Тедито пък тия дни пропи вода
Както винаги, Зафира, кефиш и забавляваш
А от какво са те оперирали? 

Аз няма да й пречи за палеца, има нужда детенцето 

Дори не разбирам каква е идеята при по-късното захранване ако е само на кърма и по-ранното ако е на смесено или само на АМ. Другото нещо е, че нашата педиатърка каза, че повечето й деца са с по-ниски показатели при кръвните изследвания на 6мес., ако дотогава са били само на кърма. При нас това няма как да се случи де
А и мисля, че на самото дете ще му се папка и друго, пък и само мляко ще спре да го засища. Ето Дарлена каза, че вече захранват, мои чужбински приятелки също преди 6-ти месец. Това в общи линии са ми аргументите.

Много ми е отпаднало и не ми се излиза така с Емма,защото разходките до едно време са мъка за нас,докато не заспи навън
Никога не е имал проблеми с храненето, като бебе не му се нравеше единствено карфиолът и спанакът само в началото. Чувала съм и от доста места, че едно време нашите прабаби също са знаели, че дете се захранва, когато що-годе може да седи. Има много мнения по тази тема, най-важното е да се ръководим по детето, да сме информирани и да си преценим за себе си, а не сляпо да слушаме разни знайни и незнайни педиатри.
А и аз имам доверие на СЗО.
Иво го прави за приспиване и също когато е изнервен. Преди си мислех, че се научи така, защото аз до 6 месеца го приспивах на ръчички, люлеейки го и пеейки зайченцето бяло
, нямаше заспиване иначе вечер. И това понякога продължаваше по цял час. Докато останах без кръст и реших да сменя тактиката, но и той вече повече разбираше на 6 м. и се научи да заспива само като му държа ръката. Бебешка работа
Аз затова сега така се кефя, че Матеа заспива лесно и спи на шум.
В книгата на Спок четох че това с въртенето на главичката е поведение, подобно на смукането на палеца, та си имам и от двете вкъщи. 
Малко набързо се включвам, ама да се изкажа и аз "компетентно" по дискутираните теми
Но всеки си преценява за своето дете, а и се води от самото него 

И аз като Диди се доверявам не на БГ педиатри, които не са в час (не са всички), а на СЗО и кърмаческата лига, която е много запозната с тези неща също 

Мисля, че Ем яде повечко сигурно, не виждам изобщо за какво да се притесняваш
(освен това повече от половината количество от общото мляко на Камелия е кърма, която се разгражда и усвоява по-бързо
).

Освен това фонтанелата е добре да се затвори по-бавно, т.е. до края на 2-та годинка, така че не виждам какво те притеснява, но ти си знаеш 
Препоръчани теми