Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 5

• 102 707
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
Някой беше писал в по-предните теми, че пръска петната от пот по дрехите с хубав препарат за баня и после пере в пералнята, за да се махнат петната. Та въпросът е - с какво точно ги пръскате?
И аз съм писала - но не са петна от пот, а петна от дезодорант (под мишниците, особено на белите блузки, тениски и пр., остават сиви петна от алуминиевите соли, които са включени в състава на повечето дезодоранти). Третирах първо с препарата за баня на Астониш, после изпрах в пералнята и петната заминаха.

Да, същите сиво-бели петна са, не съм обяснила явно както трябва. А какво има в тоз препарат на Астониш, нямам от него, нещо друго дали ще свърши работа?
Нямам идея коя от съставките му е активна по отношение на алуминиевите соли, но в предишни теми беше писано, че може да се ползва и друг препарат за почистване на баня, какъвто е наличен у дома. Предполагам, че съставът им не е драстично различен. Препарат със спрей, предполагам, без хлор в състава (белината не ще да ги вади тези петна, пробвала съм, преди да прочета за спрея за баня и да пробвам).

Другото полезно, което помага чисто визуално петната да се сведат до минимум след третирането им със спрея за баня и изпирането в пералнята, е сушенето им на слънце - белите дрехи светват, петната изчезват (действието на отпичните избелители).

Пробвах  с  Астониша за баня. Напръсках, изчаках малко и пуснах пералнята!Нямаше и следа от сивите петна!Един проблем е отстранен  bouquet

# 136
  • Столицата на "Второто българско царство"
Здравейте,искам да попитам дали някой е ползвал за под Mr.Proper(новият с Ambi pur) и дали е доволен?

# 137
да споделя опит:
фурната се мъчех да почиствам с обезмаслител Мелио и все се скъсвах от търкане. след една беля по нова година и дни търкане, взех А1 за фурни от Кауфланд за 1,99лв., напръсках затоплената фурна - побеля и почти бях отписала фурната с настройка да купувам нова. като забърсах, се изненадах как падна загоряла мазнина. напръсках втори път и с лек натиск я изчистих.
като порядъчна маниачка по чистотата, от години търкам банята да махна наслоен варовик от предишните собственици. всяка плочка с четка за зъби съм я минавала след обилно пръскане с препарати, с оцет и т.н. е, да се похваля, че се справих след второ обилно обливане с ДМ-препарата с оцет. не мирише на ванилия, но пък не е и на белина и хлор.
да похваля и препарата от ДМ за перални - махна се миризмата на канализация и мухъл и по дрехите не са се появили досега старите мазнотии (бях се комплексирала, че аз не се справям с прането,  а то не зависело от мен, ама...).

засега само срещу мухъла в стаята не съм открила чудото. ДМ нямат ли подобен препарат?

# 138
  • Варна
Зе знам дали споменах, но Блейзи "пръфешънъл" с аромат на момина сълза за под - изобщо не струва!

# 139
За мухъла единствения ефикасен препарат, който сме открили е Savo. Пробвали сме всичко де що видим да пише, че е за мухъл, но само това си върши работата. Гадното е миризмата, но след хубаво проветряване няма проблем.

Тоя ДМ-ски препарат с оцет отдавна се каня да го взема и като отида в ДМ все го забравям. Иначе препаратите им за почистване на пералня и на съдомиялна наистина са хубави.

# 140
  • Варна
Зе знам дали споменах, но Блейзи "пръфешънъл" с аромат на момина сълза за под - изобщо не струва!
Нали Peace А пък толкова приятно ухае. Аз все още не съм открила идеалния да става и за ламинат и за теракот, че не ми се сменя водата постоянно  Embarassed

# 141
Нали Peace А пък толкова приятно ухае. Аз все още не съм открила идеалния да става и за ламинат и за теракот, че не ми се сменя водата постоянно  Embarassed

пробвах цялата серия на Блайзи, нищо не струва пък и ги кръстили Профешънъл. Все едно не сме виждали препарати?

# 142
  • София
Днес си купих светло синия силан и една малка расфасовка бял - уж за деликатни тъкани.
Както досега бях прала с Ленор и много ми харесваше миризмата, сега сякаш нищо не усетих... Вярно че плакна допълнително дрехите, ама след Ленора продължаваше да си мирише. То и в праха ми за пране уж има някакъв омекотител.

Само да кажа - купих си нещата от магазин "Перфект" в Младост 4 и поразгледах и праховете - имат намаления и са пуснали някакви много интересни италиански ароматизиращи гранули. Някой да е пробвал подобно нещо?

# 143
Да ви кажа и аз си купих препарата на ДМ с оцет, омазах обилно банята, оставих за един час и след това измих. От батериите, мивката и тоалетната всичко беше паднало и блестеше. Обаче от плочките не. Те са ми едни тъмно сини, не гланцирани на вертикални ивици ( много несполучлива и недообмислена покупка) и пада голямо търкане, но все още не съм постигнала желания резултат. Може би ще трябва няколко пъти да третирам с препарата на ДМ, но като цяло съм много доволна от него. Щом се справи с мивката в кухнята, която е от алпака ( пак недообмислено решение).

# 144
  • Русе
Блейзи са отвратителни.
Аз ползвам основно бялото пронто за паркет. Сега взех да пробвам някакъв нов на пронто, но още не съм го пробвала.
Дали на ГГ препарата няма да се справи добре, така и не съм го ползвала.

# 145
ГГ препарата е ок за всякакви повърхности, аз си мия с него и теракот, и ламинат, и стар дъбов паркет. Няма поражения, чисти добре.
Мистър пропър също (поне според етикета) е ок и за паркет. А щом е ок за паркет, значи и пластмасата наречена "ламинат" не е проблем да се мие с него.

# 146
В къщи сме с ламинат и гранитогрес. Не сменям води, мия всичко или с ГГ или мистър Пропър. И двата се справят добре  Peace

# 147
  • Русе
Аз намирам разлика между 2 вида пронто, не става въпрос за поражения, естествено, че няма да има, но с единия просто паркета блесва, чисти се лесно, даже се пързаля след това. То освен да пробвам с ГГ, няма да разбера дали ми харесва или не Simple Smile.

# 148
  • София
Въпрос към тези, които в баните си са с матови плочки - как и с какво ги чистите? При мен стандартния метод обливане с препарат за теракот (който чисти перфектно мивката), обливане, малко търкане и изплакване, не работи......... Пак си остават следи, а след всяко мокрерне и зацапване винаги подсушавам с мопа......

# 149
Въпрос към тези, които в баните си са с матови плочки - как и с какво ги чистите? При мен стандартния метод обливане с препарат за теракот (който чисти перфектно мивката), обливане, малко търкане и изплакване, не работи......... Пак си остават следи, а след всяко мокрерне и зацапване винаги подсушавам с мопа......

РоЗи и аз имам същия проблем.  Cry. Всяка събота пада едно търкане, ужас. Последният препарат, който купих беше на ДМ с оцет. Навсякъде свети от него, с изключение на плочките. Решила съм вече или да правя ремонт на банята или ми казаха, че имало някакви емайли, които се нанасяли допълнително, но вече няма да са матови плочките. Още не съм разучила въпроса. Но ще предприема действия със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт