Трети клас 2012/2013 уч. година - 38мо или 129то ОУ в София

• 620
  • 5
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,
Предстои ми преместване в София, което означава и местене на децата. Ще работя във Военна академия и двете училища, на които съм се спряла за дъщеря ми са 38мо и 129то ОУ, понеже са близо до местоработата ми. Въпросът с местоживеенето не е уреден още и няма как да избирам училище по този критерий.
Попрочетох доста по въпроса за двете училище, изпратих запитване как, кога, възможно ли е да запиша третокласничка от втория срок и т.н., но ще се радвам да споделите впечатления за учителките, които водят трети клас през тази учебна година в споменатите училища.
Ще съм благодарна на всяко мнение и коментар, за да се ориентирам, преди да предприема по-сериозни мерки за записване на дъщеря ми.
Благодаря предварително.

# 1
  • София
Няма ли родители на третокласници в тези училища?
Моля, много ми е спешно?!?

# 2
  • София
Повдигам темата, защото този въпрос все още стои пред семейството ни. Ще се радвам някой да сподели мнение.

Хубава нова година на всички.

# 3
  • у дома
Пиши в темата на третокласниците-ако има майка с дете в това училище там е по-голяма вероятността да ти отговори  Peace

# 4
magi_sveta, и аз бях изправена пред тази дилема преди 5 години. Не съм търсила учител, защото бях убедена, че където и да попаднем, ще е много по-добре от училището, в което беше в първи клас дъщеря ми. За учител препоръки не мога да дам, защото не познавам тези, които водят третите класове. Имаш късмет, че и двете училища са добри и в хубав район и се записват основно деца на амбициозни родители, за които не е без значение къде ще учат наследниците им. Аз звънях първо в 129-то, но директорката доста надменно и троснато ми каза, че там се учат засилено езици и ако в първи клас не сме учили (каквато всъщност беше ситуацията при нас в старото училище), ще й е много трудно. Отделно от сайта останах с впечатление, че повече се набляга на рисуване и танци, все неща, за които в семейството ни никой няма и грам дарба  Embarassed В крайна сметка отидох в 38-мо, най-вече защото е до 7-ми клас и е много спокойно. Колкото е по-малко едно училище и колкото по-лесно могат да се обхванат всички ученици от учителите и директора, толкова по-добре според мен. После се оказа, че и тук се учело засилено английски, та видяхме доста зор докато наваксаме и ни костваше доста вечери, че и нощи....Но всичко бързо си дойде на място. Идеалното училище и идеалният учител едва ли може да се намерят някога, но от моя опит след смяната на училището разбрах, че СРЕДАТА е най-важна и изграждаща детето като личност. Учителите идват и си отиват, но съучениците и приятелите, с които децата общуват ежедневно, остават. Мисля, че няма да сбъркате което и от двете да изберете, но за да си по-спокойна е най-добре да се срещнеш с учителите, при които има възможност да запишат детето ти( защото най-вероятно няма да имате много възможности, а ще ви предложат свободно място в определен клас). Успех  Peace

# 5
  • София
Много, много благодаря. След 15. януари ще мога да отида лично и в двете училища. Дано да се съгласят да я вземат, а с английския - ясно, че ще се навакства. Тук в Пв изобщо не съм доволна от нивото (поне в нейния клас).

Общи условия

Активация на акаунт