Кладенец с водомер...

• 5 056
  • 46
  •   1
Отговори
# 15
подземните води не са собственост на владелеца на имота.
Но не са собственост и на държавата!

Вече очаквам да ни сложат по един въздухоизмерител и да отчитат:
"Тази седмица си вдишал 909877684 пъти, значи дължиш 12 лв за въздух!"

При такава повсеместна тъпота по върховете, що се учудваме , че народа изпростява?

# 16
подземните води не са собственост на владелеца на имота.
Но не са собственост и на държавата!

Подземните води са публична държавна собственост, независимо под чия земя се намират.

По отношение на незаконните кладенци се сетих, че в НК пише следното:

Чл. 353ж. (Нов - ДВ, бр. 26 от 2004 г., предишен чл. 353г - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) Който в нарушение на закон изгради водовземно съоръжение или съоръжение за използване на повърхностни или подземни води, се наказва с лишаване от свобода до две години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева.

# 17
  • Русе

Чл. 353ж. (Нов - ДВ, бр. 26 от 2004 г., предишен чл. 353г - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) Който в нарушение на закон изгради водовземно съоръжение или съоръжение за използване на повърхностни или подземни води, се наказва с лишаване от свобода до две години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева.

На кой закон. newsm78

# 18
Значи трябва да построят едни такива голеееми затвори,защото почти няма двор по селата без такива съоръжения.

# 19
  • в сърцата на децата <3
Водомер - ок. Обаче на КОЙ ще се плаща за това? Водата е държавна собственост, но ВиК са фирма, не държава. По същата логика като си сложиш слънчеви колектори да плащаш ток на ЕВН, ЕОН и каквито там бяха фирмите по електроразпределение... Водата, слънцето и въздуха не са ничии според мен, но да кажем, че водата е изчерпаем ресурс и има смисъл заплащането ѝ. Друг е въпроса, че по селата тази вода се използва за напояване и реално пак се връща в земята, от която е излязла, без допълнително замърсяване или преработка.

# 20
  • София
ОК, водата е изчерпаем източник, но като я заплатим,
става неизчерпаем, така ли?
Въпросът е принципен. Масовото използване на кладенци
е в селата, където не стига, че са останали една шепа хора,
не стига, че едвам се прехранват, ами и им слагат нови и нови
налози. Как пък не ги хвана малко срам  ooooh!
Едно око в кьоравия видяха и него искат да извадят.

# 21
  • в сърцата на децата <3
jullianna, писах, че е изчерпаем източник и като такъв следва да се плаща, а не, че това е справедливо. Според мен цена от 30-40 ст на кубик няма да съборят ничии финанси, предвид факта, че на самостоятелни разноски копаеш кладенец, купуваш помпа, плащаш ток и пр...

Интересен е казуса, предвид факта, че по света и петрол да си намериш в двора - твой си е.

# 22
  • София
Абе то много неща трябва да се плащат, ама защо все едни и същи плащат???

# 23
Ние си имаме вече кладенец, ще имаме и локално отопление и ще бъдем независими от Системата, живот и здраве! Sunglasses                                                                                                                                       [                          

# 24
  • София
Не бързай да се радваш Simple Smile Както е тръгнало, ще ви принудят
да си сложите водомер на кладенеца, топломер на локалното парно,
а в близко бъдеще очаквам и лимит на средствата за огрев или
нафтата за локалното парно. Не забравяй къде живееш и кой те
управлява  Wink

# 25
# 26
нафтата за локалното парно.

Лимит може да има само за евтините дърва.

# 27
  • sofia
Като ми направят канал, тогава ще му мисля за кладенеца, който е в двора от 40+ години.....

# 28
А горите,които се изсичат за огрев?Ето тук трябва да се направи нещо,но уви-когато е за нещо съществено са ни чул,ни видял.

# 29
  • София
нафтата за локалното парно.

Лимит може да има само за евтините дърва.

По-добре държавата да обърне внимание на ползващите безплатни дърва,
мисля аз   Thinking

Общи условия

Активация на акаунт