Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 20

• 66 316
  • 735
  •   1
Отговори
# 30
Ние инхалираме вентолина и пулмикорта като коктейл. Обаче сега ми давате добра идея да ги разделям , защото при кашлица и самата инхалация й се отразява добре.

Белослава свири като оркестър. Днес бяхме на хомеопат, след няколко дена ще пиша нещо по-конкретно. За този бронхит си продължаване АБ, защото вече сме го започнали, но след това иска нацяло да й спра профилактичните лекарства, което ми звучи много страшно по средата на грипния сезон.
Моля, който е на класическа хомеопатия, да пише как е станал прехода , че това ми изглежда много брутално.

# 31
  • около Варна
Здравейте, момичета, така се зарадвах, че никой не пише в темата, то имало нова и не съм разбрала Simple Smile Ние изкарахме един вирус с температура, първо малкия, после Ева, лошото е че съвпадна с едно падане от леглото по глава, че и повърна вечерта като се задави с вода, та ходихме на снимки на глава, изправи ме на нокти, надявам се че всичко беше просто лошо стечение на бстоятелствата

# 32
Здравейте момичета-кокичета,
минавам само да се похваля, че в началото на седмицата се разболяхме и......
МИНАХМЕ БЕЗ ПРИСТЪП (за първи път) newsm44
на всички болнички
БЪРЗО ОЗДРАВЯВАНЕ Flowers Four Leaf Clover

# 33
  • Варна
Шайн,
НА ново ли се разсвирихте,нали уж се бяхте закрепили?По принцип масово класическите хомеопати приемат драстичното отказване от конвенционалната медицина ИЗЦЯЛО и точно поради тази причина ние сме при Боаронец,не обичам крайностите,за мен истината е винаги някъде по средата.Не мога за себе си да реша и да се откажа от лекарствата нужни на детео ми за това при нас съм приела нещата да вървят паралелно и дай боже да се допълват до момента,в който вече няма да са нужни лекарства,било алопатични,а по-късно и ХЛ.
Меричери,Мишето на фона на Пулмикорт ли ти направи ларингитите,или,когато бяхте на Сингулер+Фликсотид?Как сте днес,нали писа,че ви бил спаднал гласа,аз обикновенно изтръпвам като я чуя моята с променен глас,дано да не е нищо.

# 34
mucata, наново се разсвири. Две седмици беше напълно здрава, миналия път минахме с много, много лек спазъм и сега като ураган. Три нощи не съм спала и умирам от яд , че от събота гледам детето как се разболява и с нищо не успяхме да предотвратим спазъма. Ей за това се замислям за хомеопатията. Реално има период от 4-5 дена , в които детето е на прага на разболяването и не можеш нито да дадеш по-силни лекарства, нито можеш да предотвратиш предстоящото влошаване.
Миналия път минахме без спазъм, но завършихме с АБ.

# 35
mucata , Михаил направи спазмите на фона на Пулмикорт и Сингулер + Ксизал. Сега е само на Пулмикорт. Добре е, има лека промяна в гласа, като го взех от градина имаше и 10 минути с постоянна кашлица, почти без да спре и това беше. Може би защото тича от градината по улицата, а при нас всяка по буйна игра, тичане , скачане е свързано с пристъпна кашлица, понякога и със спазъм. Но мога да се похваля, че изкарахме цяла седмица на ясла.
Шайн, аз също съм решила да водя Михаил на Хомеопат, по съвет на Катериниа мисля да е при д-р Филчев, доколкото знам от нея се занимава с Боаронска хомеопатия. аз  Аз също не мисля, че трябва да се спрат драстично лекарствата.

# 36
Здравейте , вчера не писах , защото нямахме целият квартал интернет. Бяхме на класичаски хомеопат и не е искала от нас да спираме драстично каквото и да е алопатично лекарство. Започваме лечението успоредно и при подобрение ще намаляме дозите , но под наблюдението и на пулмоложката  и на хомеопата.

Всички дечица да оздравяват  Hug

Искам да допълня , че от днес на обяд детето започва да отхрачва , след месец и половина мъки със два вида антибиотици , три вида сиропи , антиалергични сиропи от  които няма нужда понеже нашата астма не е на алергична основа .......
  ОООООх , дано , дано да се стабилизираме и да оздравяваме и дано всяко детенце си намери неговият лекар и правилното лечение , за да се израсте по- бързо ... Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 13:57 от klem4e

# 37
Здравейте и от нас - двама бухащи Бухльовци  Laughing - Константин (6г и половина) и Джорджиа (4г и половина)!
Според лекарката, която посещаваме платено, а и според другите две, при които минаваме по здравна каса, децата са на една крачка от астма  Sad. Страдат от алергии, които им причиняват задна хрема, освен това живеем на хълм до морето, та влажният въздух е още една предпоставка.
Таткото на малките е страдал от тежка форма на астма до почти 12-годишен. Сега го мъчат непрекъснато алергии и задна хрема. За съжаление, децата наследиха тези му "екстри", вместо красивите му зелени очи  Mr. Green Това е причината и изобщо да не сме ги пускали на детска градина.
Прочетох първата страница, почти всички лекарства сме взимали, а Фликсотайд и Аеролин (тукашното търговско наименование на Вентолин) са ни винаги в наличност.
От месец и половина и двамата са на терапия със Сингулер (таблетки от 5мг и 4мг), като ще го приемат до май месец. Давам го вечер преди лягане под езичетата.
При баткото са по-драстични кашлиците, а сливиците са огромни. При малката от пролетта започнаха да се появяват алергии (при окосена трева в двора например), които я удрят в ларинкса и започва едно давене и преглъщане...Миналата учебна година
Виждам подобрение и при двамата от Сингулера, въпреки че от вчера Константин пак е с кашлица и хрема...
Поема ли здравната каса лекарствата на децата за астма? Каква е цената на Сингулера? При нас касата поема 75% от стойността на всякакви лекарства.

# 38
Незнам от къде сте , но на нас са изписани Флексотит , Алвокаст  и Вентолин напълно безплатно - поемат се от касата. Нашата астма не е на алергична основа.
 Бързо оздравяване ви желая   bouquet

# 39
Здравейте! Ще ви следя, защото имам сериозни подозрения, че за синът ми има сериозна опасност от астма. От снощи е с ужасна кашлица и въпреки ериуса и инхалацията с вентолин - кашлицата продължава. Той е на 2г с алергия към кравешкия белтък и от началото на годината сега за 4-ти път има такава кашлица( без да е болен). Ходи на ясла и дали там са нарушили диетата и е приел алерген - не знам, но кашлицата е ужасна. Все още не знам къде и при кого да го водя за поставяне на диагноза, но и само от кръвни изследвания за имуноглобулин Е как ще различат към млякото ли са или е бронхиална астма...Много ме е страх от тази диагноза и не знам какво да правя... 

# 40
Здравейте! Ще ви следя, защото имам сериозни подозрения, че за синът ми има сериозна опасност от астма. От снощи е с ужасна кашлица и въпреки ериуса и инхалацията с вентолин - кашлицата продължава. Той е на 2г с алергия към кравешкия белтък и от началото на годината сега за 4-ти път има такава кашлица( без да е болен). Ходи на ясла и дали там са нарушили диетата и е приел алерген - не знам, но кашлицата е ужасна. Все още не знам къде и при кого да го водя за поставяне на диагноза, но и само от кръвни изследвания за имуноглобулин Е как ще различат към млякото ли са или е бронхиална астма...Много ме е страх от тази диагноза и не знам какво да правя... 
не виждам причина да се страхуваш от поставянето на диагноза Астма. Много по добре е детето да има поставена реална диагноза и да му се изпише адекватно лечение, вместо да се лутате и чудите има или не астма. Избери си лекар при когото да заведеш детето, добре е да си направите консултация и с алерголог и с пулмолог.

# 41
mama Pressi, сина мие АБКМ и е на 2г и 11 месеца.Имаме диагноза астма , моят мъник направи 5 спазъма от май месец,но интересното е че не кашля когато не е болен.Ако искаш пиши ми на лични и ще ти разкажа какво правим ние с алергията, за да не разводнявам темата по други въпроси.
Шайн, много съжалявам за вас.Нас ни размина този път, но сополите си продължават.Смениха му виброцила, че не се повлия от него.Искам да те питам и при кой хомеопат бяхте и за впечатления.Не знам защо, но не мога напълно да се доверя на хомеопатията.

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 18:22 от nnnn82

# 42
  • около Варна
Оле, съжалявам да те видя тук. Аз взимам Пулмикорта безплатно, за Сингулера доплащам около 20 лв.

# 43
  • София
Момичета, имам нужда от помощ! Как се справяте с ларингитен пристъп и спастична кашлица? Детето ми преди около половин час започна да кашля безспирно - цялата почервенява.

# 44
  • Варна
Инхалация,без значение топла или студена,пара в банята,над тенджера,на вън на студен въздух и после аз пробвам с ХЛ ,които знам че при нас работят,ако е твърде зле положението в спешното за урбазон

Общи условия

Активация на акаунт