Майчинството счетоводно-52

• 35 492
  • 777
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Marina Bene,предполагам имаш предишен осигурителен стаж в България.Трябват ти 12 месеца да имаш през целия си живот.Започни работа преди 45 дневния и ще взимаш 2 г майчинство.Първата година имаш гарантирани минимум 290 лв-МРЗ,втората година е 240 лв за всички майки.За да добиеш представа,хвърли един поглед на първа страница
Доходите на бащата не се гледат за твоето майчинство.Единствено за детските,но вие нямате брак та и там неговите доходи не влизат

# 151
Привет, момичета!
Знам, че не точно тук е мястото да задам въпроса си, но тъй като винаги ми отговаряте и то светкавично си позволявам пак да питам.  Embarassed
От 01.11.2012 съм съкратена по чл.328, ал.1, но в заповедта не пише, че ми дължат обезщетение по чл.222. Това проблем ли е? Сега на края на месеца какво трябва да направя, за да получа тази последна заплата, тъй като не съм си намерила работа?Пише ли се някаква молба или отивам в счетоводството само с трудовата книжка? Има ли вероятност да не ми платят и на какво основание?

Предварително Благодаря!

# 152
  • София-Младост
Привет, момичета!
Знам, че не точно тук е мястото да задам въпроса си, но тъй като винаги ми отговаряте и то светкавично си позволявам пак да питам.  Embarassed
От 01.11.2012 съм съкратена по чл.328, ал.1, но в заповедта не пише, че ми дължат обезщетение по чл.222. Това проблем ли е? Сега на края на месеца какво трябва да направя, за да получа тази последна заплата, тъй като не съм си намерила работа?Пише ли се някаква молба или отивам в счетоводството само с трудовата книжка? Има ли вероятност да не ми платят и на какво основание?

Предварително Благодаря!
http://plusminus.com/bg/blog/104/%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%89% … -%D1%87%D0%BB-222

# 153
Здравейте! Питането ми е следното: Ако детето ми тръгне на ясла в края на януари примерно около 25 число и аз се върна на работа , за целия месец януари ли ще ми се редуцира мачинството или само за дните след тази дата?

# 154
  • Бургас
Здравейте!
Имам бебе на два месеца и 10 дни. Към момента ми предстои изплащането на третия болничен, в сайта на НОИ обаче видях, че за предният болничен, който обхваща два месеца, имам разлика в среднодневното обещетение. За единият месец е едно, за другия друго. В болнични съм била от 15 май. 45 дневния ми е издаден на 10 август. Защо се получава тази разлика?

# 155
  • София-Младост
Здравейте! Питането ми е следното: Ако детето ми тръгне на ясла в края на януари примерно около 25 число и аз се върна на работа , за целия месец януари ли ще ми се редуцира мачинството или само за дните след тази дата?
За периода до 25-ти пропорционално на дните 240лв, а след това отново пропорционално на работните дни 120лв.
Здравейте!
Имам бебе на два месеца и 10 дни. Към момента ми предстои изплащането на третия болничен, в сайта на НОИ обаче видях, че за предният болничен, който обхваща два месеца, имам разлика в среднодневното обещетение. За единият месец е едно, за другия друго. В болнични съм била от 15 май. 45 дневния ми е издаден на 10 август. Защо се получава тази разлика?
Мени се в зависимост от работните дни за месеца или периода.

# 156
  • Русе
Здравейте,проблема ми /за сега/ е,че не мога да си проверя соц.осигуровки.ПИК е на 4 дена и още не мога Изписва ми  Грешна комбинация ЕГН-Персонален идентификационен код.Какъв е проблема?

# 157
Има ли забавяне на изплащането на майчинството първия месец, когато се застъпват обезщетението за отглеждане на дете до 1 г. и майчинството?
На 3-5 досега е превеждано, на коя дата се превежда майчинството всъщност?

А за изчисляване на детските добавки, бруто 240 лв. ли се взема?

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 13:16 от silvanchence

# 158
  • Бургас
И аз имах такъв проблем в началото, докато се светнах че вместо в сайта на НОИ, съм в сайта на НАП  ooooh!
Трябва да си на английски език и с големи букви. Иначе не става.

# 159
  • Русе
Ох,ще пробвам и това,но то са цифри,дали зависят от
езика?

# 160
  • Бургас
Не зная. Моят  ПИН има и букви

# 161
  • В полите на Пирин планина
Ох,ще пробвам и това,но то са цифри,дали зависят от
езика?

Да не си си взела ПИК от НАП, а не от НОИ?

# 162
  • Русе
 EmbarassedЗнаех,че тук ще ме светнете.Гледам си в ръката документа и сега виждам,че пише НАП отгоре.....Като бързаш,бавно стигаш...

# 163
  • Някъде там край морето
Здравейте! Последният болничен от ЛЛ ми приключи на 15.10. В началото на ноември получих обезщетението за половината на месец октомври. Подадена е декларацията за остатъка от 410-те дни, но към момента още нямам превод за остатъка от октомври. Къде в сайта на НОИ мога с ПИК да направя справка на коя дата трябва да ми ги преведат? По принцип работодателя плаща осигуровките на 10-то число от месеца .

# 164
  • София-Младост
Здравейте! Последният болничен от ЛЛ ми приключи на 15.10. В началото на ноември получих обезщетението за половината на месец октомври. Подадена е декларацията за остатъка от 410-те дни, но към момента още нямам превод за остатъка от октомври. Къде в сайта на НОИ мога с ПИК да направя справка на коя дата трябва да ми ги преведат? По принцип работодателя плаща осигуровките на 10-то число от месеца .
В рамките на 15 работни дни от подаване на декларацията. Горе-долу до края на месеца, ако това 10-то число е точно.
http://www.noi.bg/component/weblinks/weblink/31-nssi/3
http://www.noi.bg/component/weblinks/weblink/31-nssi/64

Общи условия

Активация на акаунт