Отговори
# 600
Да питам и аз за плащанията от НОИ-в болнични съм до 17 ноември,получих си парите за октомври,за ноември не съм.Откога трябва да почне плащането на майчинските и как ги изплащат-месец за месец или месец назад?

Ивка, в началото на декември трябва да получиш за ноември, само не знам на два транша или наведнъж ... На първия вторник или четвъртък на декември трябва да преведат и може да си проверяваш ако не получаваш СМС.

# 601
 LaughingЗдравейте и от мен мили мамчета, след почти едномесечно изчезване се завърнах. Причината за това е израстването на малкото човече или какато аз си го наричам Трънчо , който не ме оставя на спокойствие и все иска да е на ръце. Като гледам снимките мъниците много съ дръпнали , а като че  вчера стояхме будни през дългите нощи на терасите  и чакахме денят Х , когато най- сетне ще се видим с малчовците.
Относно кашлиците и сополките и ние не се разминахме с тях. Педиатърката ни предписа Синекод за кашлицата и някакви какпи  за запушен нос , които се приготвят с адреналин и някакви соли. Те дадоха резултат.
 Имам и едно питаме към мамите , които още кърмят за разяснение относно цикъла. На мен ми дойде само веднъж след като ми свършиха лохиите и от тогава нищо, още кърмя и от време на време имам като че ли предменструални симптоми , но така и не ми идва. Това случвало ли се е на някоя от вас. Още се каня да ида на гинеколог , но все се случва нещо и го отлагам.

# 602
Ей,Фери, много се радвам,  че щ сме дядо Коледа на толкова хубаво дете с толкова хубави мама и тате. Hug

# 603
  • Враца
Ей,Фери, много се радвам,  че щ сме дядо Коледа на толкова хубаво дете с толкова хубави мама и тате. Hug

Blush Благодарско за комплиментите.  Hug Hug Hug

# 604
Еличка, да е живо и здраво момченцето ти!

Тъпо и упорито се боря с фотобокса. И не иска да ми даде доставка от 1.99 паунда до БГ. Чакам Тайра и Муки да се включат.

# 605
Леле, вие откачихте с тоя фотобокс  Crazy Предлагам да си отворите тема  hahaha

Вал, мерси  Hug  Тия течове не са нормални  Thinking иди да те видят  Hug

Еличка, честит ИД   bouquet

# 606
Бързо оздравяване на Матейчо на marley, а също и на мама Vg1!
ferriy много сте сладки! tayra също Hug
Еличка, честит рожден ден!
Ние сме на 4 месеца йееее  ura
По този случай хапнахме снощи в 22:00, 23:30, 1:30 и 3:10. Нищо лично Mr. Green Растем интензивно явно, нека яде детето, само дето аз едвам гледам днес
Пускам ви една много яка песничка за поздрав (с малко брутален край Mr. Green)
http://www.youtube.com/watch?v=juqyzgnbspY&feature=related
Присъединявам се към коментара на една мама в ютуб, "синъми я убожава" Mr. Green

# 607
  • София
Месечинке, браво за задачката. Hug Това е решението, което възрастен човек може да запише, а иначе откъдето и да я погледна, си е трудна за дете в 3-ти клас  Grinning
Еличка, честит имен ден на Александър! Hug То и аз си имам Александър ама не се сетих за днес, ние вече го празнувахме  Laughing
Мериджейн, честита месечинка! Hug
На мен още не ми е дошло, чак почвам да се чудя. Дали да се притеснявам? newsm78

# 608
LaughingЗдравейте и от мен мили мамчета, след почти едномесечно изчезване се завърнах. Причината за това е израстването на малкото човече или какато аз си го наричам Трънчо , който не ме оставя на спокойствие и все иска да е на ръце. Като гледам снимките мъниците много съ дръпнали , а като че  вчера стояхме будни през дългите нощи на терасите  и чакахме денят Х , когато най- сетне ще се видим с малчовците.
Относно кашлиците и сополките и ние не се разминахме с тях. Педиатърката ни предписа Синекод за кашлицата и някакви какпи  за запушен нос , които се приготвят с адреналин и някакви соли. Те дадоха резултат.
 Имам и едно питаме към мамите , които още кърмят за разяснение относно цикъла. На мен ми дойде само веднъж след като ми свършиха лохиите и от тогава нищо, още кърмя и от време на време имам като че ли предменструални симптоми , но така и не ми идва. Това случвало ли се е на някоя от вас. Още се каня да ида на гинеколог , но все се случва нещо и го отлагам.
Aууу в Сливен имало големи таланти капки с адреналин на 3месечно бебе. ShockedТръпки ме полазиха.

# 609
 Здравейте, влизам да честитя на именниците ни  Hug
 Честит имен ден на малките слънца на Вал, MilaB, bi_bi, TrAlAlaa, eli4ka666, Five_magnificent и  iv4e@pif4e  Hug ДА са ви живи и здрави и много, много да ви радват:)))  Heart Eyes

bi_bi: И на мен не ми е дошло и от няколко дни едни вълни ме обливат, едно главоболие и яйчниците и те, и кръста също  newsm78 в очакване съм, ама, кога ли ще е ???
Вал:: Бе не е непосилно да си гледаш детето в Бг, ама повярвай ми в другите страни е много по-леко Peace  

Аз да ви питам, колко снимки можеш да си извадиш с тоя фотобокс? Аз днес ходих да вадя снимки и за 100 снимки със 3 календара(големи) и 10(малки )календарчета, ще платя 50 лева  newsm78 Като знам в Англия си вадех снимки на корем, по 1000 и по-вече и плащах някакви смешни пари newsm78 Тука, все едно в рамки ги  правят.

# 610
 Честит имен ден на дечицата на Вал, MilaB, bi_bi, TrAlAlaa, eli4ka666, Five_magnificent и  iv4e@pif4e  Heart Eyes да са живи и здрави  Hug
Влизам да честитя че докато се натуткал днешния ден заминал и дошъл моя имен ден  Crazy
Блонди, мерси за рецептата за гевреците, ще ги правя. Твоите милинки са много тачени у нас Heart Eyes

# 611
  • София
И ние минахме през Хипото.Минахме сравнително бързо,като бяхме към 4:30-5 там.Купихме столче за хранене на Емма.Ето на този се спряхме
Дори Емма вече го пробва,защото може доста назад да падне и е почти като столче за кола за бебе.Много й хареса и дори вечерното мляко в него го пихме.Доволна съм,че не трябва вече постоянно да я държа в скута си като не иска вече да лежи.Сега седи като голям човек на масата а самото столче ни излезна няма и 110лв Simple Smile
Честит имен ден на всички Simple Smile

# 612
Искам да се извиня за закъснялото включване по въпросите ви!

Въпрос към ЛЛЛ:  Hug

Скрит текст:
При смесването на кърма с АМ, нали не се губят свойствата на кърмата? На всяко хранене 1/3 от млякото е кърма, но ги давам заедно. Нали не е проблем? Благодаря  Heart Eyes

Скрит текст:
Здравей Блонди,
Няма доказателства, че смесването на кърма с АМ води до загуба свойствата на кърмата. Ако все пак това те притеснява би могла първо да предложиш кърмата, а след това да дохраниш с АМ. Така, ако бебето не изпие цялото приготвено количество поне няма да има загуба на кърма  Wink

Искам да питам ЛЛЛ:
Скрит текст:
Вчера надвечер, след като цял ден се кърмехме уж редовно изведнъж установих, че дясната ми гърда от вътрешната страна и надолу към гънката изглежда не се изпразва - няколко канала на една площ около 3 пръста в диаметър се напипваха ясно, бяха подути и възлести, а областта между тях леко твърда. Веднага започнах топъл душ, компреси, масаж, цедене, без ефект за момента. Цяла нощ остана така въпреки цеденето, след сутрешното хранене пак и изведнъж по време на следващото кърмене към 10.30 мястото омекна, каналите се успокоиха и вече не напипвам нищо притеснително. Това ми се случва не за първи път, все на същото място. Запушване ли е? И защо засяга няколко канала, започва изведнъж посред деня и минава изведнъж часове по-късно? Този път доста се изплаших, защото точнотази гърда ми я оперираха заради абсцес преди 3 седмици и всеки проблем от същия сорт направо ме хвърля в ужас. Все така ли ще е до отбиването Tired Да поясня, че запушването, което доведе до абсцес беше на съвсем друго място - от горната страна, доста високо.

Скрит текст:
Здравей Месечинка,
Поздравления за бързите и ефективни действия. Виждам, че е минало доста време от питането ти. Дали всичко е наред от тогава? Дали си забелязала нещо като бяла или жълта точка на зърното като възникна проблема?

Тъй като това ти е поредното запушване, може да видиш дали причина не е някоя от следните:
- Пропуснати, съкратени или нередовни кърмения (хранене под час, ранно заспиване по време на сукане, неочаквано по-дълъг сън на бебето, дохранване, прекомерна употреба на биберон-залъгалка, необичайна заетост на майката, рязка промяна в сукателните навици на детето и др.)
- Притискане на канала (стегнат сутиен или дреха, протектор за сутиен, тежка чанта, кенгуру или слинг, по време на сън, причинено от пръсти и др.)
- Лошо засукване, позициониране или сукане на гърдата.

При чести запушвания някои майки използват лецитин. Лецитинът е хранителна добавка, но въпреки това е желателно употребата му да се консултира с лекар. Според “Енциклопедия за витамини и минерали на лекаря” ("The Doctor's Vitamin and Mineral Encyclopedia" 1990, p. 258-269) от д-р Шелдън Сал Хендлър (Sheldon Saul Hendler, MD, Ph.D.), максималната доза лецитин е 50 грама на ден. Максималната препоръчителна доза при запушени канали е 4,8 грама на ден – по-малко от 1/10 от максималната препоръчителна доза. Би могла да обсъдиш и с лекаря си евентуални по-високи дози, т.к. според други източници дневна доза от 6 грама е допустима без нежелани ефекти.
Според Kelly Bonyata, IBCLC, след седмица или две без запушвания майката може да намали дозата с една капсула. Ако няма запушвания още 2 седмици, тя може да я намали с още една. Може да има нужда майката да продължи да приема 1-2 капсули на ден, ако спирането на лецитина води отново до запушени канали.

Пожелавам ти повече това да не се случва  Hug

# 613
Тайра и нашите столчета се дърпат на зад:) Викаш на малката и хареса? Аз да взема да пробвам нашите newsm78 Все си мислех, че е рано още, ама то  вярно, че като има такава опция... Simple Smile))

# 614
  • София
Умря си от кеф малката Simple Smile Шезлонга с такова пренебрежение го гледа,а в тва умря да се киска.Беше се ухилила като зелка.Ще се опитам да кача клипчето да го видите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт