Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 20

• 66 298
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Искам да споделя моя горчив опит с пневмониите. Миналата година лежахме 2 пъти през 1 месец за пневмония. И да ви кажа накрая се оказа че докторите си правят далавери да източват здравната каса. Защото за пневмония повече се плаща. ПРавят ни снимка и казват : Това е мн тежък пристъп дума не може да става за пневмония. А аз супер уплашена защото само преди месец детето ми е било с пневмония. Минават 2 дни /събота и неделя/ Прев това време детето няма температура, чуства се добре. Урбазона си действа и всичко е ок. И в понеделник на сутришната визитация идват и ми заявяват че детето е с двустранна пневмония. И аз полудях щях да ги взривя. НА епикризата пише десностояща. Поисках си снимката и те я скриха от мен исках копие не оригинала който оства в техните регистри. И започнах да търса още докато съм в болницата някакви връзки за да разбера какво се случва. И това което установих е че си прават далавери. НАправо не можех да повярвам как е възможно това с деца да го правят. Аз разбирам да си източват касата, ама да доидат и да кажат примерно че за да лекуват детето адекватно тр да напишат еди си каква диагноза и да ми кажат реално какво е състоянието. А те така злопотребяват не е истина. Направо заслужават с ТВ да се отиде.
Малко дълго стана съжалявам. Бързо оздравяване на всички Simple Smile
В коя болница?
Трета градска ?

# 661
pepa georgieva  В педиатрията. Иначе сме лежали и в Александровка. Там условията са доста по мизерни, новече нямам никакво доверие на педиатрията.

# 662
  • Бургас
Здравейте!
Записвам се в темата и започвам да чета, че още ми е голяма каша. Вчера поставиха на малкия ми син диагноза "Астма с преобладаващ алергичен компонент".  Sad
Той от бебе е с проблеми, беше на дни като спря да диша и ни приеха в Университетска детска болница в София, със съмнение за Епилепсия. За щастие диагнозата беше отхвърлена. Правихме и Ехокардиография на сърцето, защото посиняше около устата. Откриха, че предсърдната му преграда е отворена, имаше шум на сърцето. За моя радост и това отмина, преградата се затвори и шума изчезна. Друго, което му диагностицираха тогава беше АД и АБКМ. Освободиха го от ваксини, подложима ни на диета мен и него, понеже го кърмих. Водихме го при доц. Маринова в София неколкократно и след последния преглед според нея алергията вече я нямаше. На година и 2-3 месеца започнахме захранване и всичко вървеше добре. Миналата зима направи 2 бронхита без спазъм. После отново никакви проблеми до декември 2012. Тогава направи спазъм, свиреше и дишаше много трудно и учестено. Приеха ни в болница на инхалация с вентолин и урбазон венозно. От декември до сега кашлицата ( суха) не спира. Преди 2 седмици направи втори спазъм и от тогава е на Вентолин, като си правим инхалациите в къщи, но още кашля. От днес започва и Сингулер за три месеца.
Мъжа ми до пубертета е бил с астма и въпреки диетите, отлагането на ваксините и целия зор не можахме да предотвратим астмата при малкия.
Както казах в главата ми все още е голяма каша и ще ми е много полезно да следя темата. Чудя се дали да не го заведем при някой специалист в София или Варна, да чуем поне още едно мнение.

# 663
Мария, моят син е от 4 месечна възраст с АБКМ , а от раждането с АД.Сега на 3 г.  и го захранихме преди 3 месеца с млечни , без прясно мляко.Ние от май месец до сега сме със 5 спазъма.от 7- 8 месеца пием Сингулар и спазмите са ни доста по-леки вече , като последния път се разминахме само със сополи.Сега пак сме болни , но за сега гърдите са чисти.
Имам въпрос към майките с по- голям опит.Сега от 4 дни сме със сополи- воднисти, прозрачни и леко зачервено гърло.Предписаха ни Мукоплант с есхенацея, ефизол, а аз давам рибено масло и витамини.Сополите вече са гъсти , не се стичат, но като го накарам да издуха са доста гъсти и прозрачни, което ми говори , че няма бактериална инфекция и не сме за антибиотични капки.От вчера почна да кашля, заведох го и казаха , че са му чисти гърдите.Да му пръскам вентолин сутрин и вечер.
Сега  редно ли е като няма спазъм? На какво може да се дължи кашлицата?Да смена ли капките?

# 664
Мария , нямам идея при кой специалист - детски пулмолог да заведеш детето във Варна . Във Бургас няма ли ? Така както описваш , ако е влажна кашлицата , може да се дължи на стичащ се секрет / сополи/ по гърлото т.е. заден секрет.
 nnnn82 , за тези въпроси трябва да питаш само лекуващият доктор. Аз например тази сутрин и вчера сутринта му дадох Вентолин защото имаше влажна кашлица и се мъчеше да отхрачи , но нямаше свирене в гърдите .

# 665
  • Бургас
Klem4e, кашлицата му е суха, секрети няма, гърлото е Ок по думи на лекарите. Не кашля постоянно, но като започне не може да спре, чак повръща. Не знам вече къде да ги водим, сега започвам да разпитвам и да събирам информация.
Много ви благодаря за отделеното време момичета! Hug

# 666
  • София
Аз повтарям молбата си към мамите от София-спешно ми трябва добър ортопед,всъщност може и да от близки до София места,в Боровец сме в момента,може и ,ако имате наблюдение в/у някой тукашен също.Благодаря предварително
Моят мъж е изключително доволен от д-р Христо Мазнейков от МБАЛ "Света София" http://mbal-sofia.com/ Той е ортопед-травматолог. Преди доста години му направи доста сложна операция на счупена раменна става. Часове за преглед се записват на телефона на регистратурата.

# 667
  • Страната на чудесата
...Имам въпрос към майките с по- голям опит.Сега от 4 дни сме със сополи- воднисти, прозрачни и леко зачервено гърло.Предписаха ни Мукоплант с есхенацея, ефизол, а аз давам рибено масло и витамини.Сополите вече са гъсти , не се стичат, но като го накарам да издуха са доста гъсти и прозрачни, което ми говори , че няма бактериална инфекция и не сме за антибиотични капки.От вчера почна да кашля, заведох го и казаха , че са му чисти гърдите.Да му пръскам вентолин сутрин и вечер.
Сега  редно ли е като няма спазъм? На какво може да се дължи кашлицата?Да смена ли капките?

Най-вероятно кашлицата е от гърлото, заради дразненето от секретите. Това, че са гъсти затруднява изчистването им, затова промивай на често с физиологичен разтвор нослето и най-вероятно кашлицата ще намалее. За вентолина не мога да дам съвет, лекарят знае най-добре, стига да познава състоянието на детето.

# 668
  • около Варна
Мария за тази суха кашлица мисля че е подходящ Пулмикорт, консултирай се с лекуващия ви лекар.

За специалистите предполагам в София е по-добрия вариант, ние във Варна се лекуваме при д-р Неделчева - пневмолог  и при д-р Петришка сме ходили тя е алерголог и потвърди нуждата от Сингулар, но нашата астма се води неалергична. Тази година като навърши 4 ще го тестваме.

# 669
  • Варна
Благодаря на всички за координатите,за сега до понеделник вторник ще чакаме и да видим,то и в това време през почивните дни няма и смисъл да тръгваме на никъде де.
За такава кашлица и аз мисля,че Пулмикорт е правилно,но все пак лекр знае най-добре,поне чува и вижда

# 670
Мария и ние сме при д-р Неделчева - педиатър и пневмолог , ако искаш ще ти дам кординати , доволна съм  в общи линий от нея , обяснява , не бърза с антибиотикът работи по ЗС  . Друг доктор - специалист в тази област е д-р Петров - работи в Мед. Център на ул. Гурко - платено само /той е завеждащ отделението във Терапията /, но при него не съм ходила . Ходих и при д- р Грънчарова от Туб диспансера , но при нея нещо нещата са на принципът на опитите , сигурно има и доволни от нея , впрочем както от всеки лекар - има и доволни има и недоволни.
 Чак сега видях че сте от Бургас - със сигурност ще ви е по- удобно да идвате на прегледи във Варна , отколкото в София. Така както ми описваш - суха кашлица май става въпрос за ларингитна и в този случай наистина помага Пулмикорта , но това и инфо от мамите пишещи във темата - заведи го на лекар - специалист. Идна приятелка води сънът си при д-р Петров - те са със ларингитни пристъпи и е много доволна. Нашите пристъпи са бронхиални .

# 671
  • Страната на чудесата
Ха! Моето дете не спира да ме изненадва ooooh! Вчера следобеда игра в снега, след това ходихме на опера-не е закашляла и веднъж! И днес със събуждането прокашля като че нещо иска да отхрачи, сложих ухо на гръбчето и-свирка си отчетливо ShockedЗа първи път се случва без никаква предистория да направи спазъм, давам хомеопатия и се чудя що за животно е тоз спазъм Thinking и дали ще е за дълго. Сега има репетиция с хора, предполагам ще проличи по-ясно като се наложи да пее.

# 672
  • София
Lucky Plam, наистина е доста странен този пристъп. Може би някаква по-късна алергична реакция? Стискам палци, бързо да отмине и то с хомеопатия!

Ние пък си влачим семейно една гадна задна хрема и.... не особено изненадващо, днес сме на УНГ с баткото заради болки в ушите.

# 673
Къде без нас - и Михаил от снощи подкашля. Смених пак на своя глава лечението, върнах Пулмикорта, снощи както ни е предписано, половин ампула, днес сутринта обаче, след като се събуди кашлящ, направих цяла доза на своя глава - т.е 2мл. Кашлицата веднага спря. Много се надявам да се размине този път спазъма защото се връщам на работа тази седмица.

# 674
Здравейте, при нас има развитие. Водните сополи и кашлицата ни докараха свиркащи гърди.Днес сутринта кашлицата се промени и реших до го закарам ма лекар, абонаменти сме в една клиника, заради честите посещение при доктори и честото отсътвие на личната.Казаха, че е със спастична кашлица, която главно беше сутринта, сега е покашля доста рядко, но гърдите на слушалка му сирили.Предписаха ни 0,3 Вентолин, 0,1 Пулмикорт, физиол. разтвор.Това по 3 пъти на ден.Във вторник пак на преглед.Споделих , че сменям млеката от Фризо ХА на Фризо 1 от 10 дни , а от 6 сме със сополи, но казаха , че гърлото му е леко червено и не могат да преценят дали е от смяната на млека или вирус.Вие как мислите?Аз още не съм на ясно това , че му свирят гардите спазъм ли е?
Вчера много се изпотяваше, цялата му глава беше мокра, това нормално ли е?

Общи условия

Активация на акаунт