Любители на Котки Тема 68

• 43 101
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
vili123, съчувствам ти. Но... има и но, няма как. Широко прието е схващането, че котките балансират успешно и високото не представлява опасност за тях. Балансират, но и падат, често фатално. На мен 1-2 подобни истории ми бяха достатъчни, за да строя цялото домочадие да внимава. В моментите без обезопасен прозорец сме стояли на затворено дори лятото. Сега сме на партер и пак внимаваме с отварянето - няма да се претрепе, но ще се уплаши и кой знае какво може да стане.

# 586
Бижу, като чуя за рана между плешките и към вратлето и го свързвам с капки или пудри за обезпаразитяване. Слагала ли си наскоро? Едното от кучетата на брат ми е алергично към Фронтлайн. Дано скоро разберете от какво стават тези рани.  Hug
Не скоро, а изобщо не съм слагала. Rolling Eyes Биби е чистичка и няма бълхи, нямаше и като я взехме. Не съм имала и идея да слагам нещо против бълхи. Според вас удачно ли е да я изкъпя?
Обадих се на докторката и обясних, каза, че трябва да я заведа да и вземат кръв, а до тогава мазане с Тридерм, за да не я сърби и да се разранява допълнително, ама за къпането забравих да питам. Ще я заведа в сряда, по-рано от това не мога.

# 587
Бижу, като чуя за рана между плешките и към вратлето и го свързвам с капки или пудри за обезпаразитяване. Слагала ли си наскоро? Едното от кучетата на брат ми е алергично към Фронтлайн. Дано скоро разберете от какво стават тези рани.  Hug
Не скоро, а изобщо не съм слагала. Rolling Eyes Биби е чистичка и няма бълхи, нямаше и като я взехме. Не съм имала и идея да слагам нещо против бълхи. Според вас удачно ли е да я изкъпя?
Обадих се на докторката и обясних, каза, че трябва да я заведа да и вземат кръв, а до тогава мазане с Тридерм, за да не я сърби и да се разранява допълнително, ама за къпането забравих да питам. Ще я заведа в сряда, по-рано от това не мога.
Може да са някакви гъбички. Заекът ми наскоро имаше малко петънце без козинка и докато се реша да го заведа на доктор го мазах с йод и взе, че му се оправи.

# 588
Ами тя пи антибиотици при първото петно 10 дни общо - три на инжекции и 7 на хапчета. Ако е имала гъби, щяха да се изчистят. Това петно се появи преди ден-два, два месеца след първото. Rolling Eyes

# 589
  • град-държава
Аз се съмнявам, че АБ ще повлияят вероятна гъбична инфекция - обикновено са толкова упорити, че лечението е много трудно и продължително и не се използват антибиотици.
Все пак аз не зная на какъв принцип са изключени гъби, но при петна по кожата първото най-адекватно действие е микроскопско изследване.

# 590
vili123 Съжалявам за  загубата ти, но всъщност има не един човек в тази тема, на когото е падала котка от терасата. Включително на мен самата. Да, знам какво е. И съм 100% наясно, че вината е единствено и само моя, не на котката, не на Бог,не на обстоятелствата. Изключително трудно се живее с идеята, че домашния ти любимец е починал, още по-трудно се живее обаче с вината, че аз самата съм причинила с бездействието си смъртта му. Ужасно е и на никого не го пожелавам. Да, животното не може само да се предпази, затова наша работа като собственици е да осигурим подходяща среда. Факта, че котката многократно е проявяла опасно поведение, а вие допълнително сте махнали комарниците и отдаваш инцидента на това, че е 'животинче и не разбира", говори че просто нямаш реална представа за ситуацията. Надявам се ако решиш един ден да имаш отново домашен любимец, ще си запомнила този труден урок и ще си по-отговорен родител.

Moringa впечатленията ти не се съотнасят реално в тази тема, явно не я следиш отдавна. Тук сме се съобрали предимно за позитивни неща, и когато се случи нещастие, винаги има подкрепа защото разбираме какво е. Но в поста ясно е написано, че въпреки многократните разходки на котката, хората не само не са обезопасили, а са махнали обезопасяването. Защото котките не разбират и са непредвидими. Точно затова е наша работа да им осигурим сигурна и спокойна среда, и е наша вината когато не успеем. Колкото и ужасно да ти звучи, точно сега е момента за негативизъм, когато ужасно боли, за да се осъзнае тежестта на поведението и заблудите ни и да се поправим завбъдеще.
Съветвам те също да обезопасиш мястото, от където твоето коте пада, дори и да е ниско, всичко е възможно да се случи като е навън, има коли, има улични кучета, които нападат котки, има недоброжелателни хора, всичко може да се случи.

Бижy според мен като има кожно раздразнение, по-добре не къпи. Изследвайте за гъби ако не сте, както са казали, те са упорити гадове.
А около устата имала ли е петънца?

# 591
Все пак аз не зная на какъв принцип са изключени гъби, но при петна по кожата първото най-адекватно действие е микроскопско изследване.
Гледаха на микроскоп, като направиха препарат от кожна проба още първия път и нямаше гъби! А петното е със същия характер.

Бижy според мен като има кожно раздразнение, по-добре не къпи. Изследвайте за гъби ако не сте, както са казали, те са упорити гадове.
А около устата имала ли е петънца?
Добре Peace
Не.

# 592
  • София
Бижу, само не мажи с йод, че той хем може да е полезен, хем изгаря кожата до такава степен, че могат да станат наистина ужасни рани.

А антибиотиците заради гъбички ли се дават? Доколкото знам, антибиотиците доста отслабват имунната система и хората, които са податливи към гъбички си патят много. За съжаление съм една от тях и в редките случаи когато пия антибиотик, задължително е в комбинация с някакво противогъбично хапче. Иначе се появяват веднага и то всеки път на различни места.

За къпането и аз мисля, че не е добра идея. Най-вероятно ще раздразни кожата.

# 593
Бижу, само не мажи с йод, че той хем може да е полезен, хем изгаря кожата до такава степен, че могат да станат наистина ужасни рани.
Сакън! Stop Хич и нямам намерение да правя такова нещо!

# 594
 Laughing Как само ми отхвърлихте безценния съвет  Crossing Arms.
Но йодът си остава добро средство против гъби, дори да е разреден. Рани прави, ако прекалиш или направиш компрес, иначе не. Аз лично го уважавам, но в никакъв случай не налагам мнение, още повече, че мнението ми е аматьорско.

# 595
Summer Smile, котката ми е бяла... Освен това все още не знам гъби ли са този път или не. Не мога да я намажа, следвайки всеки съвет за илач, който срещна.

# 596
vili123

Moringa впечатленията ти не се съотнасят реално в тази тема, явно не я следиш отдавна. Тук сме се съобрали предимно за позитивни неща, и когато се случи нещастие, винаги има подкрепа защото разбираме какво е. Но в поста ясно е написано, че въпреки многократните разходки на котката, хората не само не са обезопасили, а са махнали обезопасяването. Защото котките не разбират и са непредвидими. Точно затова е наша работа да им осигурим сигурна и спокойна среда, и е наша вината когато не успеем. Колкото и ужасно да ти звучи, точно сега е момента за негативизъм, когато ужасно боли, за да се осъзнае тежестта на поведението и заблудите ни и да се поправим завбъдеще.
Съветвам те също да обезопасиш мястото, от където твоето коте пада, дори и да е ниско, всичко е възможно да се случи като е навън, има коли, има улични кучета, които нападат котки, има недоброжелателни хора, всичко може да се случи.

Точно за тази тема говоря в случая и защото физически е нямало как да проследя и прочета всички 68 теми по въпроса си правя заключения от малкото неща, които виждам и които са видима тенденция, ще пропусна даването на примери, че не само ще стане сложно и обяснително, а и няма да се постигне нищо - не мисля, че е нормално да се говори за непроявена деликатност, когато изказвахме мнение за една порода котки, а сега, когато говорим за загуба на любимец да се пишат супер нападателни постове в отговор на мъката - и това няма нужда да спорим дали е така, защото е написано черно на бяло. Всеки сам си преценява как да си гледа и домашните любимци и децата и всичко, когато някой поиска съвет - тогава нека помагаме, а не да се караме и поучаваме и едва ли не обвиняваме - не съм съгласна с това, че моментът е подходящ. Аз приложих какви ли не методи моята котка да не прави разни неща и да ви кажа - абсолютно безрезултатно - хайде сега ми кажете вие, които не познавате мен и котката ми, нито нищичко, че не съм направила всичко и няма такъв сценарии, в който животното да не възприеме даденото нещо и аз нещо не бивам - как ще стане това  newsm78.

# 597
Moringa, не мисля, че има лошо отношение към новодошли в темата, но определено тук битуват определени нагласи по дадени въпроси и всеки с различно мнение бива нападнат.
Котката не можеш да я спреш да прави каквото е решила със забрани, но можеш да предотвратиш доста опасности. И малките деца не разбират и не слушат, но никой не си оставя детето да се разхожда по перваза, нали. Има мрежи, решетки ...не много сложни решения.

# 598
Разбира се, че нещастни случаи има, и те не зависят от нас. Но това, което зависи от нас, трябва да го направим!
Не мога да си представя да не обезопася тераса и да оставя котката си да се разхожда по парапета на 12-ти етаж! Както не мога да си представя да си оставя децата на 4-5 годинки да си играят сами навън! Много хора го правят- да, но това не е правилно и на такива хора трябва да им се отнемат и домашните любимци, и децата!
Съжалявам, в подобна ситуация мога да съчуствам само на погубената животинка, не и на стопаните.

# 599
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
vili123,   action032 поплачи си! Съжалявам за котарачето ти. Губила съм любимци и знам колко боли. Само времето ще излекува раната ти, или намирането на нова любов. Но това последното само след като обезопасите прозорци, тераси и т.н. Когато децата бяха малки и гостуваха на майка ми, най-много съм се страхувала да не паднат от терасите (6 етаж). Аз самата също не се чувствах много комфортно по тия тераси нищо, че съм отчасти отраснала в този апартамент. Впрочем за същото съм се страхувала и у нас, а сме на трети етаж над земята. Просто децата и животните са непредвидими, а като прибавим и липсата им на усещането за страх ... както и да е. Много неща зависят от нас самите. От мен една успокояваща прегръдка, макар да знам че няма много да ти помогне. Hug

Бижy, на Силвестър от много години непрекъснато му се появяват такива ранички. Първоначално го третирахме с един препарат на основата на борови смоли. Едно мине, на друго място се появи. Преди 1-2 години ветеринар със ветеринарна аптека ни каза, че това били вече остарели и отречени препарати и ни го замени с "Eczematin C". Определено действаше по-добре, но раничките пак минаваха и се появяваха на други места. Така до това лято, когато му забелязахме 2-3 бълхи (оплаках ви се тук в темата). Този път "майка" му запретна ръкави и му направихме една стабилна прашна (пудрена) баня. Аз го държах, тя ръсеше и втриваше. Пу-пу, да чукна на дърво, заедно с бълхите изчезна и появата на тези "струпейчета". Не съм го коментирала с ветеринар, но за мен обяснението е че са били в резултат на някакъв паразит, който сме изтребили с пудрата против бълхи. Тя в действителност действа и срещу въшки, кърлежи, космояди и бог знае още какви видими и невидими гадове. Може и при Бианчето да е нещо такова. От снимките, които беше показала нейните ранички много ми заприличаха на Сисовите.   33uu Нагушкай я! Heart Eyes Hug

П.С. Докато си напиша километричния пост вие сте избълвали още 6 Laughing . Обичам всичките ви любимци, а покрай тях и вас. Заравяйте по-бързо томахавките! Нали знаете, че накрая пак ще се прегърнем и оплакнем очички в някой загладен косъм. Wink Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт