Преекламсия и какво се случва с бебчо след нея

• 2 795
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте мами , на 8 ноември с 230 кръвно големи отоци и албумин доктора реши спешно секцио , извадиха ми бебечо но казаха че е със забавена адаптация и сега е в кувиоз ...На някоя мама случвало ли и се е и какво е било развитието след това тежко събитие с бебчо и мама :О(

# 1
  • София
В коя гестац. седмица го извадиха? Аз бях с прееклампсия, но вдигах до 140/100 най-много, родих в 36г.с. и 5 дни, не сме били в кувиоз. Дано всичко е наред с бебенцето ти Praynig
Сега се сетих за братовчедка ми, че роди в 8-ми месец заради прееклампсия, бебето седя малко в кувиоз, всичко с детето вече е наред, расте си здраво момче!

# 2
Седмица , преди да вляза в 9-тия месец ...още е в кувиоз лека полека го адаптират назначиха ни профилактичен преглед при кардиолог и искат да му направят някакво изследване на мозъчето му да са сигурни че няма някакъв проблем

# 3
  • София
Спокойно, вярвам, че няма да има проблем с детето Hug

# 4
 Praynig Спокойно,всичко ще е наред. Просто имай малко търпение, за да може бебчо да се адаптира.  bouquet Вярвам,че твоя лекар е взел най-правилното решение и за теб и за бебето,защото при картинката,която описваш #Crazy направо сте си били в риск за живота и ти и бебчето ти.
Добре е ,че си родила след 32-33г.с., тъй като те са най-рискови...
Колко кг. се роди?

Аз имах хипертония на бременността само вдигах кръвно до 140/90, при мен обаче нямаше албумин,белтък и бебето се хранеше и развиваше добре. Родих секцио пожелание в края на 38 г.с.

Само търпение,спокойтвие Hug Успех и честито бебче baby_neutral

# 5
  • София
Бебчо расте за радост на мама и на татко! Бързо възстановяване и честито бебе!

# 6
Картинката си беше ужас , доктора ми каза че е чудо че съм жива ,Благодаря на Господ аз вече съм в перфектно състояние , бебчо още го гледка по принцип храни се добре Едничкото ми притеснение е да не се е увредило нещо в него ,последствие на стреса и високите нива на какво ли не в кръвта ми ..
Не е за вярване през цялата бременост кръвното ми беше 120/80 просто какво се случи за 3-4 дена само Господ знае!!!

# 7
  • София
Преживяла съм го, разбирам те. Не се безпокой за бебето! Страшното е минало!

# 8
Ако се е родило с нормално тегло за г.с. и не е имало данни за фетално страдание, би следвало всичко да му е наред на  baby_neutral

Предполагам си чела и знаеш,че бебетата раждащи се в състояние на прееклампсия при майката обикновенно са с ниско тегло т.е. те са недоразвити и за гестационната си възраст дори и са хипотрофни.

Най-добре говори с неонатолозите,които наблюдават бебчето ти. Обикновенно те са пестеливи от към думи,когато нещата са в рамките на нормата и се изиства време. Ако има нещо притеснително те винаги ще намерят начин да се свържат с теб и да ти кажат.

Важно е сега ако можеш да поддържаш лактацията и да даваш кърма колкото имаш.

# 9
  • София
Ако прееклампсията се е явила като късно усложнение на бремеността, както личи от поста на авторката, ниско тегло и хипотрофия не се очаква. Имало ли е фетално страдание  и до колко се е отразило на нервната система на бебето е рано да се каже. По стечение на обстоятелстава имам преки наблюдения върху деца, родени от майки с прееклампсия и ХЕЛЛП-синдром, отключени в късни седмици - децата се развиват прекрасно.

# 10
Седмица , преди да вляза в 9-тия месец ...още е в кувиоз лека полека го адаптират назначиха ни профилактичен преглед при кардиолог и искат да му направят някакво изследване на мозъчето му да са сигурни че няма някакъв проблем

Кога ще му правят изследване на бебенцето и защо не е направено до сега?Бързо възстановяване ви пожелавам  Hug

# 11
Днес си го взимаме от болницата бебчо , незнам още какво ще ми кажат лекарите ...
В клиниката която родих в Тутракан при братя Бойчеви нямат такава апаратура и ни препоръчаха неонатолозите да го заведем в Русе на Кардиолог и Тфег Simple Smile))))
Надявам се да се постабилизира у нас и другата седмица да си го минем през това

# 12
 Hug Heart Eyes Честито! Най -щастливите мигове ви предстоят !

Ще Ви Стискам палци за другата седмица.

# 13
Днеска една неонатоложка го преслуша каза че чувала някакъв шум на сърчицето ... ох милото ми толкова е мъничко 2500 ни го връчиха така ме е страх да го пипна даже

# 14
Грет, видях че си от Русе.
Аз родих недоносеното си детенце при братята Бойчеви. Изпратиха ме при д-р Бурмова в Русе и съм много доволна от нея. Водих детето до годинката да я гледа. Ако искаш пиши на лични ще ти дам координати, а и с каквото мога ще помогна.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт