Много активни бебета - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=646181.0

• 2 979
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
И на мен ми е трудно да си го представя Crazy От колко килограма стартира, ти на практика си отслабнала, не само че не си качила.

# 16
Бях 62,5 кг. В момента съм 65. Има и нещо друго. През 2010 г. ми поставиха диагноза Хиперинсулинизъм. Това е нещо, което е обратното на диабет, но ако не се лекува, води до диабет. Лечението е същото, като на диабетиците, както и режима на хранене. Същия режим съблюдавах и през цялото време на бременността. Вероятно това е причината да не съм наддала. Първите килограми качих сега, около Коледа, т.е. в средата/края на 7-ми месец. До към 6-тия и аз се шашках, че не наддавам. Чудех се дали с бебето всичко е наред. Два пъти съм ходила на фетална морфология, като последния път беше в 20 и някоя седмица, ако не се лъжа. Всичко е наред с бебето, дори и на феталната ми казаха за първи път, че върви по-едричко. Та така!
Другото, с първата ми бременност, която беше преди поставянето на диагнозата, забременях 85 кг. В първия триместър отслабнах 8 кг, без да съм повръщала нито веднъж (както и сега не съм повръщала). След това, по време на цялата останала бременност, наваксах 6 от тези 8 свалени килограми. Когато родих и излязох от болницата с бебето, тежах 75 кг.

# 17
Здравейте, момичета! За много години и леки бременност и раждане!
Много ви благодаря за успокоителните думи. Прави сте, че е по-добре да вилнее, отколкото да ходя през ден на запис на тоновете. Вече съм в осми месец и вероятно вече й е тясно, но това не й пречи да ми издува корема ту в едната, ту в другата посока  Grinning
Да ви попитам още нещо - с ходенето по голяма нужда как се справяте? С миналата бременност нямах такъв проблем, но с тази.... Доктора ми изписа едни свещички, когато два дни поред не съм ходила - слагам, но усещам, че червата ми съвсем се изленивиха. За бременност в 33 - 34 седмица, съм наддала само 2.5 кг и в тази връзка си позволявам да ям доста мазни храни - въпреки това...резултат няма!
Хайде, със здраве!   bouquet

и моя младеж много ме рита и то в червата и отдолу е адски гадно...
относно запека ям много киви, както и овесени ядки със сушени сливи и кайсии...желязото, което пия от два месеца доста запича...ако не отида 2 дена, на третия пия дуфалак

# 18
Аз си мислех, че синът ми е свръх активен с ритането и шаването си в корема ми, докато не забременях с дъщеря ми.  Laughing Е, такова ритане беше! Денем, нощем, на работа, в колата.....
На едно събрание в работата ми така риташе, че дори колегите ми забелязаха мърдащия ми корем и се разсмяха.
Подскачала съм рязко от нейни движения. С нея разбрах, че движенията на бебето могат да причинят физическа болка на майката. Не съм спала по цели нощи, особено в 8мия месец.
Хубавото е, че с нея никога не съм се притеснявала дали усещам движения, докато със сина ми, който си имаше дни на покой, съм пускала силна музика или остра светлина към корема, за да се уверя, че всичко е наред.
Връзка между движенията и харектера на детето аз лично не намирам. Сега дъщеричката ми е много кротко бебе и като изключим периода на коликите, общо взето само спинка и папка.  Heart Eyes

Ех, прииска ми се пак да усещам ритничета в корема. Heart Eyes

# 19
Здравейте Simple SmileАз съм в 7-ми месец и също имам много активно бебе.То не е ритане,наместване,шаване.На всеки преглед ми казват,че е много активен Simple Smileне, че не знам...ама да е жив и здрав,ще търпя Simple Smile

# 20
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
А защо, защоооо в 4-5 сутринта го прави?  Crazy Защо не спинка тогава Blush И после цяла сутрин екшън, следобед никакво го няма и вечер преди да заспим, пак голямо мърдане пада. Но това в 4-5 сутринта, просто е трепач. Може би се опитва да ме накара да свикна да се будя нощем?

През деня се движиш повече и бебето спи. През нощта, когато си спокойна, е нормално да се движи повече  Simple Smile

Синът ми беше голям гимнастик, докато бях бременна с него. То не беше кълчотене, бутане, ритане, особено след 6ти месец ми разказваше играта  Simple Smile Сегашната ми бременност до момента е по-спокойна откъм къчове, дори прекалено спокойна, но вярвам, че всичко е наред  Simple Smile

# 21
Моят бебок беше супер активен вечер и нощем, не ме оставяше да спя...
Според мен е по-готино да имаш активно бебе, отколкото такова дето само понякога дава знак, че си живее в корема ти  Wink Малката ти беба си общува с мама  Heart Eyes

# 22
  • Шумен
Едната близначка беше много активна в корема ми и сега е такава първа пакостница  Laughing Отдавам го на факта, че като им е станало тясно позата на Вали на всеки ехограф и на раждането е с изпънати крака, виждаше се как си забива петичките право в черния ми дроб, такава болка никога преди и след не съм изпитвала. Рядко отпускаше натиска ако я побутна  Confused Докато сестра и като по-едрото бебе по-рано и е отесняло и след 7-ми месец не мърдаше толкова, седеше си свита в ембрионална поза и с дупе ми притискаше стомаха пък тя. В резултат бях в едно постоянно гладно състояние а се хранех само с по няколко хапки преди да ми стане тежко и да спра. Успявах да хапна повече нощем, когато почваше купона с подскоци на корема ми, от което не можех да спя но пък си хапвах по повече  Mr. Green Денем през по-голяма част от времето беше затишие.
Аз също почти нищо не качих като бременна, отслабнах от повръщане. Забременях 73 а на консултацията в 5-ти месец бях 64, родих 70,5 и бях само един огромен корем. В гръб не изглеждах бременна. На всяка консултация питах и разпитвах всичко ли е наред с децата щом аз не качвам (бях си поставила за цел поне по килограм на месец да кача, но не ми се получаваше). Така и не ми посочиха конкретна причина след като спрях да повръщам. Изписаха ме 60 кг от болницата с бебетата. А ленивите ми черва се повлияха много хубаво от Деган (изписаха ми го за да спре гаденето и повръщането), не пропусках ден  Peace

# 23
Ау, Десито, голяма си късметлийка с килограмите  Simple Smile Аз бях обратното- забременях 60 и като родих 73  Joy

За запек мнооооооого помагат овесени трици. Има ги почти навсякъде. Смесвам си ги с кисело мляко, но кой както иска Peace

Общи условия

Активация на акаунт