Отговори
# 405
Момичета, знаете ли като изтече последния болничен за майчинството, който се дава от педиатъра какво следва? Трябва ли да се подава нещо от нас или всичко е работа на счетоводителя?
Да, Дафи. Трябва да попълниш една декларация и да занесеш копие от акта за раждане на детето в личен състав или счетоводството. Това трябва да стане преди да ти изтече болничния. Поне аз така направих.  Peace
Екзооо, невероятни са ти порасналите момчета! Много се смях на снимките. Големи хитрюги изглеждат, май ще правят много дяволийки на мама и тате!  Hug

# 406
Здравейте, мацки, влизам само да се похваля, че на изпита, за който толкова учих имам 6  newsm68 голям съм зубър  Mr. Green
Вчера излизахме с Изабела и ми се стори, че е много студен въздхухът, паднали са температури доста, та се чудих шал ли да и слагам или от онези шапки, които имат отвор само колкото за очичките, че този шал като го завържа отзад ще и пречи да се обляга  newsm78
Видях, че коментирате килограми, ами ние сме доста едрички - последно ни премериха 5,700 и 61см, но това преди 3 седмици. Сега в петък сме на преглед при Масларска и ще дам отчет  Hug

# 407
  • Бургас
Екзо,страхотни са ти момчетата Heart Eyes
Марли, бързо да оздравяваш

# 408
Пффф, че гаднярско време. Мислих до МОЛ- а да мръднем да си накупим дрешки с Вики, ама ... нъц. Не ми се мърда. Ще си останем днес тука, ако не подивеем съвсем. Simple Smile

Лошичке, за Шуслеровите соли- срам, не срам, ще си кажа, че НЕ вярвам на хомеопатия. И въпреки, че знам, че сега ще ме линчуват- това е истината. Купих ги, но нищо. Всичко, което е било хомеопатично не ми е помагало, освен Осцилокоцинум. Simple Smile Иначе имам три соли- 5, 8 и 10.

Калка, честито ти хващане. И ние хващаме вече съзнателно, а коси.. доста отдавна.  Mr. Green

Дани, за ризите те излъгах онзи ден. Оказа се, че не комплекта е 34, а само ризата. За пуловера ми искаха 49 лева. Еееегати, моите пуловери са толкова. Вярно, че е газарски, ама една педя пуловер 49 + ризата 34, става 83 лева. Пффф, много ми се видя. Но колкото до ризи, понеже търсеше, до нас има хубави в Бейбиленд- а на 21 лева.

Офф, да, за вигантола. След като бях предозирала с Деавит вместо с 2, с 20 капки, докато Вики беше още на няма и месец, бяхме спряли поне за още толкова въобще витамините, защото му бях докарала хипервитаминоза. Вече сме на 2 капки Вигантол. Сутрин- на гладно, директно в устата капя.

Аз мисля, че вървим доста добре на килограми и височина. Вики ми изглежда доста висок, а на килограми, на 4 месеца не мисля, че ще сме повече от 6600 до 6800 наааай- много. Сега е около 6 и половина, а другата седмица навършваме 4 месеца и започваме 5- тият. Но е високичък и това го прави доста строен пич.  Heart Eyes Аз пак да си кажа, че съм ВЛЮБЕНА.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Тоя Биг Брадър ми изглежда голяма боза. Много харесвам този формат, но мисля, че този път ще е скукааа...  #2gunfire

Месечинке,  Hug  bouquet . Не знам има ли нещо, такова, каквото казваш, но едва ли. Пожелавам ти, да премине този период на притеснение. :*

Екзоооо, уникални са. А иначе това за Вики не знам, но е моята любима песничка. Simple Smile

Марли, дано бързо да се оправиш. Завидях ти за концерта. Мноооого яко. Simple Smile

Кенгуру и слинг- нямам, ама съжалявам, защото сега в МОЛ- а беше добре да имам, не, че ще ходя, но ако не днес- утре. Simple Smile

Малеее, като ви слушам... верно, че нашата храна е диетична, но Шуши ми изяжда по 135 вода, което ще рече 155 готова храна. А вечер 150 вода, което прави 170 готова. Вие се справяте с доста по- малко количество. Simple Smile #Crazy newsm78

Дафи и мен онзи ден ме накараха да ида до Университета и да си подам едни декларации, защото изтичал болничният ми на същият ден. Simple Smile

Аааа, май забравих да се похваля, че още на 20 октомври имах 2880 лв. преведени в картата ми. Simple Smile Взех помощта за майки- студентки. Simple Smile

Vivien_, честита ти 6- ца, ЗУБАРЕЕЕЕ...  hahaha  Joy Бравос. Simple Smile

Пффф, кафето ми изстина. Simple Smile

# 409
Едно включване от мен след един добър пазар на американски стоки в Лидъл. Взех пици, смес за палачински, чипсове /все здравословни неща/, смес за мъфини и кукуси и да видим какво ще излезе. Засега се храним с изцеждане, аз съм доволна от Медела Суинг. Добра помпа е. Доизцеждам на ръка, ако има нужда.
През деня давам 6 пъти по 140-150 мл. кърма. А с последното шесто хранене давам 180 вместо 150 кърма, за да издържи до към 07.00 сутрин.
Ето как се забавляваме ние напоследък. Много е дружелюбен и усмихнат през деня малкия Ради:
Скрит текст:
A тук демонстрираме обръщане, когато не ни се стои вече по корем
Скрит текст:

# 410
Екзо, mariaemanuilova, много са ви пораснали бебоците и много са сладки.
Моето бебче напоследък много спи  и пропускаме едно-две кърмения, вечер за последно го кърмя в 21:00 и се събужда чак в 5 или 6 сутринта. Другата седмица сме на консултация и ще видим как сме с килограмите.
Хубав ден на всички!

# 411
Здравейте,момичета Hug
Чета ви редовно,ама нещо не ми се пише тия дни.
Екзо,близнаците са страхотни,големи сладури,пу-пу.
mariaemanouilova , и твоят Ради е много лъчезарен и сладък Heart Eyes
Месечинке,недей си мисли глупости,мила.Просто бебоците порастват,имат си своите настроения и това е нормално Hug
Vivien_ ,честита шестица!
Гледам килограмите на бебчовците обсъждате-моята кукла явно ще е финна мадама,преди седмица беше 5 800,59 см,но засега не се притеснявам,хапва си добре,5 пъти на ден поне по 150 мл.Иначе и аз мисля,че не ги мерят много точно,по дрехите съдя,Велизара вече носи дрешки за 62 см и са й добре.
Ние след час сме на лекар,стискайте палци,ще правим консултация за късата юздичка на езичето и ще решаваме кога ще я цепват.Свито ми е сърцето,дано да не ми кажат,че веднага ще го правят,щото хич не съм готова психически,много ме е страх как ще мине. Sad
Спокоен ден от мен!

# 412
Здравейте! Съжалявам, че не съм писала от много време, но така и не разбрах за новата тема...Днес бяхме на консултация и ми стана много тъжно, защото сме качили само 300 грама за повече от месец и явно кърмата ми не стига  Cry Cry Направо се чувствам все едно съм се провалила като майка и не мога да ѝ дам това от което има нужда....Много е тъпо сигурно, ама така се чувствам. Сега ще се дохранваме с Комбиотик. Напоследък започна да ака по-рядко и аз си мислех, че се запича, ама май просто не ѝ е стигала храната. Преди малко ѝ дадох 60мл АМ след кърменето и сега не мога да изчистя дивана от ако Simple Smile. Иначе Ралица е едно весело детенце, което само гука и се усмихва, а вече и почти се смее с глас.
Надявам се, че ако пия повече течности и пак ям жито, може пак да ми се увеличи кърмата... Praynig
Хубав ден на всички майки и бебоци   bouquet Hug

# 413
Екзо, големи са лакомници твоите мъже. Ама много на често ми се струва на мен това ядене. Що не пробваш с вода? Ми те така ще ти изпият силите, бе, момиче. Аз пък обратното на теб взех да се притеснявам, че все по-дълги паузи правят диванетата, вчера Тедито яде в 8:30 за последно и се събуди чак в 5:30 сутринта  Shocked Да не говорим, че вчера пък Санди яде в 10:30 сутринта и после се събуди в 15:00 да яде..кви са тея паузи не знам, то така скоро ще минем на 5 хранения, а пък някоя мама тук казваше, че до 5-я месец трябва да са 6. А за грамчетата, на мен Санди ми яде по 150, а Теодора по 120.
Месечинке, не че не ни обичат, аз си мисля, че като сме по цял ден с тях и искат разнообразие, както с играчките, гледат, гледат някоя и им писва, така и с нас.  Hug
 ИВКА_777 , стиснати палчета за твоята кукла, направо хастръхвам като си представя.
Vivien_ ,честита шестица и от мен.
Amourinka , не се самообвинявай, както много пъти сме казвали, ти и само ти си най-добрата мама за твоето бебче!!!

# 414
Едно уточнение-шуслеровите соли не са хомеопатия Peace
Аз съм доста доволна,ползваме ги от около година и пием по различни схеми.
Мисля,че благодарение на тях през цялата ми бременност не съм изпила 1 хапче.
Ползвам ги за настинки,схващания,кожа,коса и др. Най съм доволна от №3-първа помощ при настинки и възпаления.
В момента пием соли 3,6,7 за повишаване на имунитета.

# 415
Здравейте,мами! Пропуснах вече 3 теми и скочих директно на последната, че нямам време за предните. Да споделя какво е положението при нас:
Растем нормално. Бием ваксинки, от които вдигаме температурка. На 5-ти декември е последната двойна ваксина. Качваме нормално. Всеки ден има по нещо ново,което ме изненадва и ни радва.Ние също си смучем палеца, но аз не й давам и й бутам бибка  Grinning. Правим упражнения, опитваме се да пълзим, даже така свива крачетата в коляното,че на моменти сама и без да й помагам с ръка се изтласква напред.Даже бях чела някъде за упражненията, че едно от тях трябва да е "имитация" на ходене. Пробвахме и малката веднага взе да редува крачетата, все едно ходи-ляв десен,ляв,десен и така "обхождаме" цялата стая  Laughing .Вече пеем,гукаме,караме се и миналата вечер при къпане така се смя с глас и то продължително, че и двамата с тати се заливахме от смях.. И сега най-хубавото- от около седмица преминахме на режим, който аз успях да направя. И това стана, защото започнах да се цедя през деня и да й давам от шише. Много неща се промениха към по-добро с това цедене. В началото ми беше много трудно, но като влезнахме в ритъм, всичко взе да се нарежда. До преди това беше ужас. Висяхме през час на цицките, ставахме по 2-3 пъти през нощта и се дохранвахме с АМ,защото не достигаше. След като взех да се изцеждам и да й давам от шише първо-започна да се храни през 3 часа,второ-от 3-4 дена спря да се буди през нощта за нощно хранене (само премрънква по някое време, но като й дам биба пак заспива) и така като заспи в 22-23ч та чак до 5-6ч., трето- спрях да дохранвам с АМ и от няколко дена не съм давала и капка АМ (освен снощи, но беше само 30мл и то за заспиване Simple Smile) Много съм щастлива от това, че успях да урегулирам нещата и поне се наспах няколко нощи, за първи път от 3 и повече месеца насам. Hug
За захранването мисля да изчакам и 5-тия месец. Ако продължи това с кърменето по този начин, поне до края на декември мисля да кърмя, пък след това да захранвам. Аз мислех да започна сега след 4-тия, но педиатърката ми каза да не бързам и че няма нищо по-хубаво от това, бебето да е на кърма или дори на смесено хранене поне до 6-тия месец.
Преди няколко дена бяхме със запушено носел (заради гадните вируси може би) и се оправихме с осцилококцинум и физиологичен разтвор (а също капвах и кърмичка) Simple Smile
Общо взето така вървят нещата при нас. Извинявам се за дългия пост, но исках да споделя радостта си. Ако някоя от вас има същия проблем с кърменето нон-стоп, нека да опита този метод с цеденето-помага Peace
Желая хубав и усмихнат ден на всички. И весели и здрави бебчета. Hug

# 416
  • София
Иве777, дано всичко при вас е наред. А задължително ли е да се извършва тази манипулация?
Вивиен, честито 6-ца, не съм се съмнявала, че ще го вземеш  Hug
Екзо, ама супер сладури са твоите момчета  Heart Eyes
Amourinka , не се чувствай виновна, всички бебета различно наддават, сега ще видиш как е с дохранването Flutter

# 417
Дидис, и аз така с цеденето, че иначе не се издържаше. Кърмата се увеличава и лека-полека може и аз да махна АМ, обаче забелязах, че като давам само кърма, пак си иска след около час и половина -два  hahaha
Браво на педиатърката ти, направо да не повярва човек  Grinning Hug

Белверде, ако е къса юздичката е добре да се направи, защото след това ще има говорни дефекти - р, л...  Rolling Eyes да не говорим как се целува човек с такова късо езиче, имах едно гадже, дето не му бяха направили тази манипуалция... ми кофти си е  Confused

# 418
да не говорим как се целува човек с такова късо езиче, имах едно гадже, дето не му бяха направили тази манипуалция... ми кофти си е  Confused

Joy Joy Joy Joy Joy Joy

ееее не, Блонди, направо ми направи деня  hahaha hahaha hahaha

# 419

Общи условия

Активация на акаунт