Майчинството счетоводно-52

• 35 383
  • 777
  •   1
Отговори
# 255
Ахааа, благодаря...защото от НОИ една служителка ми каза, че гледали 12 месеца назад...ама явно не е така вече...което е по-добре, де, че поне преди имах по-висока заплата... Мерси Simple Smile

# 256
Здравейте, момичета!
Не съм сигурна дали можете да ми помогнете, но моля ако някой знае поне да ме упъти къде да търся информация...
Става въпрос за платен отпуск. След като е даден график и той е одобрен от прекия началник се оказва, че сега отпуските са спрени поради намалено количество на персонал. Имам син на 4 години и бих искал да знам дали имам някакви права. По график трябваше да изляза от 20.12.2012г. Имам 12 дни останали за тази година. Зная, че мога да прехвърля 10 дни за следващата, но задължително ли е да имам писмен отказ от работотдателя за тях? Питането от негова страна беше:" Е за 10 дни ли си?" Shocked Тоест да ги загубя... това не ме устройва. Какви права имам? Не съм могла да ги изчистя, защото сме доста персонал и с приоритет беха служителките с повече дни. Аз, като с най-малко останах за накрая... Началникът на отдела отказва да напише отказ на молбата ми за отпуска, но не ми я разрешава. Не ми дава алтернатива кога да я ползвам. За него просто "изгарям" с тази отпуска ooooh! Благодаря ви предварително за отделеното време Rolling Eyes

# 257
Може ли някой да ми даде примерна декларация за обещетение по чл.222 ал,1?

# 258
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&so … E3DCw&cad=rja

# 259
Здравейте,
имам няколко въпроса, които са за създаване на фирма ЕООД, но тъй като съм в майчинство ги задавам тук.
1.Променя ли се размера на майчинството, ако си самоосигуряващо се лице - при дете до 1 година и след навършване на 1 година; По принцип съм на трудов договор 8 часа на друго място, ако има значение .
2.Каква е разликата управителят да е с трудова дейност или без. Трябва ли да има някой, който е с трудова дейност? 
3.Относно плащане на възнаграждение /аз ще бъда управител/ - трябва ли  да се плаща?

Благодаря!

# 260

http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&so … E3DCw&cad=rja
pantera666, много благодаря  Hug  bouquet

# 261
Спешно търся отговор на следния въпрос:
Ако от понеделник тръгна на работа, вярно ли е, че освен заплатата ще получавам и пълния р-р на  болничния по майчинство до първата година на детето???

# 262
  • София-Младост
Ако от понеделник тръгна на работа, вярно ли е, че освен заплатата ще получавам и пълния р-р на  болничния по майчинство до първата година на детето???
Не е вярно.

# 263
Не е вярно.
При положение, че напускам по взаимно съгласие и започвам работа по програма, която е за 6м?

# 264
  • София-Младост
Не е вярно.
При положение, че напускам по взаимно съгласие и започвам работа по програма, която е за 6м?
Отново не, няма как да прекъснете отпуска за бременост и раждане и да получавате пълен размер на обезщетението според мен. ЕДва втората година имате право на 1/2 от обезщетението, ако работите.

# 265
Не е вярно.
Отново не, няма как да прекъснете отпуска за бременост и раждане и да получавате пълен размер на обезщетението според мен. ЕДва втората година имате право на 1/2 от обезщетението, ако работите.
Благодаря за отговора. И според мен е така, но някои твърдят друго.

# 266
Здравейте!
Пуснах детето си на ясли от 1.10 тази година. В застъпено майчинство съм и продължавам да гледам другото си дете в къщи, съответно не съм се върнала на работа. Този месец очаквах да ми преведат 120те лева за детето, което е на ясли, но до този момент ги нямам. Обикновено ги получавам около 20то число. Бях питала тук и разбрах че няма причина да бъдат спряни, но се опасявам че нещо е объркано и просто са ми ги прекратили. От яслата при тръгване на детето ми споменаха че подават някакви уведомления до нои, възможно ли е просто да е недогледано че продължавам с майчинството?

# 267
  • София-Младост
Здравейте!
Пуснах детето си на ясли от 1.10 тази година. В застъпено майчинство съм и продължавам да гледам другото си дете в къщи, съответно не съм се върнала на работа. Този месец очаквах да ми преведат 120те лева за детето, което е на ясли, но до този момент ги нямам. Обикновено ги получавам около 20то число. Бях питала тук и разбрах че няма причина да бъдат спряни, но се опасявам че нещо е объркано и просто са ми ги прекратили. От яслата при тръгване на детето ми споменаха че подават някакви уведомления до нои, възможно ли е просто да е недогледано че продължавам с майчинството?
В сайта на НОИ при проверка с ПИК какво пише?

# 268
Здравейте, реших пак да се посъветвам с вас. В момента съм в майчинство и съм бременна с второ бебе. Майчинствата няма да се застъпят. Трябва да се върна на работа на 7.01.13, а на 28.04.13 е термина ми за второто бебе. Иска ми се да не се връщам на работа, а да ползвам натрупания платен отпуск (който, така или иначе ще загубя ако не ползвам) и неплатен до второто майчинство. Въпросът ми е, има ли право работодателят да ми откаже да ползвам отпуската си (и това значи ли че я губя)? Предполагам, че няма право да ме уволни, но все пак мога ли да настоявам за отпуската и мога ли да откажа връщане на работа? Не бих пуснала детето си на ясла януари, защото това означава болести както за него, така и за мен. Благодаря предварително Simple Smile   

# 269
Пише по случая е започнало плащане.. Но имам и един болничен отпреди 4-5 год за който пише "в момента се обработва" тъй че не знам колко точно е достоверно..
Малко са сменили и начина на представяне на инфото..

Общи условия

Активация на акаунт