Любители на Котки Тема 68

• 43 050
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Lei@, нали след като се случи нещастие с едното ти коте взе друго рижаво мъниче? И с него ли се случи нещо?! Rolling Eyes

Биби е с остригана козина на мястото на петното, с две инжекции, с 45 лв назад, няма гъби и е на суха храна за котки с алергия както и предполагах. Днес мъжа ми я е водил и са предположили, точно както и аз, алергия. Като излезат резултатите ще знаем от какво е. Аз подозирам, че е от прясно мляко! Залових мъж ми на три пъти да и дава прясно мляко и трите пъти скоро след това имаше петна. Последното петно сега е най-голямо, преди три дни имаше купичка прясно мляко и този път и я оставих, а не го изхвърлих. Петното датира от тогава. Confused Задните и крачета са бинтовани с розов бинт(за момиченца), за да не се чеше. Кротка е като агънце след посещение в клиниката. Като пощурее ще я заведа профилактично да поразгледа там. Mr. Green
Това е положението с нас!

# 646
  • София и Морето от време на време
Мърчо пък е с обръснат целия гръб и гърдите. Докарва го на прилика със сфинкс  Mr. Green
От 2-3 дни пак почнаха да му излизат и днес целия е в нещо като пъпки и стават и рани (това че е целия като го обръснах се видя, иначе само най-големите вече рани се напипваха под козината). Преди 2-3 седмици пак имаше - тогава му биха АБ 3 дни и се пооправи, но сега пак. Като се замисля се чудя и аз за алергия - и предния път и сега мъжа ми пак някаква евтина храна им е взел, че тяхната свърши и докато ни докарат от нея ...
Та като каза Бижу за алергията и аз се замислих над това.

Днес му направиха някаква натривка на една от раните, за да видим каква е бактерията (нали според вета миналия път са бактерии причината за тия рани) и да видим какво ще я правим.
Днес и със сребърна вода успях част от него да намокря, ама много се дърпа, плаши го фъскането на пръскалката. Намазах и най-лошите рани с чист гел от алое.
Освен това му пускам програми с апаратчето за стафилококи, ама не мога да преценя засега ефекта от всичкото това.

В четвъртък на обед ще имаме резултатите от натривката.   
Друго, над което се чудя - има си за шик някоя и друга бълха - възможно ли е от тях да е това? Аз и затова и го обръснах - надявам се да съм ги махнала и тях. Утре мисля да го дообръсна целия, че така май като я няма козината са по-добре раните.

Още нещо се питам - ако е бактерия дали е само в кожата или я има и в организма му? Тоест - ако е само в кожата - сребърната вода ще помогне. Ако е и в организма - ще трябва и друго. Само да я имам в софтуера - лесно ще и видя сметката. Ако я няма ... ще го мислим.

Знаете ли колко интересно - корените на козината са ми само 2 цвята - бяло и сиво като на Беконче и Яйчице. А сивите косми по дължината си имаха няколко цвята: черно, бежаво и не знам какво още. На повърхността е тигрово райе над сивата козина. Бялото си е бяло.

# 647
Малко фотосесия на Пиклата  Sunglasses

ииии... любимото ѝ място напоследък  Crazy На едната снимка може да си поиграете на "Къде е котето"  Mr. Green

# 648
  • До хладилника, който обичам
Ааа, Пикълс е девойка вече, не е бебе Simple Smile и изглежда разбойнически Laughing

Много ми хареса Скарлет Heart Eyes само ако можех, ох, как бих я взела, двете с Маша щяха чудна компания да си правят. И ще си отиват Laughing Сивите котки са ми слабост.

Маша има бяло петно на коремчето точно като Беконче. Беше почти невидимо, като беше бебе, сега се вижда повече.

Новините при нея: установи се, че яде свинска пача с чесън и оцет. Сега като я науча да пие домашна ракия и да пее македонски песни, и е готова за компания на маса!

# 649
  • София
Тина, да, от бълхи могат да станат рани. Дано по-скоро се излекувате!  Hug

Дидитка, преди малко прочетох във фейсбук публикация на Let's Adopt! Bulgaria за осиновяването на трицветно мъжко коте.  Laughing  По тази причина е кръстено Феномен (Фени).  Wink

Трейси, само набеждаваш горкото котенце, че прави бели. Как спокойно си лежи под елхата без да бута нищо! Истинско ангелче е!  Wink  Едва когато ни покажеш такава снимка, ще ти повярваме:

Mr. Green

ИКСИ, късмет в Пловдив!  Hug

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 01:48 от Тaня67

# 650
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
hahaha  treisy, `ми тя много интериорна котка станала! Crazy Сладурана! Hug

TINA.K, ха дано се разбере от какво е, че да се оправя горкият Мърчо! Praynig А за бълхите - преди няколко поста писах, че поне според моите преки впечатления със Сисо, е напълно възможно да се получат такива ранички. Нашите със сигурност не бяха от алергия към храна. Виж, нямам представа дали е възможно да се получат алергични реакции към самите бълхи, както е например при хората към домашен прах. Т.е. алергията е към онези гадове акарите съдържащи се в праха, дето се хранят с мъртви клетки и отделят и екскременти и ... брррр  Shocked. А, докато се мотам Таня67 е писала същото. Grinning

Маша има бяло петно на коремчето точно като Беконче. Беше почти невидимо, като беше бебе, сега се вижда повече.
Новините при нея: установи се, че яде свинска пача с чесън и оцет. Сега като я науча да пие домашна ракия и да пее македонски песни, и е готова за компания на маса!

Joy Joy Joy Да ни поканиш на гости! Ще пеем с нея. Wink

ИКСИ, стискам палци! Praynig  Hug

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 00:38 от profesorkata_1

# 651
Леле, Трейси, колко е пораснала Пикълс! Хубавица голяма е станала. Почеши й бузите от мен.

Тина, пожелавам скоро да имате окончателна диагноза, за да започне целенасочено лечение до пълно възстановяване.

Бу,  Laughing

Икси, желая постигане на целта на пловдивското ти пътуване.

# 652
Дидитка, преди малко прочетох във фейсбук публикация на Let's Adopt! Bulgaria за осиновяването на трицветно мъжко коте.  Laughing  По тази причина е кръстено Феномен (Фени).  Wink
Феноменален е наистина, и на външен вид! Такава окраска точно не бях виждала друг път, толкова много черно и само изрязана оранжева муцунка, пък и с бели чорапи. А че е и момче пък съвсем - това е веднъж на 3000. Значи или е момче с ХХY хромозоми, или е химера, или е мозайка  Laughing Защо отворих обаче тая страницааа... Обикновено такива ги избягвам, но сега хванах да чета, и реваааах...  Confused

Като заговорихме за цветове -

Знаете ли колко интересно - корените на козината са ми само 2 цвята - бяло и сиво като на Беконче и Яйчице. А сивите косми по дължината си имаха няколко цвята: черно, бежаво и не знам какво още. На повърхността е тигрово райе над сивата козина. Бялото си е бяло.
Това е характерното оцветяване на косъма на "тигърчетата", дължащ се на генът агути (agouti). Косъмът е на ивици от различни цветове, като това къде е тъмно на върха и къде е светло оформя тигровата шарка. В някои случаи един единствен косъм може да има до 9 редуващи се цветове! Предполагам ако обръснеш котка-тигърка на различни дължини козина ще е в различни цветове  hahaha Първо сива, после кафява, после черна  Laughing (всъщност едва ли, защото различните косми имат различен брой цветове по тях, но все пак... не е невъзможно). Винаги ме е изумявало как природата е стигнала до такава сложна схема само за да нашари райета по кожухчето!

На горкия обръснат Мърчо пожелавам бързо възстановяване!
(между другото в първото изречение помислих че говориш за себе си, и се зачудих къде имаш козина която е два цвята  hahaha  Mr. Green )

Аз преди малко случайно открих че това дето викат че котките ги отблъсквала миризмата на цитрус, май важи за Богданка. По традиция всяка вечер след вечеря сядаме в хола да изгледаме едно епизодче от нещо, като Богданка веднага се намърдва на гърдите ми и пуска бръмчилката, и жули мустак в муцуната ми. Днес обаче донесох една мандарина в хола и започнах да си я беля да я ям. Богданка дотърча както обикновено, но се спря точно преди дивана, зяпна ме, и седна на пода. Не щя да се качи, стоя там, гледа нагоре, обикаля дивана... Накрая отиде при мъжа ми и се завря в краката му. Той разбира се заключи че краката му миришат по-хубаво от мойта намандаринена физиономия  Crossing Arms И така за пръв път днес не получих богданкин гуш. Като си измих ръцете и изхвърлих обелките обаче дойде и в момента ми е в скута  Laughing

# 653
Момичета -  Hug

Аз Пиклата може да ви я покажа и в акция, но някак си инстинктивно скачам с глас чутовен да я разкарам от елхата  Mr. Green А и тя знае - прави ли бели по елхата и някой от нас мръдне ли - беж под секцията. Която е плитка и цялото и дупе е навънка, ама щраус - да си скрие главата, за другите части как дойде  Laughing

profesorkata, интериорна котка е страшно определение  hahaha Мъжът ми най се радваше, че ще отива на интериора, който е в сиво и бяло, та тя е направо дизайнерско решение към него  Laughing

# 654
Трейси моя котарак и той е като щраусите  Joy Мислех, че само той е толкова глупав, ама явно има и други. Важното е да си е скрил главата зад пердето и си мисли, че никой не знае къде е  Joy Направо се побъркам от смях с него.

# 655
  • ГО
Здравейте, за съжаление се разделихме с Фуфито. По-точно я дадохме на брат ми, който й се радва като бебе (живее сам и е много щастлив от компанията й).
Водихме детето на алерголог във Варна, понеже обривите й не спираха и се оказа алергична към котка, по-точно косми на котка, домашен прах и домашен кърлеж.
Много ни е мъчно за нея, но съм спокойна, че не съм я продала на непознати или пък пуснала на улицата, а мога да я виждам и мачкам когато си поискам.
Иначе от неделя е в новия си дом и по думи на брат ми се чувства много добре. Веднага свикна с новото място на тоалетната и въобще никакви грижи не е създавала.
Иначе децата много тежко понесоха раздялата, особено баткото, не я даваше, но...
Предполагам, че много от вас ще ме упрекнат, но както казах, не съм я изхвърлила на улицата.
Свикнахме много с нея, но факт е, че вече почти седмица детето няма обрив и не пие лекарства.

Надявам се и без коте вкъщи, но с коте в семейството все пак, да остана във вашите редици, че си ви чета редовно.

# 656
Lei@, нали след като се случи нещастие с едното ти коте взе друго рижаво мъниче? И с него ли се случи нещо?! Rolling Eyes

Първото коте беше изцяло дворно животно.Наистина беше голямо нещастие.Защото го взех за да не го изяде един  гаден питбул, а той изтичал в гаража пред колата , докато паркирам и го прегазих.
  Шери...там имахме разногласия с моя, а тя пък  искаше да живее на двора.Беше много умна и със силни ловни инстинкти.Отваряше си вратите и затова пострада- прегазила я кола, а улицата е много спокойна.  За Скарлет е уредено с моя , че и той я иска.

# 657
Lei@, по-добре не взимай повече котки, може би нямате подходящи условия, за да оцелеят или просто не ви върви.

# 658
  • На небето
TINA.K докато чакаш резултатите пръскай редовно със сребърна вода, поне 2-3 пъти дневно. Може да даваш да пие сребърна вода без никакви притеснения, ако се притесняваш, че може да има и нещо вътрешно. Вместо обикновена водичка в купичката му сипи сребърна или ако те е страх я смеси сребърна с обикновена. Не ми се вярва да е от бълхи.
Между другото, сивите котки (тип руски сини и подобни) принципно имат много гъста мъхеста козина и бълхи не ходят по тях. Нали от време на време прибирам по някое бездомниче и му търся дом, но докато му намеря са нонстоп с моя Мърчо, гушканица, буричканица и едно върху друго общо взето. Дори новото коте да има бълхи, нищо не ходи по Мърчо. А редовно си го проверявам, все пак ми спи в леглото. Последното коте което намерих и прибрах беше същото като Мърчо, ако си спомняте, и то нямаше нито една бълха.

kama4e нали знаеш БГ докторите, как диагностицират кожни проблеми.
-   Първи въпрос: Имате ли котка или куче?
-   Ами, да.
-   Еми алергия има към котето/кучето.
Няколко приятелки имаха същите кожни проблеми с децата, но и след махането на животното проблема не се реши. Едно момченце му беше окапала косата на места. Майката освен, че махна всички ловджийски кучета на мъжа си, ами и дебнеше улична котка да не мине покрай двора им. Нали лекаря казал алергия към котки. Но, детето се оказа, че няма никаква алергия към животните. Сега няколко години по късно, отново си прибраха кучетата и на детето нищо му няма, оправи се от само себе си. "Въпреки намесата на лекарите, детето се оправи само".  Grinning

# 659
Не всички лекари реагират така.
Мони нали лятото лепна някакъв лишей, който се оказа ужасно упорит и лекуваме все още! макар че почти е изчезнал..
Та на кожната лекарка си й казах, че имаме котка и тя само каза Мони да не пипа котката, за да не я зарази  Joy

Общи условия

Активация на акаунт