Барселона 3

• 99 614
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
Моми4ета, помагайте моля.... Какво е Рамплас и къде се намира, мога ли от там да хвана автобусите на сититура за Барселона?
По-нагоре публикувах мар6рута на двете линии на сититура, но не виждам на тях Рамплас... А именно там спира автобуса (Blue bus) от пристани6тето, който може да ползваме.... Съвсем се обърках....
 newsm78
Ако някой знае как да стигнем от пристани6тето до спирка където да вземем сититура, моля да сподели...  Praynig

# 451

Ети, моето шише е по-хубаво. Laughing
Моето е вече празно и съвсем не е хубаво  Laughing

# 452
Здравейте,
 в края на седмицата ми предстой пътуване до Барселона. Изчетох много от мненията и препоръките във форума, включително и за Барселона кард. Но исках да попитам дали някой под 26 години и ходил и дали важат намаления за младежи до 26 години. Много от европейските градове (Рим, Париж, Лондон, Брюксел и т.н.) имат безплатни входове на забележителностите за младежи до 26 години и тогава няма нужда от закупуването на каквито и да е карти с намаление, като Барселона кард.
Благодаря предварително за мненията.

# 453
Момичетаааа, пак сте най-добрите! Много благодаря!  Hug
Сега ще разгледам маршрутите.

Вълничка, на линка, посочен от roje22, има и нови маршрути. Преди бяха три видео маршрута (още си ги има), но сега са добавили и нови, направени по друг начин. Наистина са много полезни!  Simple Smile Аз ползвах маршрутите за Рим на същия сайт и останах много доволна, както и от пътеводителя ТОП 40. Peace

# 454
  • София
Момичетаааа, пак сте най-добрите! Много благодаря!  Hug
Сега ще разгледам маршрутите. И се поуспокоих за неделята. Радост, едва ли ще мога да запълня неделята си обаче по толкова запомнящ се начин. За теб Барселона сигурно е останала като символ на любовта. Еххх   Heart Eyes Прекрасно!
Вълничка, като разглеждаш маршрутите и правиш програмата Ви ако искаш можеш да хвърлиш един поглед и върху двата ми пътеписа за Барселона в блога ми Simple Smile.
И от тях да ти хрумне идея за хубаво прекарване на неделния ден. Можете да го отделите за посещение на парковете, които са прекрасни и пълни с хора в почивните дни Peace
пътеписа за забележителностите на Барселона
http://rojetravel.blogspot.com/2012/10/blog-post_27.html
и пътеписа за парковете на Каталунската столица
http://rojetravel.blogspot.com/2012/10/blog-post.html

# 455
Ааа, roje, отдавна изчетох блога ти. Оттам си набелязах Palau de la Musica Katalana, че си заслужава. Hug
Goldy_girl, благодаря за новите маршрути. Нямаше да забележа сигурно. И аз от този сайт бях гледала маршрути за Рим за лятото и много ми помогнаха. Но вече имам и техния пътеводител за Барселона, че и на NG.
А вече и куфари стягам  Grinning

# 456
Момичета, най-близката спирка на сититура е при  мола,точно до  пристанището, там има и информационни павилиони, откъдето можете да купите билети. А за Тибидабо - работи събота и неделя и на официални празници през този сезон, от плаца Каталуния тръгва директен автобус и се стига за около 30 минути.

# 457
здравейте
благодаря на всички за полезната информация (още дочитам предишната тема Simple Smile) но понеже летим след 2дни имам няколко по-спешни въпроса

Някой взимал ли е он-лайн билет за Саградата. На една от стъпките иска час за влизане в кулата, а аз знам само че в 10ч ще бъдем пред Саграда. Не трябва ли първо да разгледаме базиликата (взимам и аудио гайд) как да преценя час за кулата? и друго да питам има ли времетраене на цялото посещение (ще ми се да се помотам максимално вътре)? Въобще всяка по детайлна информация за разглеждането на Саградата вътре ще ми е много полезна

Някой може ли да помогне с транспорта от летището до Саграда. Не успявам да намеря вариант с градския (ще вземем Т10 билет)

# 458
  • Milano

Някой може ли да помогне с транспорта от летището до Саграда. Не успявам да намеря вариант с градския (ще вземем Т10 билет)

Oт летището се качваш на влака Ренфе и слизаш на Пасейг де Грасия, оттам правиш връзка с лилавата линия на метрото Л2 в посока Ла Пау и слизаш на третата спирка ''Саграда Фамилия'' и това ти се брои само като едно пътуване от Т10.

Имай предвид, че за да отидеш до връзката с лилавата линия си похождаш доста пеша, нагоре-надолу по стълбите. Ние бяхме с количка и с багаж (ок.15мин).

# 459
Момичета,
ходили ли сте в Барселона по това време? Дали ще е предколедно вече? Много ми се иска  Heart Eyes

Ще пристигнем сутринта, а настаняването е от 15ч и ни казаха, че не могат да гарантират по-ранно настаняване. Така че може да се наложи на багаж да оставям куфарите. Дано не е много мъкненето, че хич не ми се ще.
Още мъдрувам, дали да купувам Барселона карта. Планирам да влизам в Двореца на каталунската музика, къща Батльо и Мила, Испанско село, Нац.дворец, парк Гюел, Саграда, Готическия квартал, да се возя на лифтчето...А иначе настаняването е съвсем близо до Рамбла. Приемам мнения.
А в Ноу камп дали си заслужава да отида, като не съм фен? Аз заради сина ми се чудя само, че той е върл футболен запалянко, ама нали няма да е той да го види, какво като го видя аз  Thinking Също ще се радвам на впечатления, който е ходил.

Заминавам в събота bowuu

# 460
Момичета, Саграда фамилия,  парк Гюел, каса Мила и каса Батльо с входна такса ли са и ако някой знае точно цената им, моля  да сподели? Това каса Мила не е ли жилищна сграда? А какво има в каса Батльо? От спирките на сититура лесно ли се намират, т.е. спирките набризо до тях ли са?

# 461
Точно при тях има спирки ,всички са с вход.До парка Гюел се върви мъничко пеш,но всички слизащи отиват там.

# 462
  • Milano
Момичета,

А в Ноу камп дали си заслужава да отида, като не съм фен? Аз заради сина ми се чудя само, че той е върл футболен запалянко, ама нали няма да е той да го види, какво като го видя аз  Thinking Също ще се радвам на впечатления, който е ходил.

Заминавам в събота bowuu

Е, как да не си заслужава? Супер е. Заведи го детето.

Аз пък днес се изкуших от едни промоции и си купих билет за януари.
Тъкмо да си попълня пропуските от предния път. Laughing

# 463
Е, как да не си заслужава? Супер е. Заведи го детето.

regina di cuori , разбира се, че бих го завела, ако беше с мен. Въпросът е, че той няма да идва този път.

А били споделила за цените на билетите? Направо да купувам и за януари  Laughing

# 464
  • Milano
15 евро на човек, на посока (аз януари съм отпуска) с Раян еър. Мисля, че е до четвъртък промоцията, но има за всички дни такива цени.

пп. и си вземи нещо по-топло, че точно в събота студеният въздух от Сев. Европа ще навлезе в Испания.
Опс, прочетох набързо и бях видяла, че детето е с вас (на мен стадиони са ми винаги в програмата. Laughing).

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 11:08 от regina di cuori

Общи условия

Активация на акаунт