Майчинството счетоводно-52

• 35 372
  • 777
  •   1
Отговори
# 510
Молба-декларация чл. 50-51. Спомням си, че счетоводителката така я нарече, молба за ползване на отпуск по майчинство, може и да не се казва така  Thinking

# 511
  • София-Младост
Молба-декларация чл. 50-51. Спомням си, че счетоводителката така я нарече, молба за ползване на отпуск по майчинство, може и да не се казва така  Thinking
Няма връзка с тази декларация промяната. Тя е за да получаваш обезщетение за пориода 135-410 ден. Погледни си хубаво сумите получени до сега от 45- дневния болничен, а и ако не бъркам в таблицата в сайта им, където се отбелязва на коя дата ти е преведено обезщетението пише дневното такова...
https://benefits.nssi.bg/EGN/First.aspx
Записано е среднодневното обезщетение.

# 512
Точно там гледам и от 45-дневния насам среднодневното обезщетение е различно, 3 пъти се е променяло. Благодаря Ала-Бала, може би счетоводителката е объркала нещо, дано само не продължи да намалява, че и без това не е много  ooooh!

# 513
  • София-Младост
Точно там гледам и от 45-дневния насам среднодневното обезщетение е различно, 3 пъти се е променяло. Благодаря Ала-Бала, може би счетоводителката е объркала нещо, дано само не продължи да намалява, че и без това не е много  ooooh!
Напиши мейл до НОИ, с твоите данни и въпроса. Не пречи и с нея да говориш.

# 514
  • София
Благодаря ти, Lady Brinne ! Не съм се изразила правилно. Мога ли да ползвам НО само на едното място?

Да.

Много ти благодаря   bouquet Знаех си, че мога да разчитам на вас  Hug

# 515
Ала-Бала от отговорите които получих тук разбрах
-болничния преди редовния 45 дневен е 80 % от дохода,
-45 дневния болничен и след това болничния за майчинство е 90 % от дохода 18 месеца назад, след което, след подадена декларация за майчинство за отглеждане на дете до 1 год. се взима дохода за 24 месеца назад, нали така? Или бъркам  newsm78... Ако е така от тук идва спада на Dafi` от по големия срок (24 месеца назад) по който изчисляват майчинството.

# 516
  • Бургас
Може ли да пратя бащата да подава документите за еднократната помощ при раждане и детските или задължително трябва да ходя аз?

# 517
Ала-Бала от отговорите които получих тук разбрах
-болничния преди редовния 45 дневен е 80 % от дохода, да
-45 дневния болничен и след това болничния за майчинство е 90 % от дохода 18 месеца назад 24 мес назад и това е базата до изтичане на 410 дни, след което, след подадена декларация за майчинство за отглеждане на дете до 1 год. се взима дохода за 24 месеца назад, нали така? Или бъркам  newsm78... Ако е така от тук идва спада на Dafi` от по големия срок (24 месеца назад) по който изчисляват майчинството.
Не би следвало да има промяна в среднодневното. То е едно и също от началото на болничния за 45 дни до 410-я ден.

Може ли да пратя бащата да подава документите за еднократната помощ при раждане и детските или задължително трябва да ходя аз?
Да.

# 518
  • Бургас
може ли да попитам, четох някъде че ми се полагат 180 дни болничен, отделно от тези 45 дни преди раждане...това значи че ако термина ми е края на юли, мога да изляза в болничен от 2.01.2013 нали?

# 519
  • В полите на Пирин планина
може ли да попитам, четох някъде че ми се полагат 180 дни болничен - да, издадени от ЛКК, отделно от тези 45 дни преди раждане...това значи че ако термина ми е края на юли, мога да изляза в болничен от 2.01.2013 нали? - Да

# 520
  • Бургас
първия болничен от кой трябва да го взема от личен лекар или от гинеколога при който съм записана за ЖК? После за продължението знам че е от гинеколога (до колкото знам той е член на ЛКК) ако не се лъжа.

Мерси за отговорите.

# 521
  • София-Младост
първия болничен от кой трябва да го взема от личен лекар или от гинеколога при който съм записана за ЖК? После за продължението знам че е от гинеколога (до колкото знам той е член на ЛКК) ако не се лъжа.

Мерси за отговорите.
45 дневния от гинеколога, вторият от болницата, третия от личният лекар на детето.

# 522
  • Пловдив

Мерси за отговорите.

Ако ще искаш да си в болничен докрая,е хубаво ЖК то да ти издаде първичен примерно за 7 дни и после да те предложи на ЛКК за продължение.Те ще ти дадат за 30 дни и после на всеки 30 дни пак на ЛКК за продължение

# 523
  • Бургас

Мерси за отговорите.
45 дневния от гинеколога, вторият от болницата, третия от личният лекар на детето.

ставаше въпрос за преди това....не си прочела добре изглежда Simple Smile

Мерси за отговорите.

Ако ще искаш да си в болничен докрая,е хубаво ЖК то да ти издаде първичен примерно за 7 дни и после да те предложи на ЛКК за продължение.Те ще ти дадат за 30 дни и после на всеки 30 дни пак на ЛКК за продължение

Да разбрах те, мерси много, довечера съм на преглед и ще говоря с лекаря Simple Smile

# 524
  • София-Младост

Мерси за отговорите.

ставаше въпрос за преди това....не си прочела добре изглежда Simple Smile

Аз добре чета, но понякога въпросите така се задават, че трябва голямо гадаене.

Общи условия

Активация на акаунт