Въпрос за открадната лична карта и други документи

• 14 502
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте!

В петък ми откраднаха чантата и лаптопа. Така загубих личната си карта, дебитните карти (спрях ги), карта за градски транспорт (празна) и студентската си книжка. Веднага след като се случи отидох до 6то РПУ, където подадох форма за загубена ЛК. И тук ми изникват няколко въпроса:

1. Не получих разпечатка на протокола, а ми казаха да се обадя след няколко дни, за да донеса гаранционната карта на лаптопа. За портмонето и документите нищо не казаха.

2. Не знам дали в 6то са ми обявили картата за невалидна (там подадох формата), или трябва да ходя до 3то, където е издадена? Имам някакъв спомен, че жената от 6то ми каза, че е обявена за невалидна, но бях в такъв шок, че вече не си спомням.

3. Ако някой от вас е студент - въпреки че книжката от моя университет (НБУ) не е задължителен документ, трябва ли да я обявя за открадната във вестник? Може ли по някакъв начин да се злоупотреби с нея?

Благодаря предварително и...ако някой от вас живее в Овча Купел, оглеждайте се за захвърлени лични документи, моля Simple Smile

# 1
  • Талант на 2012,2013 г.
Здравей. Ще опитам с нещо да помогна. Не зная дали ще е достатъчно, но си мисля, че все ще ти е от полза...

От подаването на молбата, личната карта и всички останали документи за които си заявила, че са откраднати са невалидни.

Документа за лаптопа е необходим за издирването му. При отиването в 6 РУП когато отнесеш документите ще получиш входящ номер на заявлението и след няколко дни ще получиш служебна бележка с която ще започнеш подновяването на документите.

Не трябва да ходиш в Трето. Peace

# 2
Мен преди от 7-мо РПУ (Студентски град) след подаването там на всички заявления ме пратиха в ОБЩИНАТА на Ст. град (която не ми е по местожителство, а по район на станалата кражба) където заедно с копията или протоколи не помня вече, от РПУ-то попълних друго заявление и там вече ми обявиха ЛК за невалидна...  Rolling Eyes После след някакъв срок отидох по местожителство в паспортното, за да ми издадат нови документи.

# 3
Много ви благодаря, сега съм малко по-спокойна   bouquet

# 4
  • Бургас
Да се мушна тук да питам.При изгубена лична карта и обявена за невалидна издавали се някакъв временен документ за самоличност.

# 5
Да се мушна тук да питам.При изгубена лична карта и обявена за невалидна издавали се някакъв временен документ за самоличност.

Не.Подаваш заявление за издаване на нова ЛК.От там ти дават листче с входящ номер и той ти служи като документ,през периода,когато ти се издава новата ЛК. Поне при нас е така.

# 6
  • Бургас

Не.Подаваш заявление за издаване на нова ЛК.От там ти дават листче с входящ номер и той ти служи като документ,през периода,когато ти се издава новата ЛК. Поне при нас е така.
А с това листче дали ще мога да си взема пратка от пощата?

# 7

А с това листче дали ще мога да си взема пратка от пощата?

Хм,не знам.Нямаш ли книжка за кола,международен паспорт?

# 8
  • Бургас
Нямам...но личната ми карта в четвъртък ще е готова.. Simple Smile.Много бързо минах в районното.Ще ме глобят 50 лв и 39.50 за карта.Плащам си за разсеяността.

# 9
Какво?Глобена си,защото си ограбена? newsm78 когато на мен ми откраднаха личната карта(в Борисовата градина преди 2 години) не ме глобиха.

# 10
  • Бургас
Аз си загубих заедно с портмонето личната карта.При изгубена и при открадната си плащаш глоба от 30 да 50лв.

# 11
Аз си загубих заедно с портмонето личната карта.При изгубена и при открадната си плащаш глоба от 30 да 50лв.
Само при изгубена се плаща глоба, при открадната не дължиш нищо,
а при доказано насилствено отнета лична карта не се плаща и такса за преиздаване. Just sayin'...  Wink

# 12
  • Бургас
Да те затуй колежката ми я глобиха 50лв за открадната.Както си преценят.

# 13
Да те затуй колежката ми я глобиха 50лв за открадната.Както си преценят.
Могат да я глобят разбира се, както можеш и да ги осъдиш, аз не намерих спечелено дело за тая глупост просто защото нямат правно основание за това... В началото на миналия месец минах по този път, като канцеларските плъхове си мислеха, че ще ме уплашат да пиша личната ми карта като "загубена" за да ми лепнат глоба и им казах, че ще ги съдя и ще подам оплакване с копия до където трябва... Сега съм с нова лична карта за която си платих единствено таксата за издаване и такса за удостоверение, че ми е открадната.
Органите на закона извъртат закона както на тях им е удобно, неслучайно писах цяла статия за това в личният ми сайт и където срещна други изпатили си гледам да помагам с каквото мога.

*Вметка: Ако не е уведомено в 3 дневен срок, че е открадната или в 30 дневен срок не се пусне заявка за нова глобите разбира се са бетон - от 30 до 250 лева, ако не ме лъже паметта.  Thinking

# 14
  • Бургас
Да много си прав!Не знам при нея какво беше,но 50лв глоба.При мен само 30.
При открадната се водело следствие и не знам си какво...мотаха я един месец жената.
Ама в такъв момент малко хора се замислят..

Общи условия

Активация на акаунт