Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 165

• 37 239
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Маричка,аз не съм кой знае какъв познавач на турското кино,дори напротив-гледам много малко или ако започна нещо не ми ли допадне спирам да гледам,независимо доли играе актьор,който харесвам ,но ми се струва,че има пресищане от еднообразните теми в последните години-любов,наказание,убийства,затвори и сега е момента,в който нещата започват да се обръщат-ще се търсят именно по-философски,по интелигентни сценарии от една страна и твърди екшъни от друга.

# 571
Маричка,аз не съм кой знае какъв познавач на турското кино,дори напротив-гледам много малко или ако започна нещо не ми ли допадне спирам да гледам,независимо доли играе актьор,който харесвам ,но ми се струва,че има пресищане от еднообразните теми в последните години-любов,наказание,убийства,затвори и сега е момента,в който нещата започват да се обръщат-ще се търсят именно по-философски,по интелигентни сценарии от една страна и твърди екшъни от друга.

Откакто свят светува... Wink хората изживяват и търсят да изживеят все едно и също - любов, престъпление и наказание, покой и движение. Simple Smile)) Философите винаги са били тачени, но не и разбирани. Simple Smile) Те са онази част от човечеството, която е добре да я има, но с която не се съобразяваме, защото е абстракция, която не засяга пряко сетивата ни. Simple Smile)) Ако се направи философски сериал, трябва да е не повече от 10-на серии, за да не измори практично настроения зрител. Simple Smile А какво би могло да се направи с философията само в 10 серии? Единствено да се изброят теченията в нея. Simple Smile)) Вероятно.
Шегувам се. Както и да е.

# 572
За мен пък ще е интересно да ги видя в един проект. Може да с еполучи много добре, защото са много различни и така ще се допълват. Аи подобен сериал ще има рейтинг до небесата.
Маричке, защо смяташ, че не биха се съгласили? Хората трябва да са над нещата, конкуренция има, но точно подобен проект би показал , че има и по-важни неща от личното его.

# 573
Дейзи,според мен не че не биха се съгласили,просто те са като олио и вода-несъвместими-какво ли биха изиграли заедно.По моето скромно мнение двамата биха си "паснали" само в силно комедийни роли,иначе не ги виждам заедно.

# 574

Откакто свят светува... Wink хората изживяват и търсят да изживеят все едно и също - любов, престъпление и наказание, покой и движение. Simple Smile)) Философите винаги са били тачени, но не и разбирани. Simple Smile) Те са онази част от човечеството, която е добре да я има, но с която не се съобразяваме, защото е абстракция, която не засяга пряко сетивата ни. Simple Smile)) Ако се направи философски сериал, трябва да е не повече от 10-на серии, за да не измори практично настроения зрител. Simple Smile А какво би могло да се направи с философията само в 10 серии? Единствено да се изброят теченията в нея. Simple Smile)) Вероятно.
Шегувам се. Както и да е.

Тук си  абсолютно права Маричке. Има  12 сюжета, които са измислени още преди  хиляди години.  И от  тези 12 се правят различни комбинации в сериалите и филмите. Но основните неща вече са измислени и повече от 12 няма как да станат. Това съм го чела някъде, но в моемнта не мога да се сетя къде.

# 575
За мен пък ще е интересно да ги видя в един проект. Може да с еполучи много добре, защото са много различни и така ще се допълват. Аи подобен сериал ще има рейтинг до небесата.
Маричке, защо смяташ, че не биха се съгласили? Хората трябва да са над нещата, конкуренция има, но точно подобен проект би показал , че има и по-важни неща от личното его.

Именно заради конюнктурата не биха се съгласили. Кой знае защо (всъщност - знае се - заради обичта на зрителите), критиката ги противопоставя. Къванч е призната звезда. Енгин... може би призната вече към момента. Както обсъждахте евентуалното партньорство на Енгин с Туба и отбелязахте, че той, като звезда, би загубил ако играе второстепенна роля във филм с нея, така (мисля) ще се получи и в евентуално партньорство на Енгин с Къванч. Рискът единия да загуби публиката си е твърде голям в такова съчетание. Аз знам кой ще излезе победител, вероятно и той си го знае... но този, който ще загуби, също го знае... Simple Smile)) Така че и за двамата е по-изгодно да продължат да ги противопоставят един на друг, участвайки в различни проекти, отколкото да се събират в един, който ще доведе до отпадането на тази конкуренция.

# 576
  • София
Тук си  абсолютно права Маричке. Има  12 сюжета, които са измислени още преди  хиляди години.  И от  тези 12 се правят различни комбинации в сериалите и филмите. Но основните неща вече са измислени и повече от 12 няма как да станат. Това съм го чела някъде, но в моемнта не мога да се сетя къде.

Може и да само 12 или дори по-малко, но в различните епохи възприятието и оценката на едни и същи проблеми и теми е различно, само любовта си е любов винаги - трепет, тъга, радост, вълнение, мъка, разочарование...  Омразата, подлостта, лъжата, предателството, героизма - вечни теми, но пречупени през критериите и възприятията на драгия зрител в конкретен исторически момент дават необятно поле за работа на творците. Поне аз мисля така, драгия зрител сега!

Последна редакция: сб, 24 ное 2012, 13:36 от Dilemi

# 577
Дейзи,да приемем,че сюжетите са 12-на,но турските сценаристи бяха взели 3-4 от тях и ги експлоатираха до изнемога.Нали знаеш,че едно ястие,дори да е най-божественото,ако го ядеш непрекъснато то ти омръзва,та мисълта ми е,че сега е време сценаристите да се обърнат към останалия "асортимент",ако не искат съвсем да изгубят зрителя.

# 578
  • Разград

# 579
  • Пловдив

Този колаж явно е направен за "Денят на учителя". Ама хубав учител....

# 580
Велиана а, това е вярно, турците използваха няколко сюжета о зрителят се пресити. Трябва им нова посока. Аз попринцип турски сериали на килограм не гледам, трябва да д нещо много специално, интересно и стойностно , за да ме грабне и да го следя. Хубавото е , че има толкова голям избор на филми и сериали от цял свят, човек винаги може да си намери нещо интересно за гледане.

Аз въобще не гледам само любовни филми или драми.  Обожавам трилъри, хоръри. обичам да гледам фантастика  психотрилъри, екшън-комедии. Въобще списъкът е супер дълъг. Но за съжаление на този етап турското кино не предлага подобен жанр филми, наблягат на драмата, но това се вижда, че омръзва. Така че не се учудвам, че Енгин е приел роля в турския Хари ПОтър, та това е нещо по-различно. Така и на него ще му е по-интересно.

# 581
Момичета аз имам едно много важно питане. Знам, че тази тема е за КВФ и за проектите на Енгин, но може ли да се обсъжда друго освен това или е в разрез с правилата?  newsm78

Има един уникален сериал Клонинг. Много интересна история, сценарият е на много високо ниво и актьорската игра е уникална. Та Тук се правят много задълбочени  анализи, прекрасни коментари , а този сериал наистина заслужава подобно обсъждане. Знам, че момичетата тук могат да направят чудеса.

Та искам да ви попитам, вие фенове ли сте на този сериал?  newsm78 newsm78 и бихме ли могли да го обсъдим, ако ни харесва или форумите правила не позволяват?  newsm78

Последна редакция: сб, 24 ное 2012, 15:39 от daizy_g

# 582
  • AMS
Привет, момичета!!!  newsm18 newsm18 newsm18

Много сериозно сте го подкарали

# 583
# 584
Привет, момичета!!!  newsm18 newsm18 newsm18

Много сериозно сте го подкарали

hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha Супер изрaжение.

Аз попринцип съм по несериозните разговори, но то зависи какво е настроението в темата.  Дива, не знам дали помниш, но тук се изписваха по половин тема за токчетата на Мука, роклята й на цветя и парфюмът на Керим. Та и подобни сладки, несериозни приказки също са много приятни. Само дайте тон и готово.  Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт