Инфрачерен отоплителен панел

• 2 003
  • 9
  •   1
Отговори
Първо се извинявам, ако мястото на темата е грешно . Simple Smile
Някой има ли мнение за тези отоплителни уреди ? Четох къде ли не и какво ли не ,но все стара информация и ми се иска нещо по-ново . Отопляват ли и наистина ли са пестеливи ? Simple Smile

# 1
Тук можеш да прочетеш моето мнение за да не се повтарям. Естествено мнението ми е оплюто от великите разбирачи. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=683509.0

# 2
  • София
Споделям личен опит в малко алтернативен вариант, но ако е от полза и тази информация за инфрачервените нагреватели нека я има. Та купих един такъв нагревател от Продавалника по повод нелечимия синузит и хронична хрема при близнаците ми. Мощността му е 2900W(900W + 2000W) цената е 188лв. и 75лв. стойка която е с възможност за пренасяне в различни помещения, поставяне под различен ъгъл и контролиране на височинатаот от около 1 до около 2м. За икономичност не мога да кажа все пак консумацията на ел.ток е 2,9кВТ. Но ефекта е следния пресушихме сополите , спряхме антибиотиците и отложихме евентуална операция за много време. Като комфорт наистина най-голям ефект има върху гола кожа, печеме се като гущери на отворен прозорец  Laughing това за кеф все пак са уреди за топлене и на патио, веранди и открити пространства, дори и тези помещения за пушачи на открито в ресторантите. В затворено помещение  загрява много бързо  , като сетивност се усеща персонално загряване, което  в сравнение с познатите ми решения става на по-късен етап. Но пък изстиването настъпва по-бързо в момента в който го изключиш. Така че не знам доколко е ОК  като основен уред за отопление. Цената е повече от изгодна, а мощността общо взето не се предлага при повечето предлагани уреди. Въпрос на гледна точка и начин на прилагане. За мен е най-големият ми лукс в момента - здраве, глезотия и някакъв вариант на инфрачервена сауна , защото го вкарвам и в банята  Laughing Peace

# 3
  • Русе
Ама каква е тази цена от 188 лв.?  Shocked
Интересуваме се от тях и със съпруга ми разглеждахме в интернет,  под 600-700 лв за 2000W не видяхме.

# 4
Аз съм виждала в Баумакс евтини, китайски.Един приятел си взе от тях и казва, че е супер.

# 5
  • София
http://prodavalnik.com/prodavam-nagrevatelen-ured---infracherveni-lchi-i11733473
това е линка към обявата , а офисът е на Голо бърдо в Лозенец. Уредът е турски с всички сертификати за Евросъюза. Визуално изглежда много по-добре от нагревателите, които са по заведенията в помещенията на открито за пушачи.

# 6
Линка който си посочела е за безумно скъп вариант на печка "Лъч"....
Baby BaBy пита за т.нар. "платкови отоплителни панели". Те по своята същност представляват пак отоплителен уред на същият принцип като печка "лъч", но поради голямата площ на панела не се получава ефекта "загряване до червено", освен това (пак поради голямата площ на панела) се увеличава естествената конвекция в помещението. На времето (доворя ти за средата на 80-те) такива платкови радиатори се правеха в Пловдив. продаваха се с 10 лева по-скъпо от обикновенните печки "Лъч". На Ганю обаче не му се вярваше, че нещо може да не свети, а да топли и почти не се купуваха. Който обаче си купи- остана доволен. И до сега има хора (аз включително), които се отопляват така.
Фирмата още съществува в Пловдив. Можеш да ги потърсиш- бившият "Завод Изгрев",http://www.izgrev66.com/
А иначе се предлагат разни вносни варианти, но според мен безумно скъпи. Няма нищо, което да струва сумата, която искат търговците за тези панели..... само ала бала за лапнишаранчета- пък ако клъвне някой- берекет!
  bouquet Успех!

# 7
  • София
Въпреки негативизма в поста ти  , има инфо което би било полезно , така че в спор няма да влизам.
Само малко инфо за тази пловдивска фирма, производители ли са и има ли тяхна продукция в търговска мрежа или техен магазин? Т.е. това за което ти говориш може ли да бъде видяно наяве и в някакъв завършен вид като уред , защото някак инженерни алабалистики никак не са ме влекли през годините.

# 8
Директно на въпроса ти pitia: предполагам, че ако се звънне на телефоните в сайта ще могат да ви отговорят къде могат да се видят техни уреди. Това е същата фирма, която на времето произвеждаше въпросните платкови радиатори/панели.

В поста ми няма негативизъм, но има явно раздразнение от начина по който търговците спекулират пред клиентите за да си продадат стоката. Обяснявам веднага: типична реклама на климатици" Вие се отоплявате евтино! Климатика харчи ток 1.2 kW на час, но Вие получавате 3 kW!" И клиента вече си мисли аууууу браво! Само, че никъде не се споменава за разликата между консумирана електроенергия и топлинна мощност...  Ако беше точно така, както се рекламира от продавачите, то извода е, че за да се отоплявате на климатик ви е нужен само един единствен киловатчас електроенергия..... след това климатика сам си го множи (1.2kW по магически начин стават 3 kW), та дори може да включите и още няколко към него (1.8 kW по същата логика остават свободни... Wink ).... наградата от 100 милиона долара все още не е спечелена за изобретяването на перпетуум мобилле
 Hug

# 9
Благодаря ви !
Ще проверим и тези пловдивските ,но иначее сега взехме пробно един карбонов, 550 ватов отоплител и сме доволни за момента . Дано и в по-големите студове върши работа .Simple Smile Цената наистина е висока ,но ако пести толкова колкото казват и ако топли така и занапред , ще си върнем парите бързо .

Общи условия

Активация на акаунт