Отговори
# 195
Хепатит B: Инкубационен период и симптоми: Острите симптоми обикновено се появяват между 45 и 160 дни след излагането на хепатит B (AAP, 2009b). Симптомите са подобни на тези на хепатит А... Разпространява се, когато телесна течност (слюнка, слуз, кръв и т.н.) съдържаща вируса на хепатит B попадне в контакт с наранена кожа. Също може да се предаде чрез заразена храна и чрез сексуален контакт. Някои носители на вируса на хепатит B не се разболяват.
Хепатит B при раждането: Когато родилката има хепатит B, новороденото може да бъде изложено на вируса чрез контакт с телесните и течности по време на раждането. В подобна ситуация Комитета по инфекциозни болести към Американската Академия по Педиатрия препоръчва на бебето на майка положителна на хепатит B да се дадат в рамките на 12 часа първата доза от ваксината за хепатит B и хепатит B имуноглобулин. Няма причина да се изчаква с кърменето след раждането. Комитета е написал:

Кърменето на бебе с хепатит B положителна майка, не поставя допълнителни рискове за придобиване на хепатит B вирусна инфекция oт бебето с подходящо администриране на хеп B ваксина и хепатит B имуноглобулин (AAP, 2009b, p.354).
Хепатит B, кърмещата майка и кърменото бебе: Aко кърмещата майка се зарази с хепатит B по-късно, се препоръчва същия курс на действие. Нейното бебе (и останалите членове на семейството) трябва да се ваксинират и кърменето трябва да продължи.
Хепатит B лечение и кърмене: Подобно на хепатит А, няма лечение за хепатит B, освен третирането на симптомите.

# 196
Екзо много хубави слънчица си гледаш Hug

# 197
Да прасна и аз няколко снимчици от днес. Simple Smile (за тези, които нямат фейс Stuck Out Tongue)

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Оххх, а за тази усмивка, УМИРАМ !!! Съжалявам за лошото качество. Simple Smile Доста е тъмна снимката.

Скрит текст:

Иии, една последна от мен. Simple Smile

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 01:20 от babyAty

# 198
Благодаря ви момичета за подкрепата Hug Hug Hug
Чак след една седмица ще се разбере какъв е хепатита Sad Тези чудесни бг болници Confused

# 199
Благодаря ви момичета за подкрепата Hug Hug Hug
Чак след една седмица ще се разбере какъв е хепатита Sad Тези чудесни бг болници Confused

Койчева  Hug преди година баба ми взлезе да лекува хепатит в тези 'чудесни БГ болници' и се оказа, че не е хепатит, изписаха  я след няколко дни  Rolling Eyes

# 200
  bouquetзапис ще пиша по-късно че малката днес не е в настроение  Crazy

# 201
  • София
Койчева, много прегръдки и да оздравяваш бързо! Както и Борко да е добре!  Hug
Сами, аз не можах да видя играчката, нещо атачмънта е премахнат, а ми стана много интересно  Laughing
Екзо, много сте готини с бебоците!  Laughing
Ати, ама ти си била голяма лудетина, видях те във фб, Виктор е много сладък  Laughing
Може ли някой да ми прати показа за фотобокса?  Hug

# 202
  • Враца
биби, нали си ми приятелка във фейса, влез на стената ми, тя го е постнала и там.  Hug Мисля, че ще можеш да я видиш Simple Smile
Екзо, много готини бебоците, а шапките им...  Heart Eyes

# 203
Да ви споделя2,преди седмица как се изумих.Ходих на гости на една позната с дете момиченце-родено юни месец.Да ви кажа ли,че това дете пие само веднуж на ден Ам и яде пюрета и каши постоянно.Дори и вечер не искала да пие млякото.Момичето и приготви каша сама вкъщи,набуха супер много захар да и било сладко.Аз в недоумение изпаднах в ужас и не си затворих устата,като казах,че това ядене е за дете над година поне,но бях оборена,че искала малката разнообразие.Представяте ли си???Хайде разбирам,да захраниш след 4-ти навършен месец,наобяд по няколко лъжици,не съм привърженик на тези 6 месеца,можеби ще захраня на 4 и половина навършени месеци,но това пък ми се видя съвсем ненормално.Само дето пържолка не и нарязаха,странна работа беше.Отказвала мляко,ми като и даваш захар,то е дете,как да яде мляко.Моята баба дето е на 70 години,казва че е още много рано за такива неща,дори и за сокове и такива.Хайде не съм против сокове,но това ми дойде в повече.

# 204
  • До морето
Би–би, мисля, че вече се вижда играчката!

Койчева, защо чак след седмица ще се разбере за хепатита? Какво толкова има да чакат? Ти освен Т' и светли акита, имаш ли други симптоми? Орината тъмна ли е? Очите пожълтели? Това са 2та сигурни признака, че е хепатит А?

Екзо, големи бонбони имаш  Heart Eyes Да им имам шапките! А този татко го помня, още от снимката на изписването с двете бебчета, една от любимите ми снимки  Simple Smile

Благодаря на Вал за поканата във фотобокса, още нищо не съм направила, защото утре ще организирам мини фотосесия. Установих, че почти нямаме снимки тримата, та утре ще се снимаме и чак тогава ще поръчвам

# 205
ехоу  Heart Eyes
Фери, мила, добре, че си ти да се успокоявам, че Анди не е единствения дето не спи  Crazy чак се замислям дали да не го заведа на гастро да се успокоя, че всичко му е наред  Crazy
Утре ще си правя поредната татуировка, а още не съм си харесала точно шрифт  Mr. Green
Екзо, страхотни са  Heart Eyes

# 206
  • София
Привет момичета  Hug
Койчева  стискам палци за вас двамата и да се оправяш по бързо  Hug Hug Hug
Миланова за съжаления много са тези хора,където така хранят децата си...И аз мисля по някое време другия месец да започнем захранването.Но не мисля да минем само на пюрета и каши  ooooh!
Аз получих майл от Фотобокс че са ми изпратили снимките на 15ти.Сега ги чакам с нетърпение другата седмица и ще се похвалим  Mr. Green
Емма след малко ще става и ще се облечеме едно хубаво и ще излезнем,че 2 дена вкъщи сме седяли,вчера само на гости я заведохме и искам да подиша въздух детето.Не е толкова студено и ще го преживее  Mr. Green

# 207
Екзо, страхотни са бебоците, пу-пу!
Койчева, скорошно оздравяване и  Борко да е добре, стискаме палци!
babyaty, много сте сладки.

# 208
Не съм жълта. казаха, че е атипична (май друга дума беше) форма и затова не съм жълта. Мислят, че е А , но чакат изследвания за потвърждение. А те ще станат чак др. седмица. Sad #2gunfire #2gunfire

# 209
Койчева, имаш и моята подкрепа  Hug Дано Борко е здрав, ти бързо да се възстановиш и скоро да се гушкате  Praynig
Екзо, страхотни са бебоцитеееее  Heart Eyes Много са готини Simple Smile Ех такава гордост лъха от вас Simple Smile  Hug
Муки, честит ви първи хихикащ смях  Joy Вчера споменах, че съм изпробвала метода на съпруга на Диди, днес да почвам да се мяткам по дивана освен и да чакам Wink Иначе при нас усмивката е на макс като симулурам кихане. Много се кефи, но още не се смее с глас.
Хубав и спокоен ден нека слънцето бъде на наша страна и разкара облаците и влагата.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт