Обувки изкуствена кожа???

• 2 345
  • 2
  •   1
Отговори
Израснал съм с разбирането, че обувките от изкуствена кожа са боклук. Цепят се, миришат, не правят добро впечатление. Но в последно време видях някой много красиви модели, прави ми впечатление, че в онлайн магазините на много световни производители абсолютно официално се предлагат такъв тип обувки, което разбива представата ми за евтини имитации на известните марки. Потърсих по форумите (включително и тук) за мнение от ползването на обувки от изкуствена кожа, но почти нищо не намерих. Затова се обръщам с молба към това общество да споделят своите впечатления от този вид обувки и то в най-практичен аспект, а не по оста спасяване на животни. Дали новите материи преодоляват старите недостатъци, заслужава ли си да си купуваме  такива обувки и т.н. Може би е редно да спомена, че съм мъж. Благодаря предварително.

# 1
Аз не съм мъж Simple Smile но нямам никакви предразсъдъци относно обувките от изкуствена кожа. Купувам си доста - от Асос, Амазон, Джавари. Всичките са много красиви, удобни и досега нямам повредени обувки, които да са от некачествен материал.

# 2
До скоро и аз се въздържах от обувки от изкуствена кожа. Особено за маратонки. Но последните 4-5 години на практика е невъзможно да се намерят такива от естествена кожа или велур за под 80-90 лв. За зимни боти или ботуши цените са леле мале. Та ща не ща почнах да купувам и от изкуствена. Много зависи каква е изкуствената кожа, но аз въобще не мога да я преценя. На сина купих от Humanic спортни обувки за 50 лв, на които кожата се нацепи повърхностно на третата седмица. Сега е с маратонки на Mat star за 34 лв., носи ги 2 месеца всеки ден и кожата не е мръднала. Аз изкарах с едни изкуствени ботуши 2 зими без да ми пускат вода и не се и умирисваха. А и това с миризмите е много относително, защото повечето обувки от естествена кожа ги подплатяват с изкуствена такава. Това е нещо, което ме хвърля в пълен шок, защото изцяло обезсмисля дишащата кожа отвън. За летните модели, ако е обувка гледам да е или естествена кожа без никаква подплата или да е някакъв плат. За сандали може и да е изкуствена стига да е по-мека, че на някои модели ръбовете на каишките правят направо рани.

Общи условия

Активация на акаунт