 дневния работиш,ще взимаш 2 г майчинство
Не, доходът ни надхвърля 350 лв на човек  Sad
То аз работя в момента и ще продължа да работя до края (живот и здраве!) Мога да помоля работодателя да внася осигуровки. И тогава ще имам право на обезщетение за отглеждане на дете за 2 години, така ли? (Минималната работна заплата ли?) Независимо, че няма да имам 1 година назад (преди раждането) непрекъснат осигурителен стаж?

Никой не ти иска стаж 12 м преди 45 дневния
Започни на трудов договор и ще имаш право на минималното ,или повече, две година,да.

# 92
  • София
Много ти благодаря, ♥Elfita♥ , за светкавичния отговор!   bouquet

# 93
Здравей те.
Нова съм и бих искала да ви попитам едно , две неща  Simple Smile
С приятелят ми плануваме да си имаме бебе , но от 3.10.2012 бях съкратена и сега съм на борсата с обезщетение за 8 месеца. Въпросът ми е ако сега забременя ще имам ли право на 2 години майчинство при положение , че преди това съм работила 3 години във фирмата от която ме съкратиха.От фирмата грубо ме осигуряваха на 400 лева а сега от борсата 8 месеца ще получавам около 300 лева . Благодаря предварително .

# 94
  • В полите на Пирин планина
Здравей те.
Нова съм и бих искала да ви попитам едно , две неща  Simple Smile
С приятелят ми плануваме да си имаме бебе , но от 3.10.2012 бях съкратена и сега съм на борсата с обезщетение за 8 месеца. Въпросът ми е ако сега забременя ще имам ли право на 2 години майчинство при положение , че преди това съм работила 3 години във фирмата от която ме съкратиха.От фирмата грубо ме осигуряваха на 400 лева а сега от борсата 8 месеца ще получавам около 300 лева . Благодаря предварително .

Ако си безработна - не. Нужно е да си осигурено лице, за да вземаш каквото и да е обезщетение от НОИ.

# 95
Здравейте мами счетоводителки
Имам следното питане. Предстои ми да излизам в майчинство ( терминът ми е 4.02.2013), все още съм си на работа. Работодателят ми стартира проект по ОП 'Развитие на човешките ресурси' и иска да ме  назначи на граждански договор като ръководител на проекта. Проектът се застъпва с майчинството ми и се притеснявам да не ми прекъснат изплащанията за майчинството. Моля за съвет, че да знам дали да приемам или да отказвам и да си търсят друг човек.
Предварително огромно благодаря   bouquet

# 96
Здравейте мами счетоводителки
Имам следното питане. Предстои ми да излизам в майчинство ( терминът ми е 4.02.2013), все още съм си на работа. Работодателят ми стартира проект по ОП 'Развитие на човешките ресурси' и иска да ме  назначи на граждански договор като ръководител на проекта. Проектът се застъпва с майчинството ми и се притеснявам да не ми прекъснат изплащанията за майчинството. Моля за съвет, че да знам дали да приемам или да отказвам и да си търсят друг човек.
Предварително огромно благодаря   bouquet

Ако гражданският договор е паралелно със съществуващ трудов договор, то - няма проблем. По гр. договор не се дължи фонд ОЗм и той не влияе върху обезщетенията, а също така не спира изплащането им.

# 97
Lady Brinne,  да имам трудов договор към същия работодател от 2009г насам. Значи да приемам  Mr. Green

# 98
Lady Brinne,  да имам трудов договор към същия работодател от 2009г насам. Значи да приемам  Mr. Green

Да.  Peace

# 99
15 дневен отпуск по бащинство ползван през ноември, декември ли ще бъде изплатен и 90% от
БРЗ ли е?
Благодаря!  bouquet

# 100
  • София-Младост
15 дневен отпуск по бащинство ползван през ноември, декември ли ще бъде изплатен и 90% от
БРЗ ли е?
Благодаря!  bouquet
Не, като обикновен болничен, 80% от среднодневно брутно за периода, но не повече от средно дневно нетно.

# 101
  • Пловдив
БРЗ ли е?
Благодаря!  bouquet

Изчислява се като обезщетението за бременност и раждане-90 процента от брутото,но не повече от нетото.Базата е 24 м назад

# 102
  • София-Младост
БРЗ ли е?
Благодаря!  bouquet

Изчислява се като обезщетението за бременност и раждане-90 процента от брутото,но не повече от нетото.Базата е 24 м назад
А значи съм в грешка с горният пост Simple Smile

# 103
Здравейте, имам едно питане за болнични, надавам се да ми помогнете. Бременна съм и ползвам болнични от самото начало, заради проблеми. До момента съм ползвала 162 дни, питането ми е за 18-те дни, оставащи до 180 дни, които ми се полагат за една календарна година, може ли да ми бъде издаден болничен от ЛКК или трябва да си пускам отпуска.
И още нещо, веднага като разбрах, че съм бременна си взех няколко дни отпуск, след което започнах с непрекъснати болнични до момента. От работата ми казват, че когато има редуване на отпуск и болничен и пак отпуск, трябва да имам няколко работни дни преди следващ болничен. Малко объкано стана, дано сте ме разбрали. Благодаря предварително .

# 104
  • там някъде...
Здравейте,
Смятаме с половинката ми да си правим бебе Simple Smile Проблемът е в работодателя ми. Работя в ъв фирмата от миналата година, а за това време две мои колежки родиха. Притеснява ме факта, че когато аз съобщя че съм бременна ще се намери начин да ме освободят. Има ли закон, който да ме защитава в такава ситуация или ако няма - какво мога да предприема , за да не се случи това.?

Предварително благодаря  Hug

Общи условия

Активация на акаунт