Отговори
# 630
  • Варна
belverde,
и аз съм решила да правя календари, ама и това за магнитите е яка идея Simple Smile

# 631
Добър ден   bouquet
Честит имен ден на всички Катета   bouquet

Аз за календари също съм се сетила и имам страхотни шаблони,но са от английските където се почва от неделя и бабите яко ще се объркат  ooooh!
За столче мисля да не избързвам.Чакам сега един шезлонг и като му дойде момента ще храня в него.За по натам мисля от по обикновените и по-малките.Имам място но хич не обичам излишни неща да ми се мотаят пред погледа,а и видях че от голямо особена файда няма- същата работа върши.

# 632
Скрит текст:
Въпрос към ЛЛЛ
Имам инфекция (хроничен отит) на ухото. Ходих на преглед и доктора ми изписа Зинат, Олинт спрей, капки Офтакуикс и Б комплекс. Каза,че мога да си кърмя спокойно. Интересува ме, тъй като прочетох на опаковката на Б Комплекса, че не трябва да се кърми,като се приема, трябва ли да спра кърменето (в смисъл само да изцеждам и да хвърлям кърмата), и да давам АМ. А и също ми направи впечатление, че откакто започнах да го приемам, кърмата сякаш се увеличи. Това възможно ли е да е именно от Б Комплекса. И ако да, може ли да се приема без лекарско предписание и занапред, ако разбира не пречи на кърменето?! Предварително благодаря за евентуален отговор!

Скрит текст:
didis82, надявам се нямаш против аз да се включа с отговор. Peace Доколкото разбирам, питането ти е само за Витамин В комплекс, (без останалите медикаменти, които са ти предписани), така ли? Flutter

В справочника за съвместимост на лекарства и кърмене на д-р Томас Хейл "Medications and Mothers Milk" 2010 г., витамини В1, В2 и В12 са с ниво на риск L1, безопасно (това е най-ниското ниво в този справочник).
Витамин В6 е с ниво на риск L2 (L4 in high doses). Копирам ти направо информацията за него (надявам се не е проблем, че е на английски):
Pyridoxine is vitamin B-6. The recommended daily allowance for non-pregnant women is 1.6 mg/day. Pyridoxine is secreted in milk in direct proportion to the maternal intake and concentrations in milk vary from 123 to 314 ng/mL depending on the study. Pyridoxine is required in slight excess during pregnancy and lactation and most prenatal vitamin supplements contain from 12-25 mg/day. Very high doses (600 mg/day) were reported to suppress prolactin secretion and therefore production of breastmilk.[1,2] However, this data has been refuted in two studies where high doses of pyridoxine failed to suppress prolactin levels or lactation.[3,4] It is not advisable to use in excess of 100 mg/day. One study clearly indicates that pyridoxine readily transfers into breastmilk and that B-6 levels in milk correlate closely with maternal intake, thus the reason for not using excessive doses.[5] Breastfeeding mothers who are deficient in pyridoxine should be supplemented with modest amounts (<=40 mg/day).
Adult Concerns: Reduced milk production, sensory neuropathy, gastrointestinal distress, sedation. Seizures at high doses ( >360 mg/day).
Pediatric Concerns: Excessive oral doses have been reported to produce sedation, hypotonia and respiratory distress in infants, although none have been reported via breastmilk.
Витамин В6, както е посочено в текста, би могъл да действа в посока намаляване на лактацията и вероятно затова се препоръчва да не се приема в твърде големи дози от кърмещи майки.

Щом тези медикаменти и витамини са ти назначени от лекар, който знае, че кърмиш, би могла да му се довериш и да продължаваш да си кърмиш, вместо да цедиш и да изхвърляш кърмата. По принцип, медикаменти, витамини и добавки е удачно да се приемат след консултация с лекар, когато са назначени от него в съответната дозировка и по съответната схема.

Пожелавам ти бързо да се справиш с този неприятен момент, Hug ако имаш и други въпроси, не се притеснявай да пишеш. А ако въпросът е спешен или нямаш възможност за писане, можеш да се обадиш и на националния телефон на ЛЛЛ – 0888 555 385.
[/color]

Много благодаря за бързия отговор. След прочетеното, мога да бъда напълно спокойна,защото се споменава най-вече за Пиридоксинов хидрохлорид (витамин Б6), който при кърмещи майки трябва да е дневен прием до 40мг, а на мен са ми изписани 3 пъти по 1 таблетка дневно. 1 таблетка съдържа 4мг витамин Б6 т.е дневния ми прием е 12мг, който е в нормалните граници. Пише също,че се потиска лактацията, а при мен е обратното- увеличава се (поне откакто започнах да го пия) тъй като нашето хранене е изцеждане и даване от шише,под 100мл на хранене не съм цедила, а имаше и случай изцених 180мл и от двете гърди, което за мен си беше рекорд  Laughing (освен сутрин ,де.сутрин в 6ч сме на кърмене и остатъка,който изцеждам е около 100-120мл или от двете става около/над 200мл . Blush)
Още веднъж благодаря! Hug
Надявам се, че тази информация ще бъде полезна и на други майки.

# 633
   Като гледам във Фейса,има много бебенце си държат самички шишетата.Знам,че не ги храните така,тоест не ядат сами,но храните ли ги легнали,като е подпряно шишето?Много познато мои така правят,а аз умирам от страх да не се задави,да не такова и винаги го храня,като го държа в мен,естествено вече направо седнал,както сте споменали?И мен ме е страх,да не му стане нещо на гръбнака,но като го взема,ако не е изправен,а трябва да яде,иска така ако е по-полегнал,като го държиш се ядосва и не хапва.
  Идеята за календар ми хареса,може да си направим три за нас и за двете баби Simple Smile) Hug Hug Hug

# 634
Здравейте, сладкишки:)
Честит имен ден на Катетата и най-специално на Катрин Heart Eyes Да сте здрави и много късмет да ви носи името Simple Smile
Много са ви хубави снимките на всички Heart Eyes
Койчева Hug Всичко ще се нареди, едно бебче не може да не усети колко силно го обичаш и колко ти е липсвал, трябва време Hug
Биби, да се оправяш бързо Praynig
Рози, как сте? Най-накрая взех тюл и да видим как ще се справя Peace
Вчера в Хиполенд беше такъв бой за играчки, че едвам успях да изтрая едночасовата опашка до касите, но определено имаше много добри попадения и ние се уредихме с коледни подаръци.
Столче имаме от каката и съм мн доволна, ползвахме го дълго време и понеже е от тези високите, до много късно си седеше на него (без таблата) на масата. Добра покупка е според мен и е много удобно за майката.Бяха ни дали в началото едно нисичко, но направо се изкривих на земята Peace
Дребчо е вече 7300, 67 см, има някакъв проблем с кожата..като дерматит, но сега го мажа с мехлем и се позагубва. Започна много да се интересува от играчките и се радва най-много на една ферма от Дара, която издава звуците на животните и пее песнички, ама добре, че е каката да натиска копчетата Joy
И аз тази година ще посрещам за Коледа гости вкъщи и ме завладя предколедната треска..накупих си украса, всички подаръци са опаковани в коледни хартии, писахме писмо с Дара на Дядо Коледа..абее като никоя година:)
Поздравчета:)

Последна редакция: сб, 24 ное 2012, 14:23 от slun4o

# 635
Здравейте, първо честит имен ден на всички Катета Simple Smile

Искам да попитам майките, които са по-наясно със захранването какви сезонни плодове, освен тиква, мога да замразя сега за началото на захранването?

В Хиполенда и ние бяхме вчера и взехме на малката една играчка много интересна - куп със всякакви висящи и стърчащи неща от него; дъвкалка на Томи типи и бебешко бънджи (ще видим от кога ще можем да я слагаме в него де). Иначе столче за хранене и кошара за игра бяхме купили още откакто малката беше на 1 месец  Grinning

# 636
Михи, а защо ще я замразяваш тиквата? Купи една цяла и я остави на хладно и проветриво (да не е под 4°) и тя ще издържи, аз така направих  Simple Smile

Другите за начало са морков и картоф, които ги има и също няма нужда да ги замразяваш. Пащърнак също е ок, но не знам кога му е сезонът.

Плодовете аз лично ще давам пресни директно, след 6-ти месец; подходящите са ябълка, круша, манго, авокадо, папая, грозде, банан и пъпеш. Ябълки, банани и круши има, така че също не виждам смисъл да замразяваш  Hug

# 637
  • София
И аз да честитя именния ден на празнуващите   bouquet Сеща, се за Пейпърчето, Кашпичка, да сте живи и здрави   bouquet

# 638
  • Пловдив
Честито на всички именници днес Heart Eyes
Мен краката ме болят и ми пулсират чак от 2 поредни дена разходки с Бютинцето и Лоа Embarassed,ама то с младото не можеш се мери Mr. Green
Гунди,Новембърче как е при вас положението?Аз си давам Био гаята и последните 2 дена почти си е нормално акото,та съм си решила че ще го изрснем проблема и няма да се притеснявам много.Почнах да вкарвам разни храни дето сама си ги забраних от четене,и засега няма реакция.Само млечните ще си дам почивка поне месец както казва педиатърката.Само се чудя,че в такъв случай и една торта няма да хапна за рождения ми ден,освен ако не си я направя от картофи  Twisted Evil

# 639
Блонди ами вече я замразих тиквата (така четох - замразена сварена и пасирана, във формички за лед - на малки порции, подходящи за захранването  Rolling Eyes) Иначе на пащърнакът май сега му е сезона (поне гледам го има по пазара) - за него видях, че не е нужно да се замразява. Та.. май ще си остана с тиквата замразена само, а пащърнак ще купя и ще видя как ще го съхранявам.

# 640
Вас не ви ли е страх да купувате зеленчуци и плодове и с тях да захранвате? Аз си мисля, че като не го знам с колко нитрати и боклуци е блъскан даден плод или зеленчук и не трябва да го давам. Ако нямах достъп до село и да знам, че всичко е гледано без изкуствени торове и препарати щях да им купувам готови пюрета.

Иначе да ви се оплача за кръвоизлива дето споменах, нещата са извън контрол, от нощес направо почна да шурти оная кръв и парченца съсирена кръв почнаха да падат и днес сутринта мъжа ми ми записа час при един професор и айде на преглед. Доктора каза, че другият доктор ме е объркал с хапчетата дето ми е изписал, би ми една инжекция окситоцин, трябва да си сложа още една довечера и една утре сутрин + някакви хапчета и каза, утре към 10 да му звънна и ако не е намаляло кървенето да предприеме абразио, направо като чух и тръпки ме побиха  Cry Не знам защо, но това нещо винаги съм го свързвала с аборт и ми се струва, че ще е най-болезненото нещо на света. Дано ми спре от окситоцина, че много ме е страх (колкото и да е тъпо).

# 641
  • Варна
Вал,
абразиото се прави с пълна упойка, няма страшно Hug Стискам палци да не се налага де.
За плодове и зеленчуци от пазара - и  на мен са ми съмнителни, готовите пюрета обаче не са никак евтини. Може би ще започна с тях, а после като почне да яде по повече ще опитвам да готвя.
Блонди,
или който захранва пръв, ако може пускайте какво и как давате за такива като мен, имам чувството, че няма да се справя, много сложно ми изглежда Embarassed
Михи,
честити покупки, и аз исках да взема бънджи на Бобо, но нямахмв толкова пари, ще му взема за Коледа обаче. Племенницата ми откарваше много време в него, голяма забава беше, надявм се и на Бобо да му хареса.

# 642
Месечинке, аз няма да захранвам първа, това е сигурно  Grinning Най-рано ще започна средата на януари, ще се водя по Камелия и кърмата, ако има и не вдига количеството - ще е февруари  Simple Smile

Иначе няма нищо сложно, не се притеснявай  Hug Избираш си дали да започнеш с оризова каша, с плодово или зеленчуково пюре, и трите са подходящи, като за предпочитане да не е с плодови, защото са сладички и после доста бебета се мусят на зеленчуците.  Ще питаш, ние сме тук  Hug

Аз ще й купувам био зеленчуци, освен това всякакви нитрати падат при накисване за 15мин в студена вода.  Simple Smile

# 643
  • София
Оле Вал, дано да се оправиш с окситоцина и не се стига до подобни интервенции, и мен тръпки ме побиват, така че хич не е смешно  Confused
Месечинке, ще му купите и бънджи на момчето, сега идват и празници - ще събере и много парички, а и някой сигурно ще ви пита направо какъв подарък искате Simple Smile

# 644
  • Бургас
Честит празник на Катетата  bouquet
Специална честитка за Кашпито Heart Eyes и Катрин на Пейпър
Аз се чудех дали карфиол и пащърнак за замразявам и продължавам да си се чудя newsm78. Някои замразявал ли е, бланшира ли се предварително?
Блонди,супата от тиква е страхотна  love001
Вал,Койчева Hug
Всички болни да оздравяват

Общи условия

Активация на акаунт